Sport

Albert Florea, pustiul care e stapin pe tatami

Ciprian Fânaru
19 aug 2010 1043 vizualizări
Focsaneanul e cel mai bun din tara la categoria sa de greutate si face parte din lotul national de cadeti u cel mai recent succes l-a inregistrat la Balcaniada din Serbia, acolo unde a cucerit medalia de argint la U17 u pentru anul urmator, campionul legitimat la CS Unirea si-a propus noi performante notabile u scoala nu e lasata deoparte, judoka pregatit de Silviu Rentea urmarind ca dupa terminarea liceului sa intre la Academia de Politie

Cel mai recent campion iesit din laboratorul performantei de la Clubul Sportiv Unirea Focsani, la o disciplina care a adus multe distinctii judetului, Albert Florea, continua seria succeselor. Modest, muncitor dar sigur pe valoarea lui, sportivul a reusit sa uimeasca inca o data lumea judo-ului printr-un succes obtinut la o competitie internationala. Vrinceanul a cucerit medalia de argint la Campionatele Balcanice din Serbia, acolo unde a avut de luptat cu adversari unul si unul. Clasarea pe cea de-a doua pozitie a podiumului de premiere nu a fost o surpriza, ci doar confirmarea valorii deja incontestabile a lui Albert. La doar 15 ani, acesta se mindreste cu numeroase titluri nationale si internationale, pentru listarea carora ar trebui alocate pagini intregi. Nu mai putin adevarat este si ca aceasta "colectie" de medalii, care de care mai stralucitoare, nu ar fi capatat contur fara munca sustinuta in multele ore de antrenament petrecute in sala.

A luptat pentru medalie cu campionii tarilor balcanice

Silviu Rentea, cel prin miinile caruia au trecut generatii de judoka reprezentativi la nivel national, spune ca la Balcaniada din Serbia concurenta pentru medalii a fost acerba. "Bacaniada a fost foarte dificila din punct de vedere al adversarilor valorosi prezenti la startul intrecerii. Trebuie tinut cont ca toti sint campioni. Am avut din pacate ghinionul sa luptam intr-o sala neaerisita, si ne-am luptat si cu caldura", afirma antrenorul Silviu Rentea. La Campionatele gazduite de Serbia au concurat opt tari din zona de sud "" est a Europei, care au fost reprezentate de echipe complete. Vorbim practic de "crema" judo-ului continental, la categoriile de virsta juniori II si juniori III. Albert a reusit datorita aurului cucerit anul trecut la Balcaniada sa fie cap de serie, spre multumirea celui care l-a descoperit si l-a format. "In primul tur, am luptat cu un sirb pe care l-am invins, iar in al doilea am reusit sa trec de un sportiv bosniac, invingindu-l prin ippon. Se poate spune ca mi-am luat revansa, deoarece acesta ma invinsese la Cupa Europei. Bulgarul de care am trecut in semifinale, Daniel Nenov, e foarte cunoscut, a luptat si la Balcaniada U15", spune Albert. Ippon e, apropo, procedeul sau preferat. Coincidenta sau mai bine zis valoarea au facut ca sirbul Nikola Jeremic sa ii iasa in cale focsaneanului si anul acesta, dupa ce finala de anul trecut ii opusese pe acesti doi foarte promitatori judoka. Romania s-a descurcat foarte bine, terminind competitia pe locul al doilea la general, la masculin.

Vrea sa dea de pamint cu infractorii

Albert Florea nu isi neglijeaza studiile. Ba chiar si-a conturat inca de acum traseul profesional. A terminat in aceasta vara clasa a VIII-a la Scoala "Nicolae Iorga" cu media generala 9,06 si isi face planuri sa devina politist. Primul pas, admiterea la Liceul Pedagogic, profilul Filologie "" Istorie, cu tinta finala Academia de Politie din Capitala. La inceputul saptaminii viitoare, Albert si antrenorul sau vor pleca intr-un scurt cantonament, in care sa pregateasca intrecerile din toamna. "O sa trebuiasca sa incepem pregatirea pentru noul an competitional, 2011, ultimul an de juniori II. Anul viitor, el va participa la Campionatul European si cel Mondial, unde va incerca sa se claseze, ca de obicei, pe locuri foarte bune", expune planurile pentru viitor antrenorul Silviu Rentea. "Fiind primul an de juniorat, a izbutit sa ia citeva titluri de exceptie. Multumim conducerii CS Unirea, care ne-a sprijinit sa participam la intreceri. Speram ca 2011 sa fie un an mai bun ca 2010. Am schitat un plan de pregatire pentru competitiile care ne asteapta. Ne-am bucura daca am gasi un sponsor pe masura realizarilor sale", remarca Silviu Rentea. Dupa stagiul de pregatire de saptamina viitoare, pentru Albert Florea urmeaza un nou concurs de anvergura, de aceasta data nationala. Este vorba de Campionatul National de Ne Waza "" lupte la sol, care va avea loc la Turnu Severin, in perioada 9 "" 10 septembrie. Ii uram bafta vicecampionului balcanic, din partea caruia asteptam inca o demonstratie de forta si valoare. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 3 ore, 5 minute, 37 secunde
Bravo,Albert! Faci cinste scolii generale pe care ai absolvit-o anul acesta! Toate cadrele didactice de aici sunt mandre de tine, dovada ca la aceasta unitate de invatamant se face carte foarte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.