Sport

Handbalistele se pregatesc de pe acum sa atace turneul semifinal

Ciprian Fânaru
13 aug 2010 634 vizualizări
Junioarele de la LPS Focsani au renuntat la vacanta pentru a face performanta

Echipa de handbal junioare II a Liceului cu Program Sportiv Focsani se antreneaza asiduu in aceasta perioada pentru a fi in forma la startul campionatului. Sala de sport a LPS Focsani si stadionul Tineretului reprezinta de la finalul lunii trecute bornele pregatirii tehnico "" tactice si fizice a sportivelor focsanene. Elevele antrenoarei Doinei Ene nu au parte de vacanta, ci de cite unul sau doua antrenamente in fiecare zi, de luni pina simbata. Obiectivul pentru care sportivele trag tare este obtinerea calificarii la turneul semifinal rezervat categoriei de virsta junioare II. Startul sedintelor de pregatire atit de devreme, in conditiile in care campionatul incepe abia la finalul lunii septembrie, se explica prin faptul ca formatia focsaneana va avea de infruntat adversari redutabili. Tinerele handbaliste nu sint lipsite de experienta competitionala, echipa formata in urma cu trei ani acumulind deja destule jocuri oficiale si chiar o calificare meritorie la turneul semifinal. Valoarea lotului si seriozitatea antrenoarei sint si ele argumente pentru performanta. La Focsani se antreneaza, atunci cind nu participa la cantonamentele si actiunile nationalei de cadete a Romaniei, si Cristina Enache, portarita de mare perspectiva descoperita la Focsani de Doina Ene. De luni bune, Centrul national de excelenta de la Rm. Vilcea este casa pentru Cristina, care invata la un colegiu din localitate, intr-o clasa formata numai din handbaliste de lot. La nationala de cadete a fost cooptata si focsaneanca Adina Grigoras, "furata" intre timp de un club bucurestean. Lotul junioarelor II de la LPS Focsani e compus din portarii Cristina Enache, Andreea Olteanu si Madalina Sava si jucatoarele de cimp Andreea si Iuliana Avram, Raluca Diaconescu, Oana Mocanu, Irina Feraru, Alina Bogzeanu, Bianca Prodan, Cristina Movileanu, Madalina Dita, Laura Petrea, Simona Ungureanu, Alexandra Stoleru, Ana Maria Draghici, Madalina Radu, Nicoleta Ghitau si Georgiana Dragu. Prin miinile modelatoare ale Doinei Ene au trecut handaliste care fac si acum cinste judetului prin evolutia lor pe marele arene, Vali Elisei, Ada Moldovan sau Adina Tuvene reprezentind modele de urmat pentru actuala generatie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.