Sport

Cu ei defilam prin Europa

Ziarul de Vrancea
9 aug 2010 524 vizualizări
Fara Piturca pe banca, Steaua a pierdut primele puncte din campionat la Brasov n Unirea Urziceni sufera in continuare n Eric de Oliveira este lider detasat in clasamentul marcatorilor

"U" Cluj - FC Vaslui 1-1 (0-0). Cvirik (\'84) / Wesley (\'80 - penalty). Un meci cu peripetii, deoarece in min. 10, o furtuna care s-a abatut asupra orasului Alba Iulia a inceput sa rastoarne panourile cu reclame de pe margine, iar arbitrul Augustus Constantin a cerut organizatorilor sa le indeparteze, pentru ca jucatorii sa nu fie loviti. Partida s-a reluat dupa un minut, insa in min. 14, a venit o ploaie violenta cu grindina, care a facut imposibila continuarea. Dupa alte 40 de minute meciul s-a reluat, dar a semanat mai mult a polo decit a fotbal. In min. 80, Augustus a dat un penalty oaspetilor, la un fault asupra lui Pancu (decizie contestata de clujeni), iar Wesley, care a intrat cu cinci minute inainte in teren, a transformat. Patru minute mai tirziu, Gladstone a respins gresit un sut al lui Daniel Munteanu si slovacul Cvirik a egalat.

Rapid - Otelul Galati 0-0. Echipa din Giulesti s-a aratat lipsita de inspiratie in acest joc in care marile ocazii au apartinut galatenilor, Viglianti trimitind in afara in repriza secunda, dintr-o pozitie extrem de favorabila. Otelul ramine neinvinsa in campionat si dupa acest meci.

Victoria Branesti - Universitatea Craiova 1-0 (0-0). Simion (\'67). Universitatea olteana a fost furata ca-n codru la acest meci de propriii jucatori, care au jucat lamentabil. Arbitrii n-au nici o vina! Victoria Branesti a obtinut prima... victorie din campionat.

FCM Tirgu Mures - Unirea Urziceni 1-0 (0-0). Matei (\'52). Afectata greu de gravele probleme financiare prin care trece si de plecarea managerului Mihai Stoica, echipa din Urziceni a facut un meci modest, permitind formatiei muresene cistigarea primului meci de Liga I din istorie. Ialomitenii au ratat citeva bune ocazii de gol in prima repriza, dar din momentul in care jucatorul Dan Matei, proaspat transferat de gazde chiar de la Unirea, a inscris cu capul din cornerul executat de Florin Dan, filmul s-a rupt. A urmat dupa cinci minute eliminarea lui Maftei, care a primit rosu direct pentru un fault dur si jucatorii din Urziceni asteapta cu teama saptamina viitoare, cind se va stabili soarta Unirii. Nu este exclusa nici plecarea antrenorului Roni Levi.

FC Brasov - Steaua 1-1 (0-0). Ilyes (\'89 - penalty) / Nicolita (\'66). Condusa de pe margine de Eugen Neagoe, Steaua a controlat in cea mai mare parte intilnirea de la Brasov, chiar daca nu si-a creat mari ocazii de a inscrie. Din contra, brasovenii au avut citeva periculoase iesiri pe contraatac, fara finalitate, din cauza neinspiratiei atacantilor Badea si Hadnagy. Golul a venit in urma unei lovituri libere executate de Stancu, mingea respinsa in lateral de Minca fiind preluata de Nicolita, care l-a batut pe portarul brasovean. Gazdele au pornit vijelios spre egalare si au egalat din penalty, la un fault comis de portarul Stanca (eliminat dupa acea faza) asupra lui Hadnagy. La primul meci fara Piturca pe banca, stelistii au pierdut doua puncte ca si cistigate si viitorul nu suna prea bine in Ghencea.

Astra Ploiesti - Gaz Metan Medias 0-2 (0-1). Eric (\'18 - penalty, \'84). Pentru brazilianul Eric de Oliveira, regula e sfinta: meciul si dubla. Si in acest meci, conducatorul de joc al "Gazului" a inscris de doua ori, exasperindu-i pe jucatorii Astrei, care nu au evoluat deloc rau. La primul gol, el a obtinut usor lovitura de pedeapsa, cind, dupa o pasa de toti banii a lui Aganovic, a fost blocat de portarul Ebedé. Si dupa ce a ratat de doua ori din pozitii usoare, brazilianul a inscris al doilea gol din unghi ascutit, dupa "assist-ul" lui Hoban. Sa mai amintim ca Aganovic l-a servit ca la carte si pe Muntean, dar acesta a "pasat" la portarul advers de la 10 metri.

Aseara, s-au mai jucat partidele FC Timisoara - CFR Cluj si Pandurii Tirgu Jiu - Dinamo. Ultimul meci al etapei se joaca astazi, de la ora 18:00, intre Sportul Studentesc si Gloria Bistrita, transmis de GSP TV.

Etapa viitoare (13-16 august): Craiova - Timisoara, Vaslui - Brasov, Steaua - Branesti, CFR Cluj - Astra, Bistrita - Pandurii, Gaz Metan - Sportul Studentesc, Dinamo - Rapid, Otelul - Tirgu Mures; Unirea - "U" Cluj.


Clasament

1. Medias 3 2 1 0 7-4 7 (^4)

2. Brasov 3 2 1 0 5-2 7 (^1)

3. Otelul 3 2 1 0 3-0 7 (^4)

4. Steaua 3 2 1 0 5-3 7 (^4)

5. Dinamo 2 2 0 0 7-4 6 (^3)

6. Rapid 3 1 2 0 2-0 5 (-1)

7. CFR 2 1 1 0 2-0 4 (^1)

8. Tg. Mures 3 1 1 1 2-2 4 (-2)

9. Branesti 3 1 0 2 3-5 3 (-3)

10. Timis. 2 0 2 0 4-4 2 (-1)

11. Bistrita 2 0 2 0 3-3 2 (-1)

12. Urziceni 3 0 2 1 0-1 2 (-1)

13. Vaslui 3 0 2 1 2-4 2 (-1)

14. Craiova 3 0 1 2 1-3 1 (-2)

15. Astra 3 0 1 2 2-5 1 (-5)

16. Pandurii 2 0 1 1 0-2 1 (-2)

17. "U" Cluj 3 0 1 2 3-6 1 (-5)

18. Sportul 2 0 0 2 3-6 0 (-3)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.