Sport

Catalin Voicu alearga pentru medalie la Balcaniada

Ciprian Fânaru
5 aug 2010 673 vizualizări
Antrenorul sau i-a trasat ca obiectiv medalia de aur

Vrancea se mindreste cu inca un sportiv care va reprezenta judetul la Balcaniada. Se va mindri si mai mult daca atletul focsanean Catalin Voicu se va intoarce din Turcia cu o medalie cucerita. O astfel de izbinda ar constitui incununarea unui an incarcat, in care vrinceanul a obtinut rezultate demne de luat in seama. Inainte de a face deplasarea la Edirne, oras situat in partea europeana a Turciei, Voicu s-a pregatit alaturi de antrenorul sau, Gicu Alexandrescu, la Sf. Gheorghe, acolo unde a avut parte de cite doua antrenamente in fiecare zi. Forma fizica si sportiva ii da dreptul sa spere ca poate urca pe podium la Campionatele balcanice destinate juniorilor. La fel si evolutiile din intrecerile recente, rasplatite cu medalii nationale. Atletul in virsta de 17 ani a obtinut medalia de bronz in cadrul probei de 800 metri la Campionatul National de atletism pentru tineret si seniori, intrecere care a avut loc pe Stadionul Dinamo din Bucuresti la finalul lunii trecute. Izbinda de la tineret a venit dupa o alta cursa reusita. Sportivul legitimat la CSM "" LPS Focsani s-a clasat pe primul loc in proba de 800 de metri plat, disputata la mijlocul lunii iunie in cadrul Campionatului National rezervat categoriei de virsta juniori II. Mai mult decit atit, calificarea pentru prestigioasa competitie capata o si mai mare insemnatate daca tinem cont de absenta unor conditii decente pentru practicarea acestei discipline in orasul de unde provine Voicu si alti performeri cu rezultate asemanatoare. Reaminitim ca Voicu a luat startul la Balcaniada si in urma cu un an, atunci cind a fost la un pas de clasarea pe podium in proba de 800 de metri. Atletul focsanean a terminat cursa pe locul 4, la mica distanta de locul al treilea si de medalia de bronz. "Sportivul este increzator, la fel si eu, Catalin are dispozitia necesara pentru performanta. Sansele la medalie sint foarte mari, eu insa imi doresc ca elevul meu sa o cucereasca pe cea de aur", ne-a spus antrenorul Gicu Alexandrescu inainte de a se imbarca in avionul catre Turcia. Pentru Catalin, emotiile vor incepe simbata, atunci cind va lua startul in concurs. Proba sa favorita, 800 de metri plat, este considerata de multi cunoscatori cea mai frumoasa si solicitanta dintre probe. Nu este nici de viteza, nici de rezistenta, necesita un tempo constant si o strategie care sa implice o dozare a efortului, care sa permita accelerarea de final. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.