Sport

Nationala de baschet U16 ataca Europenele cu doi focsaneni in echipa

Ciprian Fânaru
4 aug 2010 676 vizualizări
Acestia vor primi sfaturi de pe banca de la antrenorul de la echipa de club, Mihai Petrut

La Tallinn, in Estonia, incepe miine turneul final al Campionatului European de baschet rezervat categoriei de virsta U16. Romania va incepe lupta in Divizia B a acestei intreceri cu o partida impotriva selectionatei similare a Georgiei, aceasta fiind singura confruntare programata seara, de la 20.30, ora Estoniei. Tricolorii ii au in rindurile lor pe focsanenii Alin Olaru si Vasile Pirvu, iar pe banca tehnica se va afla antrenorul Mihai Petrut, directorul Liceului cu Program Sportiv Focsani. Alin Olaru este conducator de joc atit in cadrul echipei, CSS - CSM Focsani, cit si la lotul national, sportivul nascut in 1995 fiind pina la virsta de 10 ani un bun practicant al"¦ sportului mintii! Chemarea irezistibila a sportului cu mingea la cos i-a schimbat traiectoria uneia dintre sperantele vrincene la aceasta disciplina. Celalalt reprezentant al echipei focsanene la echipa nationala U16 participanta la Campionatul European, Vasile Pirvu, are la rindul sau o poveste aparte. Doua medalii de aur si una de argint la olimpiadele nationale de matematica au scos la iveala si pasiunea pentru stiintele exacte, care se impleteste surprinzator poate cu cea pentru baschet. Jucatorul nascut in 1994 este unul dintre elevii cu care se mindreste Colegiul National Unirea. Cei doi baschetbalisti focsaneni sint unicii reprezentanti la lotul U16 din zona Moldovei, exceptindu-i pe cei patru ieseni chemati sub tricolor. Reamintim faptul ca lotul national de baschet U16 s-a pregatit timp de aproape doua saptamini la Focsani, in cadrul stagiului punindu-se la punct ultimele detalii inaintea plecarii catre Europene. Vineri, Romania va da piept cu nationala statului Luxemburg, iar saptamina viitoare, pe 8 si 9 august, vor disputa meciurile decisive din grupa. Oponenti vor fi reprezentativele Belgiei si Sloveniei. Tinind cont de valoarea certa a adversarilor, formatia noastra nu si-a stabilit un obiectiv foarte ambitios, telul tricolorilor U16 fiind o clasare cit mai buna la turneul final gazduit de Tallinn. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.