Sport

Iulian Surla s-a antrenat in Japonia

Ciprian Fânaru
29 iul 2010 1075 vizualizări
Judoka focsanean s-a perfectionat in cadrul unui stagiu international u acesta a trait o experienta speciala alaturi de alti trei sportivi romani, la cel mai renumit institut de judo din lume

Judoka Iulian Surla s-a intors la inceputul acestei saptamini din Japonia, acolo unde a participat la un stagiu international de perfectionare. Profesorul de judo de la LPS Focsani a petrecut aproape o saptamina in tara Soarelui Rasare, acolo unde s-a pregatit alaturi de alti 300 de practicanti ai acestei discipline provenind din o multime de tari. Judoka in virsta de 30 de ani a facut deplasarea in Japonia alaturi de inca trei sportivi, oradeanul Aurelian Ciprian Fleisz si de Alina Zaharia si Alina Chiru, din Pitesti. Medaliatul cu argint la Campionatele Mondiale de Nage No Kata din Ungaria, alaturi de Ciprian Fleisz, a trecut si printr-o peripetie la drumul catre Asia. "Am avut parte si de o intimplare mai putin placuta. Am pierdut avionul Roma "" Tokyo, dar am avut noroc ca ne-am intilnit cu profesor din Italia, cu care noi colaboram si ne-a sprijinit. El are experienta, merge acolo de citeva ori pe an, de 30 de ani. Participanti au fost putini fata de anii trecuti, atunci cind veneau si cinci, sase sute de persoane. La Institutul de judo Kodokan, cel mai renumit din lume, sint cei mai buni profesori. A fost o experienta frumoasa, ceva fantastic", ne-a povestit focsaneanul Iulian Surla aventura pe tarim nipon. Acesta ne-a spus ca la un astfel de stagiu participa cine doreste, dar fiecare trebuie sa plateasca. Costurile "sejurului" celor patru judoka romani a fost suportat de Federatia Romana de Judo (FRJ). Aici au intrat transportul, cazarea, masa si celelalte cheltuieli. Fost component al echipei de top Liberty CSM Oradea, Surla a reprezentat practic tara in competitiile internationale inter cluburi precum Liga Campionilor, dar si pregateste de citiva ani lotul national de juniori al Romaniei. In alta ordine de idei, patru antrenori de judo de la Liceul cu Program Sportiv Focsani au participat saptamina trecuta la un curs de perfectionare organizat de FRJ la Izvorani. Stanica Grosu, Dumitru Zisu, Marinel Palade si Razvan Lazar au propus membrilor Federatiei schimbari in regulamentul intrecerilor de judo la nivelul seniorilor, tineretului si juniorilor. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.