Sport

Dan Dumitru este noul boss al fotbalului vrincean

Ciprian Fânaru
16 iul 2010 1605 vizualizări
Cel care il ilocuieste pe Stan Gheorghiu dupa 20 de ani de sefie a cistigat alegerile la diferenta mare de voturi u dupa ce a luat 19 voturi in primul tur si 27 in cel de-al doilea, Dan Dumitru este noul presedinte al AJF Vrancea u el si-a convins votantii promitindu-le repetarea realizarilor de la CSM Focsani si Energia Vulturu u Cristi Rusu si Jan Oltianu au fost votati ca vicepresedinti u sedinta a fost pigmentata de duleul verbal dintre fostul presedinte Stan Gheorghiu si contracandidatul sau, Viorel Paizan Dan Dumitru este noul presdinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea, dupa ce a cistigat ieri alegerile pentru aceasta functie.

Delegatii tuturor cluburilor din liga a patra judeteana si reprezentantii structurilor sportive fotbalistice de copii si juniori s-au intilnit ieri in sedinta, cel mai important punct pe ordinea de zi fiind alegerile pentru functia de presedinte al AJF Vrancea. Cum Asociatia nu are un sediu dotat cu sala incapatoare, adunarea a avut loc la Sala Polivalenta. La prezidiu au stat cei care au condus AJF-ul in ultimii patru ani, directorul Departamentului Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, Viorel Duru, si directorul de la Sport, Daniel Gongu. Totul a inceput cu un atac al lui Stan Gheorghiu la adresa contracandidatului sau Viorel Paizan, iesirile celui dintii fiind singurele momente de perturbare a intrunirii. "D-le Paizan, vedeti ca sinteti cam obraznic", sau "Paizane, esti Dan Diaconescu?" au fost ultimele zvicniri ale lui Gheorghiu venite de pe scaunul de presedinte, care au stirnit nemultumire in sala. Dupa acest debut a fost facuta prezenta si s-a constatat indeplinirea cvorumului. Cel care s-a aflat in fruntea AJF in ultimele doua decenii a prezentat apoi activitatea din ultimii doi ani si bilantul financiar, precizind ca nu s-a bagat atunci cind echipele cu drept de promovare sau calificate in Cupa Romaniei nu au avut bani si nu s-au prezentat ori inscris in competitii. Gheorghiu s-a laudat cu promovarea arbitrilor Samoila si Paraschiv si a lansat acuze la adresa lui Paizan, sustinind ca formatiile clubului Juventus Focsani nu au participat in ultimii patru ani la competitii. Fostul presedinte s-a mai laudat cu terenurile de la Bordeasca si Homocea, recunoscind cu aceasta ocazie si ca exista si acum echipe datoare la AJF.

Fostul sef si-a mirosit matrasirea, intentionind la un moment dat sa nu mai candideze. "Eu inchei azi mandatul. Am vrut chiar sa vin in fata dumneavoastra sa va spun ca imi dau demisia. Nu era frumos, pentru ca am muncit atitia ani", a spus Gheorghiu, care a mai adaugat ca "trebuie sa stii sa mori".


I-a lipsit un vot sa cistige din primul tur


Toata lumea a votat pentru descarcarea de gestiune, conducerea sedintei fiind preluata apoi de Viorel Duru. Acesta a semnat fiecare buletin de vot pentru a evita fraudarea scrutinului. A fost votata comisia de validare a alegerilor si cea de intocmire a procesului verbal, fiecare dintre cei cinci candidati luind dupa aceea cuvintul. "Un lucru pe care n-am reusit sa il fac a fost terenul sintetic", a recunoscut Gheorghiu. "Voi crea o noua imagine, voi colobora cu presa si voi accentua promovarea" le-a promis Iulian Basturea votantilor. Si Dan Dumitru a promis lucruri importante. "Experienta pe care am acumulat-o la toate nivelurile, exceptind Divizia A, o sa o pun in slujba AJF-ului. Ce am facut pentru actualul CSM Focsani voi face si pentru fotbalul din judet", a fost discursul celui ce avea sa invinga categoric in cele din urma. "Se pot face lucruri bune cu munca in echipa. Dupa 20 de ani trebuie sa schimbam ceva. Copiii au dreptul la un viitor mai bun" a punctat Viorel Paizan, in timp ce Stefan Brasoveanu a incercat sa convinga propunind "o echipa noua, tinara si ambitioasa". Stan Gheorghiu, Stefan Brasoveanu, Viorel Paizan si Iulian Basturea a luat fiecare cite cinci voturi, iar Dan Dumitru a strins nu mai putin de 19 voturi. Dintre cei cu puterea stampilei au facut parte primari precum Stancu Balescu (Balesti), Neculai Ionescu (Homocea), Dorel Bolovan (Cotesti) dar si fii de primari, cazul lui Cezar Pantus (Naruja). Dintr-un calcul simplu rezulta ca fostului sef al sectiei de fotbal de al CSM Focsani i-a lipsit un singur vot pentru a fi declarat invingator dupa numai un tur de scrutin. Rezultatul l-a facut pe federalul Duru sa exclame ca nu a mai intilnit asa ceva. Toti cei cinci candidati au intrat in cel de-al II-lea tur, unde a cistigat candidatul cu cel mai mare numar de voturi. Intre cele doua tururi, Gheorghiu l-a atacat din nou pe Paizan pentru ca acesta isi indemnase "electoratul" sa voteze pentru Dumitru in turul II, desi el insusi a dat acelasi sfat propriilor votanti. Dupa un tur II mai rapid, Dan Dumitru a primit 27 de voturi, invingatorul fiind aplaudat de asistenta. "Va multumesc pentru vot. Nu eu am cistigat astazi, a cistigat fotbalul vrincean. In cel mai scurt timp o sa va demonstrez acest lucru", au fost cuvintele lui Dumitru de dupa triumful in alegeri.


Cristi Rusu si Jan Oltianu sint vicepresedinti


Pentru cele doua posturi de vicepresedinte au votat 38 de delegati, in afara de cel de la Siretul Suraia, care a parasit mai repede adunarea. Astfel, din echipa noului sef al AJF vor face parte Cristi Rusu si Jan Oltianu, care au reusit sa obtina 25, respectiv 23 dintre optiunile celor cu drept de vot, 39 la numar. Aici nu a mai fost nevoie de inca un tur. Viorel Paizan si Mihai Oprisan au fost propusi si alesi prin vot pentru a reprezenta fotbalul de seniori si cel de juniori in Biroul Executiv al Asociatiei. Prima decizie pe care proaspat alesul presedinte al AJF Vrancea a luat-o a fost selectarea celor doi oameni indispensabili functionarii entitatii. Secretar general al AJF va fi Iulian Basturea, chiar unul dintre contracandidatii lui Dumitru, iar pentru postul de trezorier a fost ales Daniel Iorga, fostul portar al Unirii Focsani, care are studii de specialitate. La urmatoarea sedinta va fi aleasa si o comisie de cenzori formata din trei persoane. Viorel Duru s-a declarat la final impresionat de modul cum a decurs sedinta, asta pentru ca dupa experientele din alte judete se astepta la scandal si neintelegeri. Putinii delegati care au mai ramas dupa incheierea adunarii au fost invitati de Dan Dumitru la Times Pub, pentru a "uda" succesul in alegeri. (Ciprian FANARU)


Foto: Danut Anghel a venit din Spania sa asiste la alegeri


"Spaniolul" Danut Anghel, oaspete de seama

La alegerile de la AJF a fost prezent si Danut Anghel, om de fotbal la aparitia caruia persoanele din lumea fotbalului vrincean au fost bucuroase sa il vada. Fostul conducator al echipei din Adjud, pe vremea cind aceasta evolua in Liga a treia, a revenit temporar din Spania, acolo unde traieste de sase ani impreuna cu familia. Anghel isi cistiga existenta arbitrind meciuri de fotbal in 7 in Madrid, baremurile de arbitraj fiind conform spuselor sale intre 24 si 28 de euro. El traieste din aceasta meserie, arbitrind in medie sase meciuri pe saptamina. Baiatul sau in virsta de 20 de ani joaca handbal la echipa Toledo. Prezenta lui a fost considerata binevenita dupa sase ani de absenta, mai ales ca fotbalul din Adjud s-a confundat in trecut persoana sa. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.