Sport

Focsanenii joaca in deschiderea meciului Stejarilor

Ciprian Fânaru
15 iul 2010 686 vizualizări
Echipa de rugby in 7 are turneu la Buzau, acolo unde nationala mare intilneste Tunisia

Formatia de rugby in 7 a Liceului cu Program Sportiv Focsani va juca la acest final de saptamina la Memorialul "Printul Serban Ghica". Trupa vrinceana a fost invitata sa ia parte la aceasta intrecere, alaturi de echipele similare ale Clubului Sportiv Scolar Galati, Clubului Sportiv Scolar Tecuci si de gazdele de la Stejarul Buzau. Crinel Baisan, Sorin Buzea, Alexandru Calugaru, Dragos Torok, Valentin Bezea, Andrei Fratila, Alexandru Damian, Bogdan Matei, George Ilie si Costica Drilea sint componentii echipei de rugby tag care va face deplasarea la Buzau. Sportivii vor incerca sa respecte blazonul echipei, campioana nationala la rugby in 7, in competitia liceelor. Partidele de la Memorial sint programate in intervalul orar 18.00 "" 20.00, chiar inainte de meciul Romania "" Tunisia, care conteaza pentru Recalificarile Cupei Mondiale de anul viitor. Elevii antrenorului Valentin Busuioc vor ramine pe stadionul Gloria pentru a urmari confruntarea reprezentativei de seniori. Tinerii rugbyisti au sansa de a vedea la lucru cel mai recent produs al LPS Focsani, care a facut recent pasul catre echipa nationala. Pilierul Ionel Badiu s-a prezentat miercuri la reunirea Stejarilor din Capitala, vrinceanul avind sanse mari sa fie pastrat in lotul cu care selectionata Romaniei va aborda confruntarea cu Tunisia. La Buzau va fi prezent si ursul carpatin Stejarel, mascota echipei nationale. Cei care vor sa vada meciul pe viu trebuie sa stie ca biletul de intrare 5 lei, dupa cum a anuntat Federatia Romana de Rugby. Trecut in nefiinta in 2006, ultimul singe albastru al rugby-ului romanesc a fost si va ramine un simbol al acestui sport in Romania, un exemplu despre cum se poate lupta pentru rugby chiar si impotriva unui regim precum comunismul. Am vorbit aici despre printul Serban Ghica,unul dintre pionierii sportului cu balon oval din tara noastra, a carui memorie va fi omagiata prin intermediul acestui turneu. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.