Sport

Tenismenul Cosmin Pioara, triumfator in Cupa EDM Academy

Ciprian Fânaru
8 iul 2010 2031 vizualizări
Focsaneanul a trecut de toti ce trei adversari intilniti in turneu si a incheiat pe primul loc la categoria 16 ani

Cosmin Pioara, unul dintre cei mai talentati si promitatori practicanti ai sportului alb din judet, a cistigat un turneu important desfasurat zilele trecute la Bacau.Tenismenul focsanean a evoluat foarte bine in cadrul Cupei EMD Tennis Academy Bacau, competitie aflata la prima editie. Vrinceanul legitimat la Clubul Sportiv Unirea Focsani a inceput excelent turneul, reusind doua victorii in primele doua meciuri. In turul inaugural, sportivul pregatit de antrenorul Razvan Bucuroiu a trecut in doua seturi de Teodor Agavriloaie, de la CS Tenis Star Piatra Neamt, 6 "" 0, 6 "" 2. Cosmin a iesit victorios si in cea de-a doua infruntare de pe tablou. De aceasta data, focsaneanul s-a impus in doua seturi identice, scor final 6 "" 2, 6 "" 2, in fata lui Tudor Diaconu de la CSS Bacau. Deznodamint fericit pentru tenismenul legitimat la CS Unirea a avut si cea de-a treia partida, care i-a adus acestuia triumful la categoria 16 ani masculin. Trofeul EMD Tennis Academy a luat drumul Focsaniului, dupa ce disputa Cosmin Pioara - Stefan Vasilache (SCM Bacau) s-a incheiat cu victoria clara repurtata de cel dintii, 6 "" 1, 6 "" 0. Triumful elevului lui Razvan Bucuroiu vine dupa o perioada de cinci zile in care acesta a fost plecat la Piatra Neamt, acolo unde s-a pregatit la academia nou infiintata a lui Marian Voinea, fratele mai mare al fostului sfertfinalist de la Rolland Garros Adrian Voinea. Marian si copiii de la academia nemteana au poposit acum trei saptamini la Focsani, prilej cu care au disputat si citeva meciuri cu tenismenii in devenire de aici. Focsanenul Pioara le-a intors apoi vizita. "Interesant este ca atunci cind au venit cei de la Piatra Neamt Cosmin a pierdut in fata sportivului pe care l-a invins in primul tur la Bacau. El a fost incintat de baza sportiva foarte frumoasa, de organizarea competitiei si de premiile acordate participantilor. Nu a fost un turneu extrem de puternic. S-a jucat in sistem fiecare cu fiecare, si cred ca este un rezultat bun pentru el. Asta mai ales ca a inceput sa joace la 16 anul acesta, iar el are 14 ani", apreciaza antrenorul Razvan Bucuroiu performanta elevului sau. Cosmin Pioara a participat nu cu mult timp in urma si la "nationalele" rezervate categoriei de virsta 16 ani, unde a acumulat atit de necesara experienta la turnee de asemenea anvergura. Cupa gazduita de Bacau a tras cortina ieri, cind ziua a cincea a intrecerii a fost rezervata finalei grupei de 12 ani masculin. Academia de tenis care a organizat turneul este ideea fostului primar Dumitru Sechelariu, care a investit pina acum in proiect 4 milioane de euro.


Teodor Apostu se va legitima temporar la Dinamo


Cristian Cosma, cel care a trecut recent un tur pe tabloul principal al nationalelor de 12 ani, va concura saptamina viitoare la un turneu gazduit de Constanta. Noutatile in ceea ce il priveste pe proaspatul medaliat cu bronz in proba de dublu a Campionatelor Nationale, Teodor Apostu, sint legate de o perspectiva temporara. Tenismenul de 17 ani va avea dubla legitimare CS Unirea "" Dinamo Bucuresti. Alegerea este temporara si este valabila exlusiv la Campionatele Nationale pe echipe din toamna, la care adjudeanul va concura in proba de dublu. Focsaniul se pregateste in perioada imediat urmatoare pentru organizarea celei de-a doua editii a Trofeului "Goerge Bucuroiu". Competitia va avea in acest an rangul III, cel mai inalt rang national exceptind campionatele nationale.


Focsnaiul colaboreaza cu scoala de tenis a lui Marian Voinea


Revenit in Romania dupa 16 ani petrecuti in Germania, Marian Voinea, 41 de ani, a ales sa fie deschizator de drumuri in provincie. El si-a deschis la inceputul lunii mai o academie la Piatra Neamt, care ii poarta numele. Fratele mai cunoscutului Adrian Voinea nu a ales Bucurestiul pentru proiectul sau, fiind optimist ca va reusi sa creeze emulatie cu tenisul in ceea ce antrenorul doreste sa fie o modalitate prin care copiii sa acceada pe drumul catre marea performanta. Focsanean la origine, Voinea colaboreaza pe plan sportiv cu sectia de tenis de la CS Unirea. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.