Sport

Fotbal, Baciul la Focsani! I-a convins Gica Popescu?

Cristi Irimia
11 nov 2005 899 vizualizări
Fostul "capitan" al Barcelonei a discutat ieri, la Focsani, cu Stan Gheorghiu si Dan Dumitru . Cei doi sint singurii din Vrancea cu drept de vot la alegerile pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal . La finalul intrevederii, Gheorghiu a spus: "In 15 ani, FRF mi-a dat un fax si 30 de mingi de fotbal. Voi vota pentru binele fotbalului romanesc si al celui vrincean!" . La rindul sau, Dumitru a fost transant: "Pina azi aveam dubii. Acum insa va pot spune ca voi vota cu Gica Popescu!"

"Am facut deja 11 case la Vulturu, sper ca saptamina viitoare sa le inaugurez!", astfel a inceput Gica Popescu sa le vorbeasca oamenilor de fotbal prezenti la intrunirea de ieri, sugerindu-le ca a promis ca va ajuta victimele inundatiilor si a facut-o deja. Argumentul ca promisiunile facute in acest sens si le-a respectat s-a vrut a fi un atu pentru ca "Baciul" sa cistige credibilitatea celor care il ascultau. La intrunire au participat Stan Gheorghiu, Dan Dumitru, Nicusor Toader si Viorel Paizan, primii doi cu drept de vot pe 21 noiembrie, la alegerile pentru sefia FRF.


Popescu: "Nici un om politic n-a venit la intilnirea cu Blatter si Johansson"


Dupa aceasta "deschidere" a lui Popescu, a urmat prezentarea pe scurt a programului pe care vrea sa-l puna in aplicare in cazul in care va ajunge presedinte. Fostul international s-a referit, mai apoi, la imaginea actuala a lui Mircea Sandu si la modul in care vede el iesirea din criza a fotbalului romanesc: "Federatia are la ora actuala o imagine proasta, fara credibilitate in fata opiniei publice si care se confrunta cu lipsa sponsorilor. N-au facut nimic in 15 ani si acum se tem ca vor pierde puterea. N-ati vazut ca nici un om politic n-a venit la intilnirea lui Mircea Sandu cu Blatter si Johansson!? Sandu chiar daca va cistiga, nu va mai ramine in functie decit 1 - 2 ani. Pina acum nu erau alternative la sefia FRF, acum exista. De asta se teme. Eu nu vreau aceasta functie pentru bani. Am atitia bani incit din dobinda depozitelor mele bancare pot trai 5 familii pe linga a mea, toata viata. Am o datorie morala fata de fotbalul romanesc. Nu stiu daca voi fi mai bun sau mai prost decit Mircea Sandu, insa cel putin voi incerca sa fac ceva. In cei 15 ani cit a fost Sandu presedinte, n-a incercat sa faca nimic pentru copii si juniori, pentru fotbalul romanesc in general".


Popescu: "La comisii se fac toate blaturile!"


La un moment dat, Dan Dumitru a intervenit si a spus: "Din cite stiu, 90 % din delegatii echipelor de futsal de la Divizia B va vor vota. Trebuie demontat un sistem corupt instalat la FRF. Daca-i schimbati, totusi, pe toti de la FRF, aveti persoane in loc care sa preia din mers lucrurile?". Raspunsul lui Popescu a venit prompt: "Nu toti de la FRF sint incapabili. Reduc personalul cu 35%, dar nu voi renunta la cei care isi fac treaba. Eu vin cu o echipa care nu are de-a face cu lumea fotbalului. Voi umbla la comisii, unde se fac toate blaturile. Voi schimba sefii comisiilor daca aceastea nu functioneaza corect. FIFA a zis ca e surplus de 35% la FRF. Unul tine cuiul, unul il fixeaza, altul il bate. Nu se mai poate asa. In plus, ii voi controla pe cei care lucreaza la FRF, deoarece nu avem constiinta si educatia nordicilor. In Balcani trebuie sa fii sever".


Dumitru: "Sinteti in cel mai prost loc din Romania, ca fotbal"


Stan Gheorghiu a spus apoi ca in Vrancea sint probleme la copii si juniori, la terenuri si ca s-au facut mari eforturi pentru ca Energia Vulturu sa inceapa campionatul, altfel Vrancea ar fi ramas fara echipa in primele trei divizii. "Sinteti in cel mai prost loc din Romania, ca fotbal. O singura echipa in primele esaloane!", a adaugat si Dumitru.

Dupa intilnirea cu oamenii de fotbal, care a durat 45 de minute, Gica Popescu a vorbit 30 de minute cu jurnalistii vrinceni, raspunzind atit la subiecte fotbalistice, cit si la cele legate de constructia caselor de la Vulturu.

In fata ziaristilor, Gheorghiu a facut o declaratie surprinzatoare, acuzindu-l, intr-un fel, pe Mircea Sandu: "In 15 ani, FRF mi-a dat un fax si 30 de mingi de fotbal. Voi vota pentru binele fotbalului romanesc si al celui vrincean!" Sa se fi delimitat Gheorghiu de Nasu\' sau a comis o eroare? (Cristi IRIMIA)


CASETE


Serii mai multe de C


Gica Popescu a spus ca este pentru varianta cu mai multe serii de Divizia C: "Nu sint pentru micsorarea numarului de echipe la Divizia C. Daca voi deveni presedintele FRF, voi demara un proiect, alaturi de oficialitatile locale, pentru construirea unui teren cu iarba sintetica pentru fiecare echipa de Divizia C din tara. Primariile sa puna la dispozitie terenul, iar FRF sa amplaseze iarba sintetica. Totodata, voi da mingi si echipament pentru echipele de Divizie C la inceputul fiecarui an competitional. Cit priveste intinerirea fotbalului romanesc, am de gind sa oblig echipele de Divizia C sa joace cu trei juniori in teren si cu doi fotbalisti sub 21 de ani". Aceste planuri au fost aprobate imediat de Dan Dumitru: "E foarte buna intentia dumneavoastra". In schimb, Dumitru a cerut schimbarea zilei de disputare a meciurilor, "Nu-mi convine sa joc vinerea pentru ca vine putina lume la meciuri". "Se poate juca simbata sau duminica dimineata, insa aici parerile sint impartite la nivelul intregii tari", a spus Gica Popescu.


Momentele dificile ale lui Popescu


La Focsani, Gica Popescu a avut de raspuns si unor intrebari incomode, legate de relatiile sale cu fratii Becali, dar si de faptul ca Vincon Vrancea, unde este actionar majoritar, este unul din sponsorii lui Dinamo Bucuresti insa n-a dat nici un ban pentru echipa-fanion Energia Vulturu, de exemplu. "Ati dat macar 10 mingi unei echipe de fotbal din Vrancea, prin Vincon?" a fost intrebarea reporterului Ziarului de Vrancea. Vizibil incurcat, Gica Popescu a raspuns: "Eu sint actionar majoritar, insa nu administrez societatea. Este ca si un joc al meu la bursa. O afacere! Va promit, insa, acum ca voi ajuta printr-un program fotbalul vrincean. Am la dispozitie acum 5.000 de mingi de fotbal, insa nu mi s-a parut corect sa le dau acum, in campanie electorala. Din cele 5.000, 500 vor ajunge la Scoala de Fotbal pe care o am, iar din restul voi aduce si in Vrancea.


Popescu: "Dumitru sa nu se teama daca ma sustine!"


Dan Dumitru a spus la final ca-l va vota pe Gica Popescu. Intrebat daca nu-i va fi teama de repercursiuni, mai ales ca are echipa de futsal, unde sef este Dan Petrescu, alias "Fibra", prieten cu Mircea Sandu. Dumitru a spus: "Voi juca si 4 contra 6 daca este cazul, pentru ca am echipa de fotbal puternica la sala. Nu-mi este teama". Gica Popescu a intervenit: "O saptamina va avea motive sa se teama pentru ca dupa aceea voi fi eu presedinte. Deci, sa nu se teama daca ma sustine", a precizat Baciul.

"Daca ar fi miine alegeri, veti iesi presedinte?" a sunat urmatoarea intrebare a Ziarului de Vrancea. "Si miine si pe 21 noiembrie voi iesi presedinte!" a raspuns Popescu.

Stan Gheorghiu a fost solicitat sa raspunda despre activitatea lui Mircea Sandu in cei 15 ani, moment in care seful AJF Vrancea a spus: "Sint altii in masura sa judece activitatea lui Mircea Sandu". Diplomat, Gheorghiu a vrut sa dea senzatia ca nici nu lauda, dar nici nu critica.

Viorel Paizan, vicepresedinte AJF, a spus ca sint prea putine competitii la nivel national rezervate copiilor si juniorilor si ca ar trebui sa se faca mai multe in aceasta privinta.

Gica Popescu s-a intilnit pentru 30 de minute si cu Marian Oprisan, inca presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Intrunirea celor doi a fost secreta, insa se pare ca nu s-au discutat probleme "profunde", ci doar chestiuni legate de modul in care administratia locala ar putea ajuta fotbalul local. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.