Sport

Teodor Apostu, medalie de bronz la nationalele de tenis

Ciprian Fânaru
2 iul 2010 1610 vizualizări
Succesul a venit in proba de dublu, acolo unde sportivul adjudean in virsta de 16 ani a facut pereche cu braileanul Alexandru Tabarca

Tenismenul Teodor Apostu a cucerit medalia de bronz in cadrul Campionatelor Nationale de Tenis rezervate categoriei de virsta 16 ani. Aceasta performanta vine ca o confirmare a valorii vrinceanului legitimat la CS Unirea Focsani, fiind ultima isprava dintr-un sir de asemenea reusite inceput in urma cu citiva ani. Sportivul originar din Adjud a facut pereche in proba de dublu cu Alexandru Tabarca, parteneriatul cu tenismenul legitimat la Tenis Club Venus Braila dovedindu-se de bun augur. Cuplul format din cei doi, care sint colegi si la lotul national de juniori, a avut un parcurs bun, care s-a oprit insa in semifinalele competitiei gazduite de Complexul Dinamo. In primul tur, vrinceanul si braileanul au trecut de perechea Alexandru Balin / Dragos Neica (CS Dafora Medias / CS Amefa Arad) cu scorul de 6 "" 3, 6 "" 2. In turul al doilea le-a iesit in cale perechea Iulian Crisan "" Zara / Gabriel Crisan - Zara, doi frati legitimati la clubul ilfovean CS Galaxy Best. Cistig de cauza au avut din nou primii, care s-au impus in cele din urma in doua seturi, 6 "" 4 si 6 "" 3. Drumul catre marea finala le-a fost barat lui Teodor Apostu si partenerului sau Alexandru Tabarca de catre perechea Andrei Apostol / Luca Tatomir (CS Dinamo Bucuresti / Tenis Club Bucuresti). Cele doua seturi au avut o desfasurare diferita, primul incheindu-se cu un categoric 6 "" 1, in timp ce in al doilea vrinceanul si colegul sau le-au dat mai multe batai de cap adversarilor, care s-au impus dupa tie "" break, cu 7 "" 6. La competitia din Capitala a participat si Cosmin Pioara (CS Unirea Focsani), eliminat in turul doi de Vlad Crisan (Galaxy Best Bucuresti), scor 6 "" 2 , 6 "" 3 in favoarea bucuresteanului. în proba de simplu, Teodor Apostu a trecut de tururile preliminare, dar a fost invins in turul doi de Iustin Baciu (Tenis Star Piatra Neamt) in trei seturi, scor 2 "" 6, 7 "" 5, 6 "" 4.


E obisnuit cu performanta


Cel poreclit "Teddy" nu se afla la prima clasare pe podium la turnee nationale, ba chiar a reprezentat Romania si la intrecerile internationale. Adjudeanul s-a descurcat destul de bine acum un an, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competitie rezervata sportivilor sub 18 ani, care s-a desfasurat laTampere, in Finlanda. Teodor Apostu a fost invins atunci in optimile de finala de italianul Christian Perinti, cu 6 - 1, 6 "" 3. Cel care a fost desemnat cel mai bun tenismen vrincean al anului 2009, este clasat pe pozitia a 71-a in ierarhia tenismenilor de 16 ani. Vrinceanul a avut parte si de perioade cind a fost pozitionat mult mai sus in clasamentul Federatiei Romane de Tenis, dar reculul se explica prin faptul ca acesta a trebuit sa stea un timp deoparte de terenurile de tenis. Teodor Apostu a suferit in urma cu citeva luni bune o accidentare si a fost nevoit sa se opereze la ligamentele incrucisate ale genunchiului. Reusita de la proba de dublu a nationalelor este cu atit mai demna de lauda si incurajatoare pentru evolutiile viitoare si pentru traiectoria ascendenta a carierei tenismenului de la CS Unirea.


Cristian Cosma s-a oprit in turul doi


Tenismenul in virsta de 12 ani legitimat la Tenis Club Focsani nu a reusit sa se califice mai departe in proba de dublu a Campionatelor Nationale Individuale U12. Focsaneanul, eliminat in primul tur la simplu, a facut pereche la dublu cu Alexandru Manole de la SCM Bacau, acolo unde a trecut la dublu de Andreescu / Anghel (CSS Slobozia) cu 6 "" 2, 6 "" 2. Juniorul vrincean nu a izbutit ca, alaturi de partenerul sau, sa acceada in sferturile de finala. Ei au fost devansati in doua seturi de Laurentiu Schinteie / Mihnea Turcu (CS TC Pamira / CS Tom Tenis), 6 "" 3, 6 "" 4. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.