Sport

Zece candidati la AJF Vrancea

Dan Chiriac
1 iul 2010 793 vizualizări
Cinci oameni de sport isi doresc functia suprema din fotbalul judetean, iar alti cinci ataca doar functiile de vicepresedinte

Zece candidati s-au inscris in cursa pentru functiile de presedinte si vicepresedinte la AJF Vrancea. Ieri a expirat termenul pentru depunerea dosarelor. Cei cinci candidati la functia de presedinte al AJF Vrancea sint: Stan Gheorghiu - AJF, Dan Dumitru - CSM Focsani, Stefan Brasoveanu - Comisia de Disciplina din cadrul AJF Vrancea, Iulian Basturea - vicepresedinte AJF Vrancea, Viorel Paizan - presedintele executiv CFT Juventus Focsani. Pentru functia de vicepresedinte vor intra in lupta Cristi Rusu - presedintele Comisiei de Arbitri, Ovidiu Rusu - vicepresedinte la AJF Vrancea si presedinte la echipa de fotbal CSM Focsani, Jani Oltianu, presedinte la AS Cimpineanca, Gica Ivanciu - secretarul AJF Vrancea si Stefan Boeru - observator in Liga a patra. Azi, dosarele vor fi inaintate catre comisia de validare care va decide care dintre acestia indeplinesc conditiile de participare. Cele mai aprinse discutii au aparut deja in ceea ce priveste eventualele contestatii pe care candidatii le vor face dupa ce comisia de validare se va pronunta. Juristul Costi Ciuta a spus ca in mod normal orice candidat poate contesta decizia comisiei de validare, dar i-a intrebat pe cei din conducerea AJF Vrancea care este forul care va judeca aceste probleme. "Dosarele vor fi acceptate sau respinse in functie de statutul AJF Vrancea, care mi se va pune la dispozitie. Noi vom prelua pe baza de proces verbal dosarele candidatilor si statutul, dupa care comisia de validare se va intruni independent si va decide. Concluziile vor fi afisate ulterior, dar nu stim cine va judeca contestatiile, pentru ca noi nu ne putem pronunta de doua ori in acelasi caz", a spus Cristi Ciuta. Din comisia de validare mai fac parte si patru reprezentanti ai echipelor din Liga a patra, Stefan Chelmus - AS Cimpineanca, Didi Bajenaru - Vointa Slobozia Ciorasti, Ion Cherciu - Vointa Cirligele si Neculai Ionescu - Viitorul Homocea.


Alegerile se pot desfasura in patru locatii


Asociatia Judeteana de Fotbal a anuntat ieri ca alegerile din data de 15 iulie se vor desfasura in una din cele patru locatii propuse pina in acest moment. Prima dintre ele ar fi sala de sedinte de la Directia pentru Sport, dar aceasta este destul de mica si ar putea fi neincapatoare, in conditiile in care la alegeri vor lua parte peste 50 de persoane. AJF Vrancea a mai primit o invitatie de a desfasura alegerile in sala de festivitati de la Colegiul "National "Unirea". De asemenea, doua localuri din Focsani s-au oferit sa gazduiasca, in sali diferite, sedinta alegerilor si dineul oferit dupa derularea acestora. Restaurantele Zimbru sau Ambasador sint cele doua variante ale AJF Vrancea. In sala de sedinte nu vor avea acces decit cei zece candidati si cite un reprezentant de la fiecare structura sportiva cu drept de vot din Vrancea. De asemenea, AJF Vrancea va invita mai multi oameni din lumea sportului, dar si un reprezentant al Federatiei Romane de Fotbal. AJF Vrancea a mai precizat ca statul prevede ca pentru functia de vicepresedinte pot fi alese de la 1-3 persoane. Cel care va fi desemnat presedinte isi va alege echipa de conducere. Cei cinci candidati pentru presedintie vor fi trecuti pe un buletin de vot, iar daca nici unul dintre ei nu va obtine jumatate plus unu din voturi, atunci, se va organiza turul doi, in care se vor duela primii doi clasati. Daca numarul de voturi din turul doi va fi egal, atunci se va repeta procesul de votare intre cei doi candidati. Numarul vicepresedintilor dar si modul de votare va fi stabilit in Adunarea Generala. (Dan CHIRIAC)


De ce e bataie pe AJF Vrancea?


Asociatia Judeteana de Fotbal este forul care se subordoneaza Federatiei Romane de Fotbal si care coordoneaza intreaga activitate fotbalistica la nivelul judetului Vrancea. Aceasta organizeaza campionatul Ligii a patra, dar si toate fazele judetene ale campionatelor nationale ale juniorilor. Presedintele AJF Vrancea participa la toate intrunirile Federatiei Romane de Fotbal si are drept de vot la alegerile generale pentru stabilirea presedintelui FRF. De asemenea, presedintii de AJF sint delegati ca observatori de jocuri la meciurile din Liga a a doua sau a treia. Acestia desemneaza presedintele Comisiei Judetene de Arbitri, dar si presedintii si membrii Comisiilor de disciplina si Comisiei de Apel. Presedintele AJF Vrancea este cel care alege intreaga echipa cu care va lucra, cu exceptia vicepresedintilor, care sint alesi. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 20 ore, 52 minute, 38 secunde
e timpul pentru o schimbare si cred ca a sosit ceasul ,sportul vrancean e in mediocritate ce e la judet e vai si amar ,nu sunt conditii pentru ecipa adversa arbitri si multe altele. E nevoie de cineva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.