Sport

56 de elevi politisti au iesit in strada pentru a intimida infractorii

Dan Chiriac
23 iun 2010 963 vizualizări
18 fete si 38 de baieti lucreaza de ieri la Politia vrinceana si au fost luati in grija de politistii cu experienta u azi de scot la concurs trei functii de sef de post, la Ciorasti, Vrincioaia si Ploscuteni

Incepind de ieri, 56 elevi de la Scoala de Agenti de Politie Cimpina au inceput activitatea la Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea, unde vor invata meserie pe linga politisti cu experienta. Dintre acestia, 38 sint baieti, iar 18 fete. "Timp de trei saptamini, pina pe 16 iulie 2010, acestia au fost repartizati la structura de Ordine Publica pentru a organiza activitati in sistemul stradal. Au fost constituite echipe mixte formate din politisti, jandarmi si elevi, astfel incit sa asiguram o prezenta cit mai vizibila in mijlocul cetatenilor. Elevii au fost repartizati pe linga cadre cu experienta pentru impletirea cunostintelor teoretice cu cele practice. Speram ca prin aportul acestor elevi sa putem sa pastram climatul de siguranta in Vrancea. La posturile unde aveam deficit am repartizat elevi", ne-a spus Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IPJ Vrancea. Criza de personal din politie este usor-usor rezolvata, dupa cum considera Vasile Marin, iar prezenta lor se va simti in strada, mai ales ca urmeaza si perioada concediilor. "In acest moment avem minim doi politisti la fiecare post de politie din judet. Nu mai exista localitate unde sa fie cite un singur politist. Avem doar trei posturi de politie unde nu avem sef de post, dar concursurile pentru ocuparea acestor functii au loc azi. Astfel, daca cei trei agenti inscrisi pentru ocuparea functiilor de sef de post la Ciorasti, Vrincioaia si Ploscuteni vor obtine azi nota minima, adica sapte, atunci vom avea minim doi politisti si sefi de post in toate localitatile judetului", ne-a spus Vasile Marin. Politistii de la tara au reusit in ultima perioada sa faca si curatenie la locul de munca, fiecare dupa puteri. "Nu sint bani pentru sedii noi la posturile de politie, dar aproape peste tot s-a facut o intimizare pentru un minim confort. Cu fonduri atrase de catre politisti, de la autoritatile locale sau de la anumiti sponsori s-a reusit sa se varuiasca si sa vopseasca in posturi. De asemenea, din depozitul de materiale de constructii al politiei vrincene au fost distribuite diferite produse", a mai adaugat seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IJP Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.