Sport

Ele sint vicecampioanele nationale

Ciprian Fânaru
22 iun 2010 798 vizualizări
Am stat de vorba cu gimnastele care au cucerit doua medalii de argint pe echipe la nationalele junioarelor de la Buzau u sportivele s-au declarat bucuroase pentru performantele obtinute si spun ca au depasit emotiile firesti la o asemenea competitie u vacanta scurta va fi urmata de cantonamente la mare si la munte

Scoala focsaneana de gimnastica tine in continuare sus stindardul performantei. Ambitia si daruirea, dar mai ales munca uriasa au facut ca blazonul sa fie respectat. Georgiana Ceobotaru, Maria Rauta si Andreea Rotaru, ultimele doua sportive de lot national, s-au descurcat foarte bine la toate aparatele, aducind clubului medalia de argint la echipe, junioare II. Daca medaliile si prezenta la lotul de la Deva le-au adus notorietate in plus celor doua fete amintite anterior, povestea celei care a ajutat la performanta trioului e putin diferita. Georgiana Ceobotaru are nu mai putin de opt frati. "Sintem noua frati acasa, iar eu sint a patra ca virsta. Sint singura din familia mea care face gimnastica", spune focsaneanca. Spre deosebire de majoritatea "coechipierelor" sale, Georgiana invata la Liceul Sportiv, acolo unde a fost colega cu Maria Rauta. Intilnirea de la nationalele gazduite de Buzau a fost si un prilej pentru schimb de impresii. "Maria si Andreea au plecat duminica in cantonament la mare. Ne-au spus ca la lot este putin mai greu, sint plecate de acasa, dar erau oricum obisnuite", explica micutele gimnaste, care spun ca parintii le sustin si sint bucurosi pentru rezultatele bune. Georgiana detaliaza si modul cum decurg pregatirile pentru ca exercitiile sa fie imbunatatite, slefuite, si destul de complexe si bine executate pentru acontarea unui loc pe podium in cadrul intrecerilor. "Antrenorii ne dau un numar de repetari, stam toate cinci la un aparat. Facem antrenament in fiecare zi, dar si concursuri care dureaza maximum doua ore, pentru a ne verifica", specifica gimnasta.


Au obtinut biletele pentru "nationalele" Romaniei


Dupa o evolutie promitatoare la Memorialul "Sergiu Popa", Oana Spinu a pus acum umarul la medalia de argint cucerita in echipa, alaturi de Diana Damian, Dora Vulcan, Aida Orheanu si Denisa Nastase. Sportiva spune ca s-a descurcat binisor la prima competitie majora la care a participat. "Puteam mai bine, am avut putine emotii. Am mai fost anul acesta la Campionatele Nationale Scolare", ne-a spus Oana, care o are drept model in gimnastica pe fosta mare campioana Gina Gogean. Frumos este ca, dupa cum ne-a dezvaluit, modelul sau "in activitate" este chiar Maria Rauta, colega de club mai mare cu doar trei ani, multipla medaliata deja la "nationale". Spre deosebire de Georgiana, Oana are doar un fratior mai mic. Nu toate fetele sint din Focsani, acolo unde locuiesc insa la camin. Aida Orheanu e din Radulesti, iar Denisa Nastase din Vidra. Daca gimnastele mai mici prefera dintre aparate birna, pe primul loc in topul preferintelor Oanei, Georgianei si Denisei se afla sariturile. Dubla izbinda a echipelor nu putea fi posibila fara contributia antrenorilor de la CSSG Focsani. Astfel, Nicoleta Raducan si Florin Rosioru le-au pregatit pe Diana Damian, Oana Spinu si Aida Orheanu, dar si pe Georgiana Ceobotaru, iar Dora Vulcan e pregatita de Doina Vulcan. In ce priveste echipa de la nivelul 3 de virsta, Dana Marinescu a antrenat-o pe Andreea Rotaru, Carmen Smeu si Adriana Lescovar pe Maria Rauta. Asadar, calificate pentru Campionatele Nationale ale Romaniei din toamna sint toate componente celor doua echipe medaliate cu argint la Buzau, adica opt gimnaste.


Pleaca pe litoral


Micutele sportive au incepind de ieri o binemeritata vacanta, care dureaza o saptamina. Perioada 29 iunie "" 5 iulie le va gasi pe gimnaste la mare. Programul zilnic de la Constanta presupune trezit de dimineata, alergari speciale, masa, somn de dupa-amiaza, plaja si apoi din nou pregatire specifica. Ca si anul trecut, fetele vor schimba dupa aceea peisajul Marii Negre cu cel montan, urmind sa participe la un cantonament la Lepsa. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 15 minute, 7 secunde
bravo !!! ma bucur foarte mult pt surioara mea AIDA ORHEANU si sunt foatre mandra de ea chiar daca sunt departe de ea eu o sustin si bineinteles si parintii nostrii!!le multumim antrenorilor pentru citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.