Sport

Trei medalii de argint la nationalele de gimnastica

Ciprian Fânaru
21 iun 2010 619 vizualizări
Focsaniul are echipe de argint la junioare II si junioare III u gimnasta de lot national Andreea Rotaru a adus pentru Vrancea inca un argint la individual compus, acolo unde Maria Rauta a ratat de putin podiumul

Sala Sporturilor din Buzau a fost la finalul saptaminii trecute scena Campionatelor Nationale de Gimnastica. Intrecerea rezervata categoriilor mai mari de virsta, adica junioarelor I, II si III, a adunat la start peste 100 de sportive de la cluburile din tara. Micutele gimnaste s-au dat peste cap la propriu si la figurat pentru a obtine un loc cit mai bun si s-au luptat si pentru calificarea la Campionatele Nationale ale Romaniei, programate pentru luna septembrie. Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a atacat aceasta competitie cu un lot format din 11 sportive. Acestea si-au dovedit din nou valoarea si buna pregatire, reusind o serie de clasari pe podiumul de premiere. Punctajul cumulat al echipei compuse din Georgiana Ceobotaru, Maria Rauta si Andreea Rotaru le-a adus acestora si clubului medalia de argint in concursul pe echipe al junioarelor II. Cele doua componente ale lotului national de junioare de la Deva au izbutit evolutii bune la individual compus. Andreea Rotaru, 14 ani, s-a descurcat cel mai bine la paralele, cucerind in cele din urma medalia de argint. Tot in concursul junioarelor II, Maria Rauta, 13 ani, a fost aproape de o clasare pe podium, reusind un loc patru. Cea de-a treia medalie de argint a fost trecuta in contul CSSG Focsani de echipa alcatuita din Oana Spinu, Diana Damian, Dora Vulcan, Aida Orhean si Denisa Nastase. Cele cinci gimnaste au urcat pe treapta a doua a podiumului in concursul pe echipe rezervat junioarelor III, fiind devansate, la fel ca fetele de la junioare II, de redutabila CSS Cetate Deva. La junioare III, individual compus, nivelul 3 de virsta, Diana Damian (10 ani) a fost la un punct distanta de podium, in timp ce la nivelul 4, Denisa Nastase (12 ani), a venit pe locul 7. Directorul CSSG Focsani, Adriana Lescovar, a arbitrat la competitia de la Buzau. Felicitari merita si antrenorii gimnastelor de la clubul focsanean, a caror munca iese in relief odata cu medaliile cistigate de elevele acestora. (Ciprian FANARU)


Rezultate junioare II "" echipe:

1 . CSS Cetate Deva "" 156,400

2 . CSSG Focsani "" 148,325

3 . Steaua Bucuresti "" 146,275


Junioare III "" echipe:

1 . CSS Cetate Deva "" 209,150

2 . CSSG Focsani "" 203,625

3 . CSM Onesti "" 202,513


Junioare II "" individual compus:

1 . Alexandra Marcu "" CSS Deva "" 53,150

2 . Andreea Rotaru "" CSSG Focsani "" 52,525

3 . Ana Ocolisan "" CSS Deva "" 52,125

4 . Maria Rauta - CSSG Focsani "" 50,700


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.