Sport

LPS Focsani, medalie de bronz in Superliga nationala de rugby U 19

Dan Chiriac
14 iun 2010 827 vizualizări
LPS Focsani - Cleopatra Mamaia 30 - 7 (3 - 7), in finala mica a campionatului national jucata la Bucuresti

Echipa de rugby LPS Focsani a obtinut o noua medalie in cadrul campionatului national. Din anul 2002, echipele de rugby de la Liceul Sportiv au ratat intr-un singur an prezenta pe podium la o categorie de virsta. Este de notat ca si atunci focsanenii s-au clasat pe pozitia a patra. In acest an, dupa ce echipele U 17 si U 18 nu au obtinut medalii la turneele finale, ultima sansa o constituia formatia U 19. Elevii pregatiti de Romeo Paun si Viorel Ion au reusit sa joace foarte bine, cel putin in actul secund, in fata celor de Cleopatra Mamaia, care porneau cu prima sansa inaintea jocului. Pentru a avea jucatorii in forma, conducerea a decis sa-i fereasca de caldura sufocanta, acestia fiind cazati in Centrul national olimpic de la Snagov. Partida de simbata s-a jucat la concurenta cu meciurile Cupei Mondiale la fotbal, dar acest lucru nu i-a impiedicat pe iubitorii rugbyului sa umple tribunele Stadionului "Arcul de Triumf" din Bucuresti. Spre surprinderea multora, in tribune s-au aflat peste 100 de focsaneni, care au dominat fondul sonor pe toata durata jocului. Printre cei care au venit sa fie aproape de echipa focsaneana s-au aflat Vica Minca, inspectoarea de educatie fizica si sport, dar si omul de afaceri Victor Istrate, vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby si totodata sponsorul echipei din Focsani. Caldura excesiva si-a spus cuvintul, jucatorii celor doua echipe intrecindu-se in greseli in prima repriza. Dupa ce Mazere a deschis scorul pentru LPS, din lovitura de pedeapsa, cei 30 de jucatori de pe teren au comis o suita de greseli aproape de neinteles. Cind toata lumea se pregatea de pauza, Ariton a marcat un eseu pentru Cleopatra, iar Statulescu a transformat. Capitanul echipei focsanene, Vasilica Pascu, a stiut insa sa-si mobilizeze colegii la pauza, astfel incit, in actul secund, pe teren a existat o singura echipa. Focsanenii au marcat patru eseuri prin Taban 46, Namolosanu 59, Pascu 62 si Alexe 70. Mazere a transformat doua dintre ele si a mai punctat dintr-o lovitura de pedeapsa. Focsanenii au profitat si de eliminarea temporara, pentru zece minute, a lui Maftei, in minutul 55. La final, jucatorii focsaneni au primit medaliile de bronz si cupa pentru locul trei din partea capitanului echipei Scotia A, Aliston Hoppe, care participa in aceasta perioada la turneul IRB care se desfasoara la Bucuresti. Cei doi antrenori au dorit sa-si felicite jucatorii pentru performanta. Toti jucatorii au facut la mijlocul terenului salutul traditional care se vrea a semana cu celebrul "Haka" al celor din Noua Zeelanda. LPS Focsani a evoluat cu urmatoarea echipa: Bors, Citea, Vlaicu, Toma, Alexe, Bunduc, Gaita, Gorcioaia, Dumitru, Mazere, Nicolae, Abageru, Namolosanu, Stoichici, Pascu. Au mai jucat: Ungureanu, Vlad, Duca, Bucur, Taban, Florea. In finala mare a campionatului, Siromex Baia Mare a egalat in ultimul minut la 13 in fata celor de la RC Pantelimon si au invins la loviturile de departajare cu 4 "" 2. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.