Sport

CSM Focsani joaca cu trofeul pe masa

Dan Chiriac
14 iun 2010 598 vizualizări
City"us Tg.Mures - CSM Focsani, in finala Cupei Romaniei u meciul are loc la Tg. Mures, de la orele 19.00 u partida va fi transmisa in direct la sport 1

Echipa de futsal CSM Focsani va juca azi cel mai important meci din istoria sa. Formatia pregatita de Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu va intilni in finala Cupei Romaniei formatia City"â„¢us Tg. Mures, campioana Romaniei. Misiunea focsanenilor pare una imposibila, in conditiile in care muresenii joaca pe teren propriu si au cel mai puternic lot din Romania. Locul de disputare a finalei a fost stabilit inainte ca cele doua formatii sa se califice in marea finala. La bursa pariurilor, gazdele sint cotate cu cele mai mari sanse de a obtine trofeul, in timp ce focsanenii sint creditati cu sanse foarte mici de a cistiga cupa. Este de remarcat faptul ca un singur jucator de la Tg. Mures are salariu cit aproape tot bugetul echipei de futsal din Focsani. Astfel, performanta calificarii in finala este una deosebita. Meciul de azi va incepe la orele 19.00, dar inainte va avea loc o ceremonie in cadrul careia trofeul va fi adus in sala. Cele doua echipe vor asculta imnul Romaniei inainte de debutul intilnirii. Cei din Tg. Mures sint pe val, dupa ce in ultima saptamina au reusit performante de neimaginat in urma cu putina vreme. In doar sapte zile, echipele de fotbal feminin si de futsal au devenit campioane nationale, in timp ce formatia de fotbal a promovat in prima liga. Muresenii isi doresc sa intregeasca vitrina cu trofee si cu aceasta cupa, dar focsanenii nu ascund ca se gindesc ca ar putea profita de euforia gazdelor. "E clar ca pornim cu sansa a doua, gazdele fiind mari favorite. Dar vom incerca sa dam o replica cit mai buna si ne vom juca sansa noastra", ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Suporterii focsaneni vor pleca in aceasta dimineata, la orele 10.00, cu doua microbuze, spre Tg. Mures. Cei care vor ramine acasa vor putea vedea meciul in direct, pe postul TV sport 1, disponibil in retelele UPC si pe platforma Digi.


Primarul promite bani pentru UEFA Super Cup


Indiferent de rezultatul partidei din aceasta seara, focsanenii sint siguri de prezenta in cupele europene din postura de finalista a cupei. Performanta istorica obtinuta de jucatorii de la CSM vine intr-un an in care greutatile financiare au pus probleme la clubul din Focsani. Directorul Directiei pentru Sport Vrancea, Daniel Gongu, a discutat saptamina trecuta cu primarul Decebal Bacinschi despre prezenta in cupele europene. "Domnul primar ne-a promis ca se vor gasi solutii pentru ca echipa sa participe in UEFA Super Cup. Este nevoie sa ne intarim si lotul, sa aducem trei-patru jucatori de valoare si sa terminam cu fotbalistii care evolueaza si la iarba si la sala. Trebuie sa facem echipe separate pentru ca e greu cu programul dublu", ne-a spus Daniel Gongu. Performanta echipei de futsal este si mai de apreciat in conditiile in care mare parte din jucatori au fost angrenati in aceasta perioada si in lupta pentru salvarea de la retrogradare a echipei de fotbal. CSM Focsani va participa in toamna acestui an in UEFA Super Cup, o competitie la care iau parte echipe puternice din Rusia, Ucraina, Serbia, Macedonia, Polonia, Cehia sau Slovacia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.