Sport

Rezultate notabile pentru atletii Alina Popescu si Alex Craescu

Ciprian Fânaru
8 iun 2010 980 vizualizări
Sportivii formati la CS Unirea si CSS Adjud au cucerit medalia de argint, respectiv bronz la Internationalele de Atletism de la Constanta

Sportivii vrinceni performeaza si isi adauga in palmares noi titluri si dupa ce parasesc cluburile din judet unde s-au format. Stadionul "Farul" din Constanta a fost la finalul saptaminii trecute scena celei de-a 55-a editii a Campionatelor Internationale de Atletism ale Romaniei. întrecerea a reprezentat primul eveniment sportiv important desfasurat pe noua pista de atletism a stadionului, inaugurata la inceputul acestui an. Pentru trofeele puse in joc s-au luptat cei mai importanti atleti ai Romaniei, concursul avind caracter de selectie pentru Campionatul European pe echipe, competitie care se va defasura la Budapesta, pe 19 si 20 iunie. Atleta focsaneana Alina Popescu a cucerit medalia de argint la editia din acest an a "Internationalelor". Sportiva cu dubla legitimare la cluburile CS Unirea Focsani "" CSM Bucuresti s-a clasat pe locul al doilea in proba de triplusalt, cu rezultatul de 13.34 metri, fiind devansata doar de stelista Adelina Gavrila. Atleta vrinceana Elena Alina Popescu, nascuta pe 27 octombrie 1985, la Focsani, este campioana mondiala de juniori in proba de triplusalt, dar si multipla campioana nationala si balcanica. De alfel, Alina Popescu a cistigat cite un titlu national in fiecare an incepind cu virsta de 14 ani. Aceasta a fost desemnata in trecut in doua rinduri cea mai buna sportiva a judetului Vrancea. Performera a fost antrenata la Focsani de regretatul profesor Costel Popovici. Rezultatelor reusite pe plan sportiv le-au fost adaugate cele de la invatatura, Alina Popescu terminind acum sase ani Colegiul National "Al. I. Cuza" cu media 9,85. Alina, studenta la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi, a mai concurat si sub culorile cluburilor CSM Braila si Farul Constanta. Cel de-al doilea exemplu este oferit de Alexandru Craescu, unul dintre atletii formati la CSS Adjud. Sportivul de 21 de ani legitimat acum la SCM Bacau s-a clasat al treilea in proba de aruncare a sulitei, cu o reusita de 69.61 metri. Perioada urmatoare se anunta una de dominare a vrinceanului la aceasta proba, tinind cont ca este cu aproximativ un deceniu mai tinar decit stelistul Levente Bartha, cel care a incheiat pe primul loc intrecerea de la malul marii. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.