Sport

Aglomeratie la alegerile pentru sefia fotbalului din Vrancea

Dan Chiriac
3 iun 2010 852 vizualizări
Mai multe persoane cunoscute din lumea fotbalului vizeaza postul ocupat de Stan Gheorghiu de 20 de ani u printre acestea s-ar putea afla Dan Dumitru, Cristi Rusu, Iulian Basturea, Stefan Brasoveanu sau Viorel Paizan u Gheorghiu nu a confirmat participarea sa la alegeri, dar foarte probabil acesta va incerca sa obtina un nou mandat

Alegerile pentru functiile de conducere din cadrul Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea vor avea loc in luna iulie. Presedintele in exercitiu, Stan Gheorghiu, a anuntat marti seara ca programarea alegerilor se va face dupa meciul de baraj pentru promovare in Liga a treia, care va avea loc pe 15 iunie. "Dupa acest meci ne vom reuni si vom stabili data la care vor avea loc aceste alegeri", a precizat Stan Gheorghiu. Conform statutului, alegerile se pot organiza in termen de 30 de zile dupa ce acestea vor fi anuntate oficial. In acest fel, alegerile pentru AJF Vrancea se vor tine, cel mai devreme, pe data de 15 iulie. Vicepresedintele AJF Vrancea, Iulian Basturea, a dorit sa anunte declansarea alegerilor inca de marti seara, dar Gheorghiu a precizat ca acest lucru nu este posibil in conditiile in care sint prezenti doar patru din cei peste 30 de delegati cu drept de vot.

Stan Gheorghiu nu a anuntat inca daca va candida pentru un nou mandat. Sint insa sanse mari ca acesta sa incerce sa obtina un nou mandat. Mai multe persoane si-au anuntat pina acum intentia de a prelua functia pe care o detine de 20 de ani Stan Gheorghiu. Primul pe lista este Dan Dumitru, presedintele clubului CSM Focsani, care a declarat ca doreste sa-si puna toata experienta acumulata in slujba fotbalului vrincean. Acesta a anuntat deja ca si-a intocmit proiectul managerial pe care-l va prezenta pentru a convinge delegatii ca este in masura sa ocupe aceasta functie. Pe de alta parte, lumea fotbalului judetean vorbeste si de alte nume care ar putea "atenta" la functia suprema din AJF. Pe aceasta lista se afla numele vicepresdintelui Iulian Basturea, a presedentiilor de la Comisia de Arbitri si Comisia de Disciplina, Cristi Rusu si Stefan Brasoveanu. De asemenea, Viorel Paizan, antrenorul celor de la National Golesti, fost vicepresedinte al AJF, pare interesat de functia de presedinte. Alaturi de acestia ar putea aparea nume surpriza. Unii dintre acestia ar putea insa sa nu poata lua parte la alegeri. AJF Vrancea si Federatia Romana de Fotbal vor stabili conditiile de participare. Unii dintre aspiranti ar putea fi exclusi de pe lista de participare daca nu vor avea toate cerintele indeplinite.

Cine voteaza?

Alegerea noului presedinte al AJF Vrancea se va face de catre delegatii cluburilor afiliate la AJF Vrancea. Fiecare structura sportiva va avea dreptul la un singur vot. Astfel, 27 de echipe care au luat parte la editia din acest an a Ligii a patra isi vor trimite cite un reprezentant. Cele 27 de formatii sint: National Golesti, Flacara Urechesti, Steaua Focsani, Dinamo Tataranu, AS Cimpineanca, Energia Vulturu, FC Dumitresti, Vointa Cirligele, Victoria Gologanu, Unirea Milcovul, Vointa Slobozia Ciorasti, Gloria Balesti, Zorile Cotesti, FCM Adjud, Avintul Jaristea, Viitorul Homocea, Unirea Tifesti, Foresta Brosteni, Unirea Bolotesti, Unirea Pufesti, FC Marasesti, Unirea Odobesti, Siretul Suraia, Soimii Naruja, Vulturu Paunesti, Trotusul Ruginesti si FC Ploscuteni. Alaturi de acestea vor avea drept de vot cluburile de juniori din judet: CSM Focsani, AS FC Unirea Focsani, Prosport Focsani, Stiinta Focsani, Fan Club Steaua Marasesti, Viitorul Sihlea, FC Panciu si Milcovul Golesti. Un total de 35 de voturi. In primul tur al alegerilor, candidatii vor primi voturile echipelor. Primii doi clasati vor trece in turul doi, unde candidatul care obtine 50 la suta plus un vot este declarat presedintele AJF Vrancea. Apoi, cei prezenti vor face propuneri pentru functia de vicepresedinte al AJF Vrancea. Trei astfel de posturi sint disponibile, acestea urmind a fi ocupate tot in urma procesului de votare a delegatilor prezenti. Mandatele celor alesi sint valabile patru ani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 35 minute, 1 secunda
fotbalul vrancean,din pacate in ultimii ani a fost in suburbia fotbalului national,si pentru aceasta cred ca a venit momentul unor schimbari care sa readuca talentele vrancene din nou in prim citeste integral
, acum 739397 zile, 8 ore, 35 minute, 1 secunda
Pe unde mai esti, mai frate? Nu mai stim nimic de tine! Sub scriu si eu , Paizan merita locul lui Stan Gheorghiu ,s-a ramolit rau si nu-l mai gasesti treaz niciodata!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.