Sport

Sansa dubla pentru CSM Focsani

Dan Chiriac
2 iun 2010 693 vizualizări
CSM Focsani se salveaza si cu un rezultat egal cu Pambac Bacau

Federatia Romana de Fotbal a lamurit ieri sistemul de retrogradare din Liga a treia, dar si cel de promovare in Ligiile a doua si a treia. Modificarea din sezonul viitor al sistemului competitional a dus in acest an la un mod de promovare-retrogradare pe care multa lume nu l-a inteles. Asadar, FRF a decis in sedinta Comitetului Executiv ca in acest sezon din Liga a treia in Liga a doua promoveaza doar echipele clasate pe prima pozitie. Asadar, FC Panciu se va multumi in acest campionat doar cu pozitia a doua, fara a mai putea juca barajul de promovare in Liga a doua. In sezoanele precedente, ocupantele pozitiilor secunde mergeau la barajul de promovare. Noutati apar si la retrogradare. Daca pina acum se stia ca din Liga a treia retrogradeaza ocupantele locurilor 13-18 din cele sase serii, dar si cele mai slab clasate trei echipe de pe pozitiile a 12-a, FRF a anuntat ca de fapt va retrograda doar cea mai slaba pozitie a 12-a. Asadar, CSM Focsani poate termina acest sezon si pe locul 12, pentru ca nu are sub nici o forma cel mai slab punctaj dintre ocupantele acestor pozitii. In aceste conditii, focsanenii se vor salva de la retrogradare si cu un rezultat de egalitate in partida cu Pambac, indiferent de alte rezultate care se vor mai inregistra in ultimele doua etape ale Ligii a treia. Singura varianta care mai poate duce Focsaniul in esalonul al patrulea este ca Pambac Bacau sa cistigele ambele partide pe care le mai are de disputat, cu CSM Focsani, in deplasare si cu Petrotub Roman, pe teren propriu. Vestea a inveselit foarte mult atmosfera in rindul jucatorilor, care au inteles ca totul nu mai depinde decit de ei. Fotbalistii sint conectati la maxim pentru partida de vineri si nu accepta varianta ca pot pierde meciul de pe teren propriu. De altfel, in ciuda problemelor de lot si a lipsurilor financiare, CSM Focsani a pierdut un singur meci pe teren propriu in acest campionat, cel cu Cetate Tg. Neamt. Nici o alta formatie nu a cistigat pe Milcovul, in ultimii doi ani. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.