Sport

Dorinel Popa si Stelian Isac, vrincenii care vor juca in Liga I

Ciprian Fânaru
1 iun 2010 986 vizualizări
u fostii fotbalisti ai Focsaniului vor lupta din toamna cu Steaua, Dinamo sau CFR Cluj u era si timpul , spune mijlocasul Popa, dezamagit ca si coechipierul sau de situatia fotbalului focsanean

Dupa o pauza de citeva sezoane, Vrancea va avea din nou reprezentanti pe prima scena fotbalistica a tarii. In sezonul viitor al Ligii I Romania va avea parte de o premiera. Victoria Branesti va fi prima echipa a unei comune care ajunge in esalonul de elita al fotbalului romanesc. Din rindurile formatiei ilfovene fac parte si doi jucatori vrinceni, Stelian Isac si Dorinel Popa. Chiar daca fotbalul din judetul nostru nu are o formatie care sa activeze macar in Liga a doua, acesta va fi cel putin pentru un sezon reprezentat la nivel de prima liga. Actualul jucator antrenor al celor de la CSM Focsani, Adrian Toma, a fost cel care a performat pe prima scena sezoane bune, la Otelul Galati si Poli Iasi. Ambii fotbalisti care au promovat cu micuta echipa ilfoveana nu sint lipsiti de experienta. Isac a evoluat timp de cinci sezoane la FCM Bacau, atunci cind trupa moldoveana se lupta de la egal la egal cu granzii din Divizia A. Popa a prins la rindul sau partide in Liga intii acum doua sezoane, cind imbraca tricoul Gloriei Buzau. Acesta a parasit inspirat in iarna gruparea din Cring, care a retrogradat in Liga a treia. Ambii au trecut si prin curtea clubului fanion din Focsani. Desi a inceput ca fundas de banda stinga, Isac a fost reprofilat ca fundas central, pozitie in care se descurca foarte bine la Branesti. Panceanul a jucat la LPS Focsani, FCM Bacau, CSM Focsani si Victoria Branesti, la cea din urma grupare reusind performanta de a promova din Liga a treia in Liga I in doi ani consecutiv. Victoria isi va disputa jocurile de teren propriu la Buzau, pe stadionul Gloriei, care are o capacitate de 17.000 de locuri, dublu fata de numarul locuitorilor din Branesti. Cei doi vrinceni, care au fost titulari in defensiva la partida cistigata cu 1 "" 0 la Chiajna si care le-a adus matematic promovarea, au toate sansele sa ramina in prima garnitura a formatiei pregatite de Ilie Stan. Managerul sportiv Alin Buzarin a dat asigurari ca 80 "" 90% din jucatorii actuali vor ramine la echipa. Potrivit presei de specialitate, plafonul salarial la clubul ilfovean nu depaseste in medie 12.000 de euro.


Critica lipsa de implicare de la Focsani


Experienta promovarii este una reconfortanta pentru cel poreclit "Stelu". "Dupa doua retrogradari, una cu Bacaul din A in B si una cu Focsaniul din B in C, se poate spune ca mi-am luat revansa. Pentru mine inseamna enorm. Nici nu m-am gindit contra carui adversar vreau mai mult sa evoluez. O sa picam in primele etape cu echipele puternice, cu Steaua, cu Dinamo, Urziceni, acesta o sa fie programul nou-promovatelor. Sa fim noi sanatosi sa ajungem pina acolo, sa trecem cu bine perioada de pregatire. Mai avem nevoie de 3 "" 4 achizitii, dar e bine ca grupul sa ramina in mare parte acelasi pentru ca toti au muncit doi ani de zile si e normal sa beneficieze de munca lor" e de parere aparatorul originar din Panciu. "Mai avem doua meciuri, la Stejaru si acasa cu Petrolul, dupa care urmeaza o vacanta scurta de o saptamina si jumatate pina la reluarea pregatirilor", ne-a spus Stelian Isac, cel care a trait o bucurie dubla la meciul de la Chiajna, formatie care nu l-a pastrat in lot inainte de episodul Branesti. Jucatorul Victoriei pune pe seama nepasarii lipsa Focsaniului de pe harta fotbalistica a tarii. "De vina pentru ce se intimpla cred ca sint oficialitatile, Focsaniul n-are echipa nici in Liga a doua, o comuna ca Branestiul cu 9.000 de locuitori e in Liga I, iar faptul ca un orasel ca Panciu e pe locul 2 in Liga a treia cred eu ca spune totul despre implicare", pune punctul pe i jucatorul Victoriei. Colegul sau, cu experienta la activ pe prima scena, va juca din nou in A pe stadionul din Buzau, dar spune ca aceasta promovare are ceva aparte. "Aici a fost mai deosebit faptul ca am promovat. Din punct de vedere valoric, echipa este mult mai buna decit cea a Gloriei, cu care am avansat in Liga I in urma cu doua sezoane", ne-a explicat focsaneanul Dorinel Popa, cel care a evoluat doar un an la formatii vrincene, jumatate pentru Energia Vulturu si jumatate pentru CSM. Mijlocasul e la rindul sau nemultumit de faptul ca gruparea-fanion se zbate sa nu retrogradeze din esalonul trei. "La ce a fost inainte la Focsani e incredibil ce se intimpla acum", punteaza Dorinel Popa, care asteapta cu nerabdare sa revina in prim-plan. "Depinde ce vrea si conducerea, dar cred ca vor veni foarte putini jucatori. Pe mine, ca fotbalist, mai putin ma intereseaza. Asteptam sa venim din vacanta si sa jucam din nou in Liga I", ne-a declarat Dorinel Popa. Le uram succes celor doi fotbalisti vrinceni si evolutii cit mai convingatoare pe stadioanele primei divizii. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.