Sport

La gimnastica, bronzul se cucereste in echipa

Ciprian Fânaru
20 mai 2010 1646 vizualizări
Medalia din concursul pe echipe e si mai valoroasa tinind cont de concurenta acerba de la nationalele junioarelor IV gazduite de Focsani

Simona Miscoveanu, Andra Rusu, Theodora Saulea, Ana Maria Chiper, Madalina Racos si Diana Damian sint nume de care probabil veti mai auzi in viitor si tot atitea sperante ca Vrancea va mai da lumii performantei gimnaste valoroase. In afara de cele sase sportive medaliate cu bronz in concursul pe echipe la Campionatul National rezervat junioarelor IV, pentru Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani au mai concurat la individual compus Ioana Brezan si Anisoara Pascaru. Desigur, fara munca de luni de zile depusa de antrenori nici medaliile stralucitoare obtinute la concursuri nu ar fi posibile. Fiecare fetita din formatie e pregatita de cite un antrenor. Daca se poate spune asa, echipa care a antrenat echipa de bronz a junioarelor e formata din Florin Rosioru, Nicoleta Raducan, Daniela Marinescu, Cezar Stoica, Mariana Dragan si Danut Vulcan. Fiecare gimnasta a concurat la fiecare dintre aparate, aducindu-si aportul la succesul colectiv, adica la clasarea pe podium. "A fost o competitie foarte grea, la care au participat multe sportive. La junioare IV e bataia cea mai mare, pentru ca sint si cele mai multe gimnaste. Ne-am fi dorit, normal, un aur, dar Diana a pierdut la o zecime primul loc pe podium. Sintem insa multumiti de ea. Tinind cont ca au fost 12 cluburi participante si ca a trebuit sa ne luptam cu forte precum CSS Deva sau CSS 2 Steaua Bucuresti punctajul obtinut a fost unul bun", ne-a spus antrenoarea Nicoleta Raducan.


Nadia Comaneci le atrage inca pe fetite spre gimnastica


Tehnicienii si micutele sportive nu s-au culcat pe lauri si au si inceput pregatirea pentru urmatorul concurs major, nationalele de la Buzau. "Ne pregatim pentru concursul de la Buzau, antrenamentele au o durata de cinci "" sase ore zilnic, inclusiv simbata. Dianei ii place foarte mult birna si solul. Rezultatul se explica prin faptul ca a fost destul de completa, face bine si sariturile artistice si cele acrobatice. La aceasta editie, copiii au venit mult mai bine pregatiti decit anul trecut, astfel ca dificultatea competitiei a crescut. Noi mai avem copii buni la club si speram sa venim si cu alte medalii", mai explica Nicoleta Raducan. Interesant este si faptul ca fosta mare campioana Nadia Comaneci constituie unul dintre motivele pentru care fetitele se apuca de acest sport solicitant. Este si cazul uneia dintre componentele echipei "de bronz" focsanene. "Vin la gimnastica de la trei ani si jumatate. Dintre aparate, cel mai mult imi place birna. Gimnasta mea preferata este Nadia, am vazut la TV evolutiile ei", spune fascinata la rostirea acestui nume Ana Maria Chiper, medaliata cu bronz alaturi de echipa. Pina la nationalele de la Buzau, gimnastele focsanene vor mai acumula experienta competitionala la Memorialul "Sergiu Popa", care va avea loc cel mai probabil la inceputul lunii viitoare. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.