Sport

Cu gindul la semifinale

Dan Chiriac
19 mai 2010 720 vizualizări
LPS Focsani - Cleopatra Mamaia 17 - 26 (7 - 26), in penultima etapa a superligii nationale de rugby U 19

Echipa de rugby LPS Focsani a pierdut ieri meciul disputat pe teren propriu in compania echipei Cleopatra Mamaia. A fost o reeditare a finalei campionatului national de rugby in 7 disputata simbata la Focsani. Echipa din Constanta, formata in mare parte din jucatori de la Liceul Aurel Vlaicu din capitala, si-a luat revansa in fata echipei focsanene. Daca simbata, LPS Focsani a invins cu 26 - 7, de aceasta data, scorul a fost invers. Rugbystii de la Cleopatra au inceput mai bine jocul si au marcat in minutul 5. Gorcioaia a reusit sa readuca echipa focsaneana in joc, cu un eseu, pe care Mazare a reusit sa-l transforme. Ultimele zece minute ale primei reprize au fost un cosmar pentru echipa focsaneana, care practic nu a existat pe teren. Desi antrenorul Romeo Paun a incercat sa-i motiveze pe jucatorii sai, constantenii au defilat si au culcat de trei ori balonul in terenul de tinta. Doua dintre eseuri au fost transformate, astfel incit, la pauza, scorul era 26 - 7 pentru Cleopatra. Actul secund a fost dominat de la un capat la altul de formatia focsaneana, care a beneficiat si de doua eliminari temporare din tabara adversa. Citea a marcat doua eseuri, dar reusitele sale nu au mai putut schimba soarta meciului. Cleopatra s-a impus cu 26 - 7 si si-a consolidat pozitia a treia. In urma acestui rezultat, LPS Focsani a terminat campionatul pe locul patru, indiferent de rezultatul ultimei partide, cu Olimpia, joi, in deplasare. LPS va juca in semifinalele competitiei in deplasare, la Baia Mare. A doua semifinala a campionatului le va opune pe RC Pantelimon si Cleopatra Mamaia. Semifinalele au loc pe 29 mai, iar finala pe 5 iunie, la Bucuresti. Partida de ieri a fost urmarita din tribune si de Costica Mersoiu, internationaul roman originar din Vrancea. Acesta se ocupa in prezent de formatia de Liga a doua, Stejarul Buzau.


Incepe turneul final la U 18


Azi va incepe la Constanta turneul final al campionatului national U 17 si U 18. LPS Focsani va participa la finala pe tara la U 18. Focsanenii au fost repartizati intr-una dintre grupe impreuna cu formatiile CSS Birlad, CSS Baia Mare si CSS Constanta. Primul meci al echipei pregatite de Valentin Busuioc va avea loc azi, cind LPS Focsani va da piept cu CSS Birlad. Vrincenii sint vicecampioni nationali in aceasta intrecere si isi doresc o medalie si in acest an. Performantele rugbistilor focsaneni vin intr-un an in care se aniverseaza 30 de ani de rugby in orasul Focsani. In aceasta vara, fostele glorii focsanene isi propun sa organizeze un meci old-boys, la care sa participe mai multe generatii ale rugby-ului din oras. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.