Sport

LPS Focsani, campioana nationala la rugby in 7

Dan Chiriac
17 mai 2010 2054 vizualizări
In finala, focsanenii au trecut cu 26 - 7 de Liceul Aurel Vlaicu Bucuresti u bucurestenii au excelat la capitolul huliganism

Echipa de rugby in 7 a Liceului cu Program Sportiv Focsani a devenit campiona nationala, dupa ce a cistigat finala cu Liceul "Aurel Vlaicu". Finala a fost foarte disputata, iar bucurestenii au acceptat cu greu infringerea. De altfel, jucatorii si staful tehnic de la Aurel Vlaicu s-au plins inca de la inceputul turneului ca vor fi furati de arbitri. Antrenorul Marian Udroiu, de la bucuresteni, a vazut peste tot numai "teoria conspiratiei" si la terminarea finalei l-a bruscat si lovit pe centralul intilnirii, Ionut Bodea. Nici macar interventia oficialilor turneului nu l-au putut opri pe Udroiu, care a trecut la amenintari dure la adresa arbitrului. Daca nu ar fi fost oprit de catre profesorul Viorel Ion, antrenorul de la "capitala" ar fi fost in stare sa se ia la bataie cu toata lumea prezenta pe stadion. De fapt, ce a acuzat Udroiu? Finala turneului a fost dominata de la un capat la altul de catre focsaneni. Numai ca acestia au intrat in jocul celor de la Aurel Vlaicu si nu au putut puncta in prima repriza, in care au stat in terenul advers 90 la suta din timpul de joc. La pauza, bucurestenii au condus cu 7 - 0. In repriza a doua, jocul a curs la fel, iar un rugbyst de la Aurel Vlaicu a fost eliminat temporar dupa ce si-a calcat un adversar, cind jocul era oprit. Tocmai aceasta eliminare a fost contestata de catre Udroiu. De aici, Focsaniul s-a dezlantuit si a marcat patru eseuri care i-au adus titlul national. Anterior finalei, simbata dimineata s-au disputat si cele doua semifinale. Aurel Vlaicu a trecut la pas de Liceul Astra din Brasov. In schimb, LPS Focsani a avut un meci mai greu cu Liceul Pedagogic Birlad. Birladenii au condus cu 12 - 5 in startul partidei, dar focsanenii au preluat initiativa si au invins cu 29 - 12. Finala mica le-a revenit celor de la Birlad, care au trecut cu 33 - 0 de brasoveni. Festivitatea de premiere a fost facuta de prefectul Ion Oprea, vicepresedintele Federatiei Romane de Rugby, Victor Istrate, si de inspectorul Vica Minca. Primele trei clasate au primit echipament sportiv si suma de 500 de lei. Premiul fair-play a revenit echipei din Brasov. LPS Focsani, antrenata de Romeo Paun si Viorel Ion, s-a bazat pe urmatorii jucatori: Alexe, Citea, Mazare, Pascu, Namolosanu, Abageru, Taban, Sisianu, Gorcioaia, Duca, Calugaru. Imediat dupa turneu, profesorul Viorel Ion a plecat la Moscova, acolo unde va participa cu nationala Romaniei la campionatul mondial de tineret U 20, grupa a doua. Pe de alta parte, unii dintre jucatorii care au cistigat acest titlu vor pleca in aceasta saptamina la Constanta, unde formatia LPS Focsani, U 18, va lua parte la turneul final al campionatului national. De asemenea, miine, echipa U 19 va juca pe teren propriu partida din cadrul superligii nationale cu LAV Bucuresti, adica adversarul din finala de simbata. Numai ca, de aceasta data, se va juca 15 la 15. (Dan CHIRIAC)

Rezultate:

Focsani - Pucioasa 35 - 0

Ciorogirla - Aurel Vlaicu 0 - 52

Lupeni - Brasov 5 - 17

Ciorogirla - Birlad 0 - 40

Pucioasa - Brasov 0 -31

Birlad - Aurel Vlaicu 15 - 19

Focsani - Lupeni 71 - 0

Lupeni - Pucioasa 27 - 12

Brasov - Focsani 7 - 37

Semifinale

Aurel Vlaicu - Brasov 24 - 7

LPS Focsani - Birlad 29 - 12

Finala mica: Birlad - Brasov 33-0

Finala: Focsani - Vlaicu 26 -7


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.