Sport

Ar fi fost culmea sa o comita din nou! Cetate - Rapid 2 - 3

Cristi Irimia
27 oct 2005 745 vizualizări
Cetate Suceava (B1) - Rapid Bucuresti 2 - 3 (0 - 3), in 8-imile Cupei Romaniei la fotbal . Giulestenii au fost la un pas sa fie din nou egalati dupa ce au avut 3 - 0 . Arbitrul focsanean Marius Martis l-a eliminat corect pe rapidistul Perja, insa a acordat eronat penalty pentru Cetate, in minutul 54 . Microbistii vrinceni, multi simpatizanti ai Stelei, l-au huiduit pe Ionut Rada la fiecare atingere de balon . Rada este cel care l-a accidentat foarte grav si pe ex-atacantul Unirii Focsani, George Radu, aflat la un pas de moarte in urma cu 5 ani

Dominarea Rapidului in prima repriza a fost categorica, iar Razvan Lucescu zimbea la pauza meciului. Ce uita tehnicianul bucurestenilor era ca echipa sa a mai avut de doua ori 3 - 0 in ultima vreme (cu FC National si Otelul Galati) si a fost egalata in finaluri de foc. Cum a marcat cele trei goluri in prima repriza trupa de sub Podul Grant? Dupa faze de manual, bine lucrate si excelent finalizate. Mai intii, E. Dica a primit o pasa eficienta in lateral dreapta, la 22 de metri de poarta, si a tras tare la coltul lung, pe jos (min. 20). Peste 8 minute, dupa o combinatie de efect intre Dica si Buga, acesta din urma a reluat de la 15 metri peste portarul sucevean si s-a facut 2 - 0. In minutul 44, I. Stancu a centrat perfect de pe stinga si Ilyes a marcat cu capul, fara probleme.

In repriza a doua Cetate a beneficiat de un penalty din partea lui Martis, desi faultul lui Perja asupra lui Prisaca a inceput in afara careului mare. Era minutul 54, Perja fiind si eliminat pentru ca, desi in afara careului, faultul a fost facut in calitate de ultim aparator. O bila neagra si una alba pentru "centralul" focsanean, contestat la un moment dat de doi suporteri rapidisti de la tribuna I.

Ar mai trebui spus ca Martis a scos prima data cartonasul galben, insa "asistentul" Dragos Iliescu i-a repetat de 2 - 3 ori ca trebuie sa acorde "rosu".

Cetate, profitind de penalty-ul acordat si de omul in plus pe care l-a avut in ultimele 35 de minute, a fortat marcind de doua ori, prin acelasi jucator, Palimaru, intrat la pauza. In minutul 55 a inscris de la punctul cu var, iar in minutul 71 a sutat de la 25 de metri, iar efectul mingii l-a pacalit pe Coman si a intrat in poarta.

- In minutul 80, Bordianu l-a lovit cu piciorul pe Burdujan, pe la spate, insa Martis si "asistentul" Buzarnescu, pe linia sa de ofsaid petrecindu-se faza, nu au observat greseala si astfel

suceveanul nu a fost eliminat.

- Arbitrul Martis a prelungit meciul cu doar 19 secunde, in conditiile in care in repriza a 2-a s-au facut trei schimbari de jucatori, iar targa a intrat de doua ori pe teren pentru a scoate pe margine fotbalistii accidentati.

- In minutul 35, unui suporter sucevean, Nicu Stirbu (20 de ani), i s-a facut rau si a dost dus cu ambulanta la spital. Stirbu a suferit o criza de epilepsie, insa acum este in afara oricarui pericol.

- Duelul galeriilor a fost destul de sportiv. Rapidistii au avut 500 de suporteri la meci, iar sucevenii 300. "Legione Granata" si "Taurii inspaimintatori" au incercat sa-si duca favoritii spre victorie, cintind aproape fara incetare. Sucevenii au strigat focsanenilor sa scandeze alaturi de ei pentru ca sint tot moldoveni, insa microbistii vrinceni au preferat doar sa-l huiduie copios pe Ionut Rada, care l-a faultat dur pe Mirel Radoi in derby-ul Rapid - Steaua. Nu a existat faza la care sa nu fie huiduit Rada, cei mai multi dintre focsaneni simpatizind cu Steaua Bucuresti.

- Razvan Lucescu a fost implicat intr-un conflict dupa meci cu un suporter focsanean care i-a reprosat faultul lui Rada asupra lui Radoi. Lucescu jr. s-a enervat de criticile microbistului si a sarit la acesta, insa a fost oprit de jandarmi.

- La meci a venit si Ionel Augustin, ex-antrenorul ex-divizionarei B Unirea 2002 Focsani. Acesta mai are si acum de recuperat citeva mii de dolari de pe urma contractului cu gruparea de pe Milcov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.