Sport

Jucatorii au facut ieri o miuta, dar s-au plins ca au buzunarele goale

Dan Chiriac
28 apr 2010 967 vizualizări
Si jucatorii de la futsal au refuzat sa se antrenze desi se apropie semifinala Cupei Romaniei Fotbalistii in greva spontana: Ne-am saturat de minciuni!

Spun la unison fotbalistii de la CSM Focsani, care au refuzat ieri sa se antreneze u "nu ne prezentam la meciul de vineri daca nu ni se dau salariile", au amenintat fotbalistii, care s-au antrenat doar pentru ca astazi este ziua antrenorului Aurel Pastia

Jucatorii de la CSM Focsani au refuzat ieri sa se antreneze si au amenintat ca nu se vor prezenta la partida de vineri cu Ceahlaul 2 Piatra Neamt. Acestia sint nemultumiti de faptul ca nimeni din conducerea clubului nu ii ia in seama si restantele financiare cresc de la o zi la alta.

In cele din urma, antrenorul jucator Adrian Toma a purtat o discutie de jumatate de ora cu fotbalistii si i-a convins sa iasa pe teren pentru o miuta. "Impreuna cu principalul Aurel Pastia am discutat cu jucatorii si am incercat sa-i tinem in mina. Numai ca, in aceste conditii, este foarte greu sa facem ceva. Totul depinde de conducere. Sint 5-6 jucatori de peste 27 de ani, cu familii, care nu pot trai fara bani. Eu sint antrenor-jucator si nu vreau sa-mi incep cariera de antrenor cu asemenea probleme. Azi i-am convins sa se dezbrace abia dupa ce le-am zis ca este ziua antrenorului Pastia si ca e important sa ne pregatim si azi, mai ales ca avem si refacere. Cei din conducere trebuie sa stie ca avem patru victorii, trei egaluri si doar o infringere in acest retur, iar salvarea de la retrogradare este un obiectiv care poate fi indeplinit. Dar pentru asta este nevoie ca cineva din conducere sa faca ceva pentru jucatori", a spus Adrian Toma.


"Prin telefon se promit multe""¦


Secundul Adrian Toma a discutat telefonic cu directorul CSM 2007 Focsani, Marian Radulescu, despre situatia de la echipa de fotbal, in conditiile in care aceasta a fost preluata de municipalitate, iar de problemele celor opt sectii ale clubului se ocupa omul primariei. Numai ca raspunsul primit nu a avut darul sa-i multumeasca pe protestatari. "Domnul Radulescu ne-a promis ca va veni sa discute cu noi si ca salariile vor fi virate pe card pina vineri", le-a transmis Toma jucatorilor. Jucatorii cu vechime din cadrul echipei, printre care Octavian Bucataru, Vali Toader, Ionut Botezatu sau Viorel Craciun au fost cei care au avut mesaje pentru conducerea clubului. "Ne-am saturat de minciuni. Prin telefon se promit multe!", a fost reactia fotbalistilor care nu mai cred in promisiunile conducerii. Jucatorii au de incasat in acest moment doua salarii, aferente lunilor februarie si martie, dar si un procent de 15 la suta din salariul pe luna ianuarie. "Daca nu ne dau banii nu ne prezentam la meciul de vineri cu Ceahlaul Piatra Neamt", a fost mesajul clar al capitanului Octavian Bucataru. "Sintem intr-o situatie disperata. Altii fac deplasari fara rost, iar noi nu stim nimic despre soarta noastra. Nu avem conducere si nu intelegem ce se intimpla la echipa. Ne-au luat primele, ni se pare normal ca macar salariile sa ne fie achitate. Dupa 25 ale lunii trebuiau sa ne vireze banii pe card, dar acest lucru nu s-a intimplat. Am acceptat sa ne schimbam doar pentru ca este ziua lui nea Relu Pastia", a spus Ionut Botezatu.


Situatie critica si la futsal


Situatia seamana izbitor si in ceea ce priveste echipa de futsal. Ieri jucatorii nu s-au antrenat si au aflat ca salariul lor se va reduce cu 50 la suta. "Este incredibil! Dupa ce ne-am calificat in semifinalele Cupei Romaniei ne taie jumatate din salariu! Sintem singura echipa din prima liga, am reusit sa facem performanta, dar de la inceputul anului ne-au taiat sistematic 15 la suta din salariu. Mai sint si cu o luna in urma cu banii", ne-au spus jucatorii, care se pregatesc pentru semifinala Cupei Romaniei. Pe 10 si 17 mai, CSM Focsani va intilni intr-o mansa tur-retur pe Spicom Sf. Gheorghe. Jucatorii au discutat si cu antrenorii Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu, care au inca speranta ca problemele se vor rezolva pina la prima mansa din semifinalele cupei. Directorul CSM 2007 Focsani, Marian Radulescu, a promis ca situatia se va rezolva in cel mai scurt timp, fiind asteptat in aceasta dimineata pentru clarificarea situatiei ivite. (Dan CHIRIAC)


Pastia implineste azi 59 de ani


Antrenorul echipei de fotbal CSM Focsani implineste azi 59 de ani. Tehnicianul focsanenilor s-a intilnit ieri pentru citeva minute cu jucatorii, carora le-a facut cinste cu o masa. Pastia, cel care se afla pe banca tehnica a echipei de peste 20 de ani, fie ca secund, fie ca principal, a spus ca cea mai mare dorinta a sa la implinirea virstei de 59 de ani este ca cei din conducerea clubului sa rezolve problemele jucatorilor, iar echipa sa termine cu bine acest campionat. Saptamina trecuta, responsabilul de marketing de la CSM Focsani, Gigi Caldare, si-a aniversat atit ziua de nastere cit si onomastica. Fotbalistii spera ca motivele de sarbatoare in rindul echipei sa existe si la finalul sezonului. Ziarul de Vrancea le ureaza "La multi ani!", celor doi aniversati. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 14 ore, 5 minute, 7 secunde
unirea 2002 focsani ( coceputa de m. oprisan) a rezistat 3 ani. perioada :2002-2005; iar csm focsani ( conceputa de d. bacinschi) a rezistat tot 3 ani ; 2007-2010... deci psd - 0 barat !!!! am ajuns citeste integral
, acum 739392 zile, 14 ore, 5 minute, 7 secunde
LA MULTI ANI,SANATATE,FERICIRE SI TOT BINELE DIN LUME...cu respect Barbinta Cristian
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.