Sport

Un upercut si un croseu pentru guvernantii din Romania

Dan Chiriac
22 apr 2010 1167 vizualizări
Profesorul Emil Dumitru le-a transmis, in termeni sportivi, un mesaj guvernantilor din Romania, indiferent de culoarea politica u Vica Minca a propus extinderea Cupei Liceelor si la ciclul gimnazial

Antrenorul de handbal de la CSS Adjud, Emil Dumitru, a avut un dialog in termeni sportivi cu prefectul Ion Oprea, la sedinta de bilant a Directiei pentru Sport Vrancea. Tehnicianul care se ocupa cu pregatirea echipelor de handbal din Adjud, dar este si profesor la Liceul "Emil Botta" a tinut sa precizeze ca cei vizati nu sint numai cei aflati la Guvernare in acest moment. "Noi nu facem politica ci doar politica sportului. Si cum domnul prefect a facut box, vorbind in termeni sportivi, ar trebui sa aplicam un upercut tuturor guvernantilor din Romania, care doar se pozeaza cu medaliatii de la diferite competitii mondiale sau europene si apoi uita sa faca ceva pentru sport. Si apoi sa le dam si un croseu celor care au cerut micsorarea numarului de ore de educatie fizica si sport in scoli", a transmis Emil Dumitru. Prefectul Ion Oprea a trecut la "directe" si a replicat ca orele de sport din scoli sint folosite uneori de profesorii de alte discipline. Cu acordul parintilor in timpul orelor de sport se face matematica, romana sau limbi straine pentru ca elevii sa fie pregatiti la disciplinele la care vor sustine examene in viitor. Emil Dumitru a anuntat ca la Liceul "Emil Botta" se va construi in acest an o sala moderna, cu peste 800 de locuri. "Este ceva unicat in Romania. Nici un liceu din tara nu are o astfel de sala, care va fi folosita si la competitii", a specificat Emil Dumitru. Acesta a cerut rezolvarea urgenta a situatiei juridice a sectiilor de la CSS Adjud, care in acest moment figureaza in acte ca apartinind Scolii nr. 3 din localitate.


Cupa Liceelor si la gimnaziu


Inspectoarea de educatie fizica si Sport, Vica Minca, i-a cerut consilierului Autoritatii pentru Sport, prezent la Focsani, ca regulamentul de organizare a Cupei Liceelor sa se modifice. "Este nevoie ca aceasta intrecere sa se dispute si la nivelul claselor de gimnaziu. A fost o competitie reusita, care in Vrancea nu s-a suprapus cu Olimpiada Sportului Scolar, asa cum s-a intimplat in alte locuri", a spus Vica Minca. Consilierul Ana-Maria Sentie a promis ca va discuta aceasta initiativa si ca va propune extinderea intrecerilor. De altfel, Cupa Liceelor a fost reinfiintata in 2009, dupa propunerea celor de la Directia de Sport Vrancea. Sentie a specificat insa ca la intreceri vor lua parte in continuare si jucatorii legitimati, chiar daca mai multi antrenori au cerut ca formatiile participante sa aiba in rindurile sale doar jucatori nelegitimati. "Este normal sa folosim ce este mai bun. Si la franceza, ne prezentam la olimpiada cu cei care se pregatesc suplimentar sau la pian cu cei care iau lectii in particular", a mentionat Ana-Maria Sentie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.