Sport

Problemele sportului din judet, dezbatute cu repetitie

Ziarul de Vrancea
21 apr 2010 746 vizualizări
Multe din cazurile discutate anul trecut, la sedinta de bilant, au fost readuse in atentia guvernantilor la sedinta de ieri u directorul Daniel Gongu a prezentat rezultatele institutiei pe care a condus-o doar in ultimele doua luni ale anului 2009 u numarul mic de ore de sport in scoli, starea proasta a Stadionului Tineretului din Focsani si cabinetul de medicina sportiva din Focsani au adus cele mai multe reactii la sedinta de ieri

Directia pentru Sport Vrancea si-a prezentat ieri bilantul activitatilor pe anul 2009. La sedinta au luat parte prefectul Ion Oprea, primarul Decebal Bacinschi, directorul DS Vrancea, Daniel Gongu, inspectorul de educatie fizica si sport, Vica Minca, dar si consilierul Ana Marie Sentie, de la Autoritatea pentru Sport si Tineret. Printre invitati a fost si directorul coordonator adjunct al CS Unirea Focsani, Victor Gabor, suspendat din functie de fostul ministrul Sorina Placinta. Acesta a prezentat rezultatele clubului in anul 2009 si l-a scuzat pe directorul Petrea Vilcu, care ieri dimineata a fost nevoit sa se interneze in spital din cauza unor probleme medicale. Interesant este ca Victor Gabor continua sa mearga la serviciu, desi postul sau este suspendat. "Am contestat in instanta decizia, iar pina la o decizie definitiva eu merg in continuare la munca, desi de trei luni nu iau salariu", ne-a precizat Victor Gabor. Directorul DS Vrancea a prezentat rezultatele directiei pe care a condus-o doar in ultimele doua luni ale anului 2009. Pina atunci, sef al DS Vrancea a fost Petre Plopeanu, cel care si-a cistigat in instanta postul. Numai ca Ministerul a contestat, tot in instanta, decizia prin care Plopeanu urma sa fie renumit in functie. "S-au facut multe reparatii la Sala Polivalenta. A fost revopsita suprafata de joc, au fost modernizate vestiarele, au fost aduse aparate de fitness, a fost schimbat sistemul de iluminat si a fost data in folosinta o sauna moderna", a precizat Gongu, referitor la investitiile din 2009. Directia pentru Sport a avut in anul precedent colaborari cu 14 institutii. "incercam sa facem un protocol de colaborare si cu cei de la Consiliul Judetean. In acest sens m-am intilnit cu vicepresedintele Dragos Birladeanu", a spus Gongu.


"Nu avem unde face vizita medicala"


Prezent la sedinta, antrenorul de rugby Viorel Ion a ridicat problema cabinetului de medicina sportiva care functioneaza in Focsani. "Doamna doctor Gheorghiu nu ne da viza medicala pentru unii sportivi pentru motive bizare. Sintem nevoiti sa mergem la Tecuci, Galati sau Bacau pentru ca aceasta doamna intelege gresit nevoile sportivilor. Aceasta nu intelege ca sportivii au nevoie de viza medicala pentru a participa la competitii", a spus Viorel Ion, care a fost sustinut in demersul sau de toti profesorii si antrenorii prezenti la sedinta. Prefectul Ion Oprea si primarul Decebal Bacinschi au promis ca vor incerca sa rezolve situatia ivita si au spus ca vor avea o discutie cu doctorul Gheorghiu. In cadrul sedintei s-au ridicat din nou problemele dezbatute si in anii trecuti. Starea proasta a bazelor sportive din incinta unitatilor de invatamint sau reducerea nejustificata a numarului de ore de educatie fizica si sport in scoala au nascut discutii aprinse. Antrenorul de handbal de la CSS Adjud, Emil Dumitru i-a cerut reprezentatului Autoritatii pentru Sport sa rezolve problema transformarii sectiei de la Scoala 3 Adjud in cadrul clubului CSS Adjud. Problema stadionul "Tineretului" din Focsani, ajuns intr-o stare foarte proasta, l-a facut pe antrenorul Viorel Ion sa ceara din nou ajutorul autoritatilor. "E nevoie ca cei de la Consiliul Judetean sa inteleaga si sa aprobe trecerea stadionului in administrarea Primariei sau a Liceului Sportiv, pentru a se putea investi. Aceasta baza sportiva arata acum ca un cimitir", a spus Viorel Ion, care a primit asigurari din partea lui Decebal Bacinschi ca situatia se poate rezolva. Viorel Ion a anuntat si faptul ca centrul de excelenta la rugby, care functioneaza in prezent, doar pe hirtie, la Focsani, ar putea incepe sa mearga de adevaratelea cu sprijinul material al celor de la Federatia Romana de Rugby. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.