Sport

Doi vrinceni s-au calificat cu Oltchim in finala Ligii Campionilor

Dan Chiriac
20 apr 2010 698 vizualizări
Presedintele Ioan Gavrilescu si extrema Valentina Elisei, nascuti in Focsani, sint reprezentantii Vrancei in finala Ligii Campionilor la handbal feminin u finala dintre Oltchim si Viborg are loc in luna mai Oltchim Rimnicu Vilcea a obtinut cel mai mare succes al sportului romanesc dupa Revolutie, calificindu-se in finala Ligii Campionilor. Echipa de fotbal Steaua Bucuresti mai reusise aceasta performanta in 1989, cind a jucat la Barcelona finala Cupei Campionilor Europeni, in compania celor de la AC Milan. Performanta handbalistelor de la Oltchim Rm. Vilcea a fost posibila dupa o evolutie foarte buna in partida de duminica, cu unguroaicele de la Gyor, terminata cu o victorie cu 24 - 20. La succesul vilcencelor au contribuit din plin si doi focsaneni, care apara de ani buni culorile clubului oltean.

Daca handbalista Valentina Elisei nu a jucat in semifinala, venind dupa o accidentare, presedintele echipei, Ioan Gavrilescu, a trait satisfactia vietii sale la virsta de 69 de ani. Putini stiu ca acesta este nascut in Focsani, unde a trait mai bine de 20 de ani si unde mai are rude in acest moment. "Sint nascut in Focsani, am absolvit Colegiul Unirea, apoi am urmat facultatea la Iasi. Din 1972 am parasit aceasta zona a tarii si dupa ce am lucrat la Pascani, m-am mutat cu sotia mea, care este medic, la Vilcea. Am lucrat la Combinatul Chimic din Vilcea pina in 2001, cind am iesit la pensie, iar de atunci sint numai la club. Dar voi renunta si la aceasta functie daca fetele vor cistiga Liga Campionilor. Este normal ca antrenorii, sportivii sau conducatorii sa se retraga in glorie! Mai am inca rude in Focsani, sora mea locuind in cartierul Sud si lucrind la Vincon", ne-a dezvaluit Ioan Gavrilescu. Acesta a trait la maximum semifinala cu Gyor, dar considera ca duminica s-a obtinut cea mai mare performanta din istoria clubului vilcean. "Sint foarte multumit si bucuros dupa o asemenea performanta. Sintem cel mai titrat club din Romania, cu o istorie de 30 de ani de activitate, dintre care 28 in prima liga. Avem si un record de longevitate cu 27 de ani neintrerupti in cupele europene, un record pe care nu l-a reusit nici un club din Europa. In aceasta perioada am cistigat trei cupe europene, doua supercupe europene si am jucat patru semifinale de Liga Campionilor. Obiectivul pentru acest an a fost calificarea in finala, lucru pe care l-am realizat", ne-a mai spus Ioan Gavrilescu. Finala cu danezele de la Viborg se va disputa intr-o mansa tur-retur la inceputul lunii mai. Ordinea meciurilor va fi stabilita prin tragere la sorti, azi, la Viena. "E normal ca ne dorim sa cistigam Liga Campionilor, dar vom intilni un adversar foarte puternic. Preferam sa jucam finala la Vilcea, dar cum sala nu are 3.000 de locuri, cum cere regulamentul Federatiei Europene, vom fi nevoiti sa evoluam la Polivalenta din Bucuresti, singura sala din tara care are capacitatea necesara. La Vilcea nu avem decit 2.200 de locuri pe scaune. Nu conteaza daca vom juca returul la Bucuresti, pentru ca nu toate echipele care au jucat returul pe teren propriu au cistigat si trofeul. Anul trecut, Viborg a obtinut cupa chiar pe terenul celor de la Gyor", ne-a precizat Gavrilescu.


Vali Elisei revine in finala


Presedintele clubului Oltchim ne-a vorbit si de situatia Valentinei Elisei, handbalista din Focsani care a lipsit la ultimele partide ale echipei. Din fericire, vrinceanca si-a revenit si va fi apta in finala cu Viborg. "In doua saptamini, Elisei va reveni la forma sportiva necesara si va juca in finala cu Viborg. Ea a avut probleme cu ligamentele, un lucru normal la handbaliste, unde efortul mare este la genunchi. In acest caz perioada de pauza este de sase luni. Elisei a stat aceasta perioada, s-a recuperat foarte bine si o asteptam pe teren la marea finala", a mai spus Ioan Gavrilescu. Acesta recunoaste ca nu a mai tinut legatura cu lumea handbalului din Focsani, dar stie foarte bine realitatile din urbea in care s-a nascut. "Nu mai stiu nimic de handbalul din Focsani din anii 92-93, cind era acolo o echipa de handbal fete, Filatura. Acum nu mai este nimic, iar primarul Bacinschi ar putea lua exemplu de la Vilcea si sa faca ceva pentru sportul din Focsani. La Vilcea, primaria ne ajuta cu 30% din buget, in timp ce Consiliul Judetean nu ne da nimic. Combinatul Chimic suporta 70% din buget si este sponsorul principal al echipei", a mai precizat Ioan Gavrilescu.(Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 2 ore, 12 minute, 51 secunde
Celor care le mai pasa de sport si vor sa faca parte din galeria orasului ( care va merge in principal la fotbal si futsal , dar posibil si la alte sporturi ) sa dea add la id-ul csmfocsani1953 . citeste integral
, acum 739393 zile, 2 ore, 12 minute, 51 secunde
Si orasul nostru se poate mandri cu un titlu pe care nu-l mai detine nicio resedinta de judet din Romania ! Este CAMPIONATUL NATIONAL AL MAFIEI pe care il detine din 1990,fara intrerupere,sub citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.