Sport

Juniorii de la rugby au reintrat in lupta pentru play-off

Ciprian Fânaru
14 apr 2010 738 vizualizări
LPS Focsani - LPS Suceava 38 - 7 (19 - 0), ieri intr-un meci restanta din cadrul campionatului juniorilor U19

Echipa de rugby sub 19 ani a Liceului cu Program Sportiv Focsani a cistigat ieri partida restanta contra formatiei similare a LPS Suceava cu scorul final de 38 "" 7. Meciul de pe stadionul "Tineretului" a fost la discretia trupei vrincene, care nu avut nici un moment emotii ca nu isi va adjudeca punctele puse in joc. Este drept ca au existat momente in care internationali de valoare precum Ionut Mazare au "demonstrat" prin inexactitati o evolutie departe de adevarata sa valoare sau de potentialul maxim. Antrenorul lui LPS Suceava, Dumitru Livadaru s-a declarat nemultumit de unele decizii luate de arbitru in prima repriza si l-a admonestat verbal pe Conache, "vedeta" oaspetilor, care a suferit si o eliminare in primul mitan. La pauza tabela arata un linistitor 19 "" 0 si spectatorii asteptau doar reusita care avea sa aduca favoritilor punctul bonus.


Au fost aproape de o victorie la 0


Repriza secunda a inceput cu eseul lui Catea, care a adaugat la zestrea de puncte a formatiei sale doritul punct bonus. Inceputul perfect avea sa prefateze desfasurarea ulterioara a ostilitatilor, focsanenii conducind din start cu 26 "" 0 si vrind sa taxeze neajutorata echipa din Suceava. Internationalul Vasilica Pascu a incasat un galben si s-a ales cu o eliminare temporara la jumatatea partii secunde, fiind urmat apoi de un coechipier care i-a lasat pe vrinceni cu doi oameni mai putin pe teren in minutele de final. Forcingul de final al gazdelor a conturat succesul categoric al elevilor antrenorului Ion Viorel. Minutul 20 al celei de-a doua reprize a adus un eseu al lui Marian Gorcioaia pentru 31 "" 0, din pacate netransformat. Evolutia scorului a fost 31 "" 5 si 31 "" 7, sucevenii reusind totusi sa puncteze si sa nu plece cu mina goala de la Focsani. Demi-ul Dumitru a majorat scorul spre sfirsitul partidei, stabilind si diferenta dintre cele doua echipe: 38 "" 7 in favoarea gazdelor. Victoria repurtata in fata celor de la LPS Suceava a adus formatia focsaneana la egalitate de puncte cu vizitatorii de ieri, lupta pentru play-off urmind sa isi consume un episod esential in meciul contra Steaua Bucuresti, care va stabili probabil cine ocupa locul patru in clasament si se califica pentru play-off. CS Gens Cluj a usurat la rindul ei misiunea LPS Focsani, formatia ardeleana retragindu-se din campionat si perzind astfel toate meciurile cu 0 "" 5. La partida juniorilor au asistat si VIP-uri din lumea sportului cu balonul oval: presedintele Federatiei Romane de Rugby, Alin Petrache si vicepresedintele acestui for, vrinceanul Victor Istrate. Urmatoarea partida a focsanenilor este programata pentru simbata, 17 aprilie, cind juniorii de la rugby vor face deplasarea in Capitala, pentru confruntarea cu redutabila RC Pantelimon. LPS Focsani s-a bazat la acest meci pe urmatorul "15": Bors, Catea, Vlaicu, Toma, Alexe, Bunduc, Gorcioaia, Gaita, Dumitru, Mazare, Abageru, Pascu, Nicolae, Namolosanu. (Ciprian FANARU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.