Sport

Medalii dupa medalii pentru fenomenul Albert Florea

Ciprian Fânaru
26 mar 2010 914 vizualizări
Judoka focsanean isi demonstreaza valoarea atit in tara, cit si in strainatate

Judoka Albert Florea continua seria succeselor de exceptie. Dupa ce la finalul saptaminii trecute a reusit sa se claseze pe primul loc la turneul international de la Miskolc, rezervat cadetilor, sportivul a obtinut un nou rezultat mare, de aceasta data pe plan intern. Traditionala competiÃie de judo Cupa Transilvania, desfasurata zilele trecute la Cluj-Napoca, i-a adus focsaneanului inca o medalie de aur. La intrecere au participat aproximativ 600 de sportivi din Romania, Ungaria si Ucraina, la trei categorii de virsta, U 13, U 15 si U 17. "Am trecut de doua meciuri pentru a ajunge in finala, unde am luptat cu un adversar puternic, ploiesteanul Horia Pana, campionul national la categoria de greutate 90 de kilograme", ne-a spus Albert Florea, care spune ca nu a fost impresionat peste masura de Croatia si Ungaria, tari pe care le-a vizitat in cele mai recente deplasari alaturi de lotul national U17. "Ambele turnee au fost foarte puternice, cu sportivi valorosi veniti din toata Europa. Drumul de la hotel sala a avut citiva kilometri, dar am observat ca nu e foarte mare diferenta fata de ceea ce exista la noi in tara", e de parere valorosul judoka, care povesteste cum a cistigat aurul la intrecerea gazduita de Miskolc "" Ungaria. "Pentru a urca pe prima treapta a podiumului, am trecut de doi unguri si de un sirb. Finala in fata sportivului din Serbia am cistigat-o prin ippon, obtinind cel mai mare punctaj posibil intr-o confruntare", specifica Albert Florea. Focsaneanul este elev in clasa a VIII-a la Scoala Nicolae Iorga si spune ca vrea sa urmeze cursurile unui liceu din oras. "As opta pentru profilul uman. Vreau sa multumesc profesorilor pentru intelegere si antrenorului Silviu Rentea, care m-a descoperit si m-a format", tine sa spuna campionul vrincean. Component al lotului national, Albert Florea trebuie sa isi armonizeze in continuare programul scolar cu viata competitionala destul de solicitanta. Urmatoarea intrecere majora din calendar este un nou turneu international, care va fi organizat la Teplice "" Cehia, in perioada 19 "" 20 aprilie. Pregatirea pentru Europene va continua apoi cu participarea la turneul international de la Ploiesti, pe 1 "" 2 mai. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.