Sport

Daniel Fusaru a luat un nou titlu mondial cu nationala Romaniei de shotokan

Cristi Irimia
19 oct 2005 776 vizualizări
Vrinceanul a cucerit medalia de bronz la individual, ca si alt focsanean, Robert Giurgea, elev la LPSi

Karateka Daniel Fusaru a obtinut titlul mondial cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale de shotokan de la Halle (Germania), sportivul focsanean fiind la a 8-a participare mondiala din cariera. Titlul din acest an a fost cistigat in proba de kata, Fusaru facind echipa cu alti doi karateka din Bucuresti. La individual, sportivul de la CS Unirea Focsani a ocupat pozitia a treia, intrind in posesia medaliei de bronz tot in cadrul probei de maiestrie (kata).

Fusaru (26 de ani) s-a clasat la individual cu un loc mai sus decit la editia din 2005.

Alt focsanean, Robert Giurgea (15 ani), a cucerit doua medalii de bronz la aceeasi competitie, insa la categoria cadetilor. Prima dintre ele la kumite individual, iar a doua cu echipa. Robert s-a aflat la o competitie mondiala pentru a 2-a oara in cariera.

"Au participat sportivi din 28 de tari, aproximativ 40 la fiecare categorie de greutate. N-a fost deloc usor, insa ne-am facut treaba bine si chiar daca au fost destui impotriva noastra am reusit sa ne impunem", a spus Daniel Fusaru, prezent luni seara in studioul emisiunii "Lumea Sportului", pe Diplomatic TV.

Antrenorul emerit Aurel Giurgea, tatal lui Robert, a completat spunind ca elevii sai au fost nevoiti sa-si plateasca participarea la Mondiale, aproximativ 300 de euro de persoana. "Nu este normal, pentru ca am reprezentat Romania, dar ni s-a spus de la Federatie ca nu sint bani", a precizat Giurgea senior, care este si antrenor secund la lotul national.

Pentru Daniel Fusaru va urma o noua competitie la sfirsitul acestei luni in Macedonia, in vreme ce Robert Giurgea nu va mai concura in concursuri oficiale decit in 2006.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.