Sport

Gimnastele de la CSS Focsani tintesc medaliile nationalelor scolare

Ciprian Fânaru
25 mar 2010 937 vizualizări
Lipsa de experienta si schimbul de generatii face dificil de egalat performanta de anul trecut - locul I pe echipe u cele 16 sportive care merg la Buzau spera insa sa se intoarca de acolo cu medalii cucerite Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani se pregateste asiduu in aceste zile pentru o cit mai buna participare la urmatoarea competitie majora.

La usa bate Campionatul National al cluburilor sportive scolare, intrecerea gazduita de Buzau reprezentind primul concurs de anvergura din acest an. Ultimele saptamini au fost asadar unele incarcate pentru micutele sportive, care vor sa se prezinte cit mai bine la ceea ce este practic debutul lor la un asemenea nivel. Competitia propriu-zisa va incepe luni, 29 martie. Cea de-a doua zi este rezervata intrecerii de la nivelurile de virsta 1, 2, 5 si 6, iar cea de-a treia nivelurilor 3 si 4. Focsaniul va avea reprezentare la categoria de virsta 1 si 2, de fapt o combinata a gimnastelor sub 9 ani, o echipa la nivelul 3 "" 4, o sportiva la nivelul 5, plus doua sportive la nivelul 1 si 3, individual. Pentru medaliile puse in joc se vor intrece spotive de la cluburi precum cele din Buzau, Birlad, Bacau, Onesti, Ploiesti, Bucuresti, lupta pentru clasarile pe podium anuntindu-se mai acerba decit in anii precedenti. Ieri, fetitele de la CSS Gimnastica Focsani se antrenau pentru concursul de la Buzau. Antrenorii lor le dadeau sfaturi si corectau imperfectiunile in cadrul unui concurs de verificare cu punctaj. Repetari, stingacii, incurajari, incercari de elemente, toate constituiau cadrul laboratorului de performanta vrincean. Directoarea clubului focsanean, Adriana Lescovar spune ca visele la medalii trebuie sa fie mai temperate, tinind cont ca cele mai mici dintre sportive se vor afla la prima lor intrecere de asemenea anvergura. "Este primul lor concurs. Sintem pe ultima suta de metri cu pregatirile, facem cite doua antrenamente pe zi, mergem acum si pe integrale. Merge mai greu cu cele mici, care au abia 8 ani si doua luni si e dificil sa eliminam erorile si emotiile inerente", ne-a declarat antrenoarea Adriana Lescovar, care alaturi de Jenica Cherciu va si arbitra la nationalele scolare. 23 de persoane va cuprinde delegatia care va face deplasarea la finala de la Buzau, dintre care 16 sint sportive.


Rauta si Rotaru absenteaza motivat, fiind la lotul national


Daniela Marinescu si Cezar Stoica sint antrenorii de la nivelul 1 de virsta, Nicoleta Raducan, Florin Rosioru, Danut Vulcan si Maria Dragan se ocupa de nivelul 2, in timp ce gimnastele de la nivelurile 3 "" 5 sint pregatite de antrenorii Raducan, Rosioru, Doina Vulcan si Adriana Lescovar. Sperantele la medalii sint alimentate de locul intii pe echipe obtinut la editia de anul trecut de CSSG Focsani, dar experienta inferioara a participantelor de la nivelul 3 mai taie din elanul celor care asteapta o ploaie de medalii. "Nu am vazut la lucru celelalte echipe, dar tinind cont de prezenta debutantelor e greu sa spun ca vom avea un concurs bun si ca vor sta pe aparate. Incercam la nivelul 1 si 3, ne luptam sa aducem niste medalii", spune profesoara Adriana Lescovar despre obiectivele de la proxima competitie, unde la nivelul 1 - 2 vor concura nu mai putin de 15 cluburi. CSSG Focsani nu poate sa isi faca insa la nivelul 5 echipa, deoarece Maria Rauta si Andreea Rotaru sint prezente in continuare la lotul national de junioare de la Deva. Cele doua gimnaste se pregatesc in aceasta perioada pentru Campionatul European, programat la finalul lunii aprilie. Sezonul va continua apoi cu internationalele Romaniei, care vor fi gazduite dupa multi ani de Bucuresti, Cupa Onesti ( 16 aprilie), concursuri de verificare la Buzau si Focsani, finala nationalelor de copii de la Constanta, Memorialul Sergiu Popa (4 iunie), finala CN de junioare 3, 2 si 1 de la Buzau, CN individual de la Bacau (3 "" 5 noiembrie). (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 10 minute, 29 secunde
Mai usor cu pregatirea pentru campionatul european pentru ca amindoua nu se ridica inca nici pentru nivelul national.Nici macar nu sint luate in calcul pentru europene.Va rog frumos sa nu mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.