Sport

CSM Focsani vizeaza calificarea in semifinale Cupei Romaniei

Dan Chiriac
17 mar 2010 824 vizualizări
CSM 2007 Focsani - United Galati, azi, de la orele 18.00, la Sala Polivalenta

Echipa de futsal de prima liga CSM Focsani poate intra in aceasta seara in istoria sportului vrincean. Formatia pregatita de Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu se poate califica in semifinalele Cupei Romaniei, in urma partidei pe care o va disputa cu United Galati. Desi pornesc cu sansa a doua, cel putin la prima vedere, focsanenii pot produce surpriza, asa cum au facut de mai multe ori in acest campionat si in Cupa Romaniei. Vazuta de toata lumea ca "cenusareasa" Ligii intii, inclusiv de cei care ar fi trebuit sa o ajute financiar, formatia focsaneana s-a calificat duminica in play-off-ul Ligii intii si bate acum la portile semifinalelor Cupei Romaniei. In turul precedent al Cupei, focsanenii au oferit un meci spectaculos. CSM a invins dupa executarea loviturilor de departajare pe Moldocor Piatra Neamt. Atunci, fanii nu au putut asista la joc pentru ca partida s-a jucat in sala Liceului cu Program Sportiv, unde cei doi arbitri nu au permis accederea spectatorilor. In aceste conditii este de asteptat ca in aceasta seara, Sala Polivalenta sa fie neincapatoare, chiar daca se va plati si un bilet, cu pret modic, la cuplajul care cuprinde si partida de volei. "Vrem sa bucuram din nou acesti suporteri minunati si sa ne calificam in semifinalele cupei. Vom arata in acest fel ca avem valoare si ca meritam mult mai mult sprijin decit ne-a fost acordat. Sintem in fata unei performante deosebite pentru sporturile de echipa din judet. Dupa ce am depasit cea mai buna clasare din istoria echipei, in liga intii, acum ne putem califica in careul de asi din cupa", spune Petrache Gurguiatu.


Au mai fost doua intilniri


Focsanenii au un mare avantaj in perspectiva meciului de azi. Acestia au jucat partida de campionat, cu Clujana Cluj, duminica seara, invingind cu 5 - 4. In schimb, galatenii au evoluat abia luni seara in fata celor de Concordia Chiajna, avind astfel la dispozitie mai putin de 48 de ore de refacere. Ziua in plus avuta la dispozitie ar putea conta foarte mult in meciul de azi. Antrenorii Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu se vor baza la jocul de azi pe portarul Bors, aflat intr-o spectaculoasa revenire de forma, dupa un inceput mai timid in jocurile de la sala, dar si pe jucatorii de cimp Toader, Sararu, Curteanu, Patrascu, Mindrescu, Munteanu, Ilas, Covaci si Sergiu Sava. Cele doua formatii s-au intilnit in actuala editie de campionat de doua ori. Galatenii au invins in ambele partide, dar miza va fi mult mai mare in jocul de azi. In campionat, galatenii au cistigat cu 4-3 la Focsani si cu 4-1 pe malul Dunarii. Iubitorii sportului din Focsani isi aduc aminte insa de meciul memorabil din 2007, cind CSM Focsani a invins cu 6 -5 pe United Galati, desi galatenii conduceau cu 5 "" 2 cu patru minute inainte de final. Fanii isi doresc ca istoria acelei partide sa se repete macar partial, dar deznodamintul sa fie acelasi. Focsanenii s-au pregatit in ultimele doua zile si nu exclud si varianta prelungirilor si a loviturilor de pedeapsa. Jucatorii au exersat la antrenamente loviturile de la sase metri, cele care, in turul precedent, au adus calificarea echipei vrincene. Partida de azi va fi condusa de Marius Mititel din Bucuresti si Septimiu Burtescu - Tirgoviste. Observator federal va fi Marin Lazarescu - Bucuresti. (Dan CHIRIAC)


Conflict intre galerii


Membrii celor doua factiuni ale galeriei focsanene au inceput un mic "razboi", problema fiind legata de modul de incurajare a echipei. Factiunea tinara, nou formata la inceputul acestui an, cere liniste in Sala Polivalenta pentru a putea sa cinte. La partida de duminica disputata contra celor de la Clujana Cluj, tinerii s-au asezat in stinga Polivalentei, separindu-se astfel de restul galeriei. Silviu "Gardianu" a batut insa tot meciul toba, fapt care i-a nemultumit pe tinerii fani. "Macar de ati folosi toba aia cum trebuie, nu sa bateti aiurea in ea. Si la faza cu sportivitatea v-am provocat noi cu ceva? Nu tot voi bateati ca ultimii oameni in toba aia ca sa ne acoperiti? Mai bine terminati cu circul ala numit galerie si sustineti echipa cintind!", propune Cosmin, unul dintre membrii factiunii tinere, pe site-ul ziarului. Silviu "Gardianu" este privit ca fiind inamicul public numarul 1. "Fiecare este cu gindirea lui! Sa-si faca ei treaba lor si noi pe a noastra! Sint copii, care intr-adevar cinta, dar au si prea mult tupeu", a spus in replica Silviu "Gardianu". Conflictul s-ar putea acutiza in perioada urmatoare, desi cele doua factiuni incearca sa mascheze problemele ivite. Vechii suporteri au acuzat deja ca tinerii au inceput sa faca probleme, referindu-se la episodul cu petardele de la Galati. Pe de alta parte, refrenele "importate" de pe stadioanele Steaua sau Dinamo si cintate de tineri plac mai mult decit batutul tobei. Ramine de vazut cum se va rezolva aceasta problema, toata lumea sperind ca nu se va ajunge si la violenta fizica. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.