Sport

CSM Focsani s-a calificat in play-off

Dan Chiriac
16 mar 2010 819 vizualizări
CSM 2007 Focsani - Clujana Cluj Napoca 5 - 4 (2 - 2), duminica seara, intr-un meci din etapa a 20-a Ligii I u Sala Polivalenta a fost plina, desi s-a platit si intrarea

Echipa de futsal de prima liga CSM Focsani a cistigat partida contra celor de la Clujana Cluj, disputata duminica seara la Polivalenta. Meciul a inceput in forta, Curteanu bifind o ratare chiar in primul minut de joc. Replica ardelenilor a venit imediat, Moga luind la tinta bara in minutul 2. Deschiderea de scor a venit la cinci minute dupa fluierul de start, cind acelasi Moga l-a invins pe Bors cu un sut de la 12 m. Cinci minute mai tirziu, Covaci rateaza singur cu portarul, oportunitate care avea sa anunte golul egalizator. Reusita de 1 "" 1 i-a apartinut lui Curteanu, care a egalat dupa o combinatie cu Sararu. Avantajul a durat doar doua minute, pentru ca in minutul 13 Salajean l-a driblat pe Bors si a marcat pentru 2 "" 1. Toader a ratat apoi din fata portii, iar vrincenii au restabilit egalitatea in minutul 18. Patrascu a inscris din apropiere, profitind de o lovitura libera respinsa. Ilas si Popa si-au trecut in cont cite o ocazie in debutul reprizei a doua. Au urmat doua minute de letargie a defensivei focsanene, Tamas - 26 si Moga "" 27 marcind de doua ori. Ilas nu a fost insa de acord, suturile acestuia din minutele 28 si 30 ducind scorul la 4 "" 4 si mentinind meciul palpitant. Golul victoriei a venit in minutul 35, Covaci gasind plasa portii adverse direct din lovitura libera. Succesul i se datoreaza si portarului Bors, care a scos multe mingi dificile, sustinut si de spectatori.


"Cumetriile" se infirma prin goluri


Fotbalistii pregatiti de Petrache Gurguiatu asteapta acum sa vada pozitia dupa care vor merge in play-off. CSM are 13 puncte, cu 7 mai mult decit Clujana, cu doua etape inainte de final, si nu mai poate rata play-off-ul. Cel mai probabil Focsaniul va termina pe locul 7, ceea ce inseamna ca va juca apoi in sistemul 2 din 3 cu ocupanta locului secund, Concordia Chiajna sau Design Brasov. Demn de remarcat este prestatia lui Elvis Ilas, vazut de catre unii ca fiind cooptat in lot doar pentru ca este finul lui Daniel Gongu, seful Directiei pentru Sport. "Acest jucator si-a aratat toata valoarea in partida cu Piatra Neamt, cind a marcat un gol decisiv la 3 "" 3, si duminica, in partida cu Clujul. A dat doua goluri, la 2 - 4 si a reinviat echipa intr-un moment in care meciul parea pierdut. Ilas se pregateste foarte bine si este un jucator foarte important in angrenajul echipei", ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Focsanenii ar fi cistigat si la masa verde aceasta partida, dupa ce si-au dat seama ca jucatorul trecut in foaie ca fiind Moga era un alt jucator al echipei clujene, care era suspendat pentru patru cartonase galbene. Focsanenii au formulat in pauza jocului o contestatie, dar nu au mai sustinut-o, in conditiile in care au cistigat pe teren.


Fanii s-au delectat intr-o duminica frumoasa


"Am aratat ca aceasta echipa are valoare. Nu putem fi decit bucurosi ca am avut sala aproape plina, desi a fost si bilet la intrare. Acest fapt ne dovedeste ca echipa este iubita. Am reusit cele mai mari performante din istoria echipei de futsal in acest an. Jucatorii au ajuns in play-off, urmind sa joace pentru un loc intre primele patru. De asemenea, sintem la un singur pas de semifinalele Cupei Romaniei. Acesti jucatori, neapreciati de unii, au aratat ca au valoare", ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. Acesta este ajutat de catre Orlando Donciu, cel care a remarcat la rindul sau numarul foarte mare de oameni care au venit la meci, in conditiile in care biletul a costat 5 lei. "Aceasta echipa delecteaza publicul, duminica dupa-amiaza. Am oferit spectacol, iar cine a avut ceva de comentat pina acum la adresa noastra ar trebui sa vina la sala sa vada ce atmosfera a fost", ne-a spus Orlando Donciu.


Fani si majorete


Focsanenii au avut parte de sustinerea a trei galerii. Factiunea tinara a stat despartita de vechea galerie. De asemenea, majoretele de la Liceul Pedagogic au incurajat formatia vrinceana. "A fost ideea mea sa aduc aceste fete. Au oferit un spectacol frumos inainte de meci si in pauza", ne-a spus Daniel Gongu, presedintele Comitetului Director de la CSM Focsani. Ultimele minute ale meciului au fost urmarite in picioare de fani, care au trait la maximum fiecare miscare a jucatorilor. Desi alesii locali au redus bugetul clubului, jucatorii CSM-ului au dovedit ca isi merita banii si ca pot face performanta, miercuri, de la orele 18.00. Focsanenii vor da piept cu United Galati, o echipa accesibila, care poate fi invinsa. Calificarea in semifinalele Cupei ar reprezenta cea mai mare performanta din istoria unei echipe din Vrancea, la nivel de seniori. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 23 ore, 22 minute, 51 secunde
Asa fratilor promovati galeria asta de cacat cu pozele voastre cu tot. Ce e asta ma va bateti joc de noi ? Aia e galeria ? Eu am fost la meci duminica si am vazut in stanga niste baieti inimosi care citeste integral
, acum 739391 zile, 23 ore, 22 minute, 51 secunde
Chiar are dreptate voi nu vedeti care sunt adevaratii suporteri ai echipei care vin si la meciurile de la teren mare si sustin echipa.O galerie formata acum nu bosorogul ala adunat cu niste copii care citeste integral
, acum 739391 zile, 23 ore, 22 minute, 51 secunde
Tot respectul pentru Marius, prima persoana care a comentat acest articol. Ai spus totul intr-un mod incredibil de frumos. Multumim pentru sustinere ! Te asteptam in galerie cu mare drag ! :)
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.