Sport

Nelu Panturu a pus mina pe stadionul din Gugesti

Dan Chiriac
12 mar 2010 3461 vizualizări
Facem un alt stadion! , spune primarul comunei Gugesti, Vasile Vatra, care a reinfiintat Asociatia Sportiva u stadionul de la Gugesti a trecut in patrimoniul Imprelg iar de aici la o firma a omului de afaceri

Echipa Foresta Gugesti a facut istorie in fotbalul judetean in anii 80 si 90. Echipa a jucat in Divizia C si a ajuns in 16-zecimile Cupei Romaniei, unde a intilnit pe teren propriu pe Farul Constanta. "Marinarii" au invins atunci doar cu 2 - 1, dupa prelungiri. Dupa Revolutie, echipa a picat in Liga a patra, unde a evoluat pina in 2004. De atunci, comuna Gugesti a ramas fara echipa, iar de citiva ani chiar si fara stadion, pe care primaria l-a cedat fostei fabrici Imprelg. Omul de afaceri Nelu Panturu, fostul patron de la Imprelg Gugesti, a pus mina pe stadion, care acum se afla intr-o stare deplorabila. Una dintre porti a disparut, vestiarele sint distruse, iar suprafata de joc arata ca un izlaz comunal, pe unde trec vitele. Primarul Vasile Vatra spune ca se cauta solutii pentru construirea unui alt stadion. "Fostul stadion este al firmei Montan Forest, care apartine lui Nelu Panturu. Am incercat sa vorbesc cu el, dar nu ne putem intelege. Nu ai cu cine discuta, vrea bani si iar bani! In aceste conditii vrem sa construim un alt teren de fotbal linga izlaz. Firma Montan Forest a intrat in posesia stadionului, care apartinea fabricii Imprelg. Cind fabrica a fost vinduta, aceasta firma a obtinut doar terenul si statia de epurare. Restul fabricii a revenit firmei Forest Rom, iar acum patron acolo este un bucurestean. Nu stiu ce se va intimpla cu fostul stadion, nu stiu daca se va incerca schimbarea destinatiei acestui teren, dar in Romania e posibil orice!", spune primarul Vasile Vatra. Culmea este ca stadionul a trecut in patrimoniul Imprelg SA cu titlu gratuit dupa 1990, potrivit informatiilor noastre, intrucit fosta fabrica sponsoriza echipa de fotbal. Edilul s-a impacat cu ideea si a dorit sa mentioneze ca a reinfiintat deja Asociatia Sportiva Foresta Gugesti si a demarat lucrarile pentru constructia unui teren de sport in curtea Scolii nr. 2 din comuna. "Va fi un teren care va fi folosit pentru volei, handbal sau baschet. Am facut deja fundatia la vestiare si speram sa terminam cit mai repede acest teren. Este o dorinta a mea sa facem ceva mai mult pentru sport si pentru tineri, anul viitor, pentru ca pina acum m-am ocupat mai mult de infrastructura. Avem 2.000 de tineri in comuna si trebuie sa le oferim mai mult", spune Vatra. Odata cu infiintarea unui teren de fotbal, Gugestiul ar putea reaparea pe harta fotbalului din judet. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 19 ore, 7 minute, 33 secunde
Cine a fost primar atunci, după 1990, când stadionul a fost DĂRUIT gratuit la INPRELG ? Toate vorbele astea cu noul stadiuon îmi PUT a fonduri europene ! Mă opresc !
, acum 739370 zile, 19 ore, 7 minute, 33 secunde
Cum cine a fost primar? Dinu Patriciu, evident! Rusine!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.