Sport

LPS Focsani a cistigat Cupa Liceelor

Dan Chiriac
8 mar 2010 765 vizualizări
Aflata la prima editie dupa reinfiintare, competitia a avut si mult scandal u echipele din Adjud si Panciu au fost acuzate de un posibil non-combat la meciul direct

Cupa Liceelor la fotbal a avut de toate, inclusiv un scandal, care ar putea schimba regulamentul competitiei. Grupa A, desfasurata la Colegiul Unirea, a cuprins echipele Colegiului Unirea, Liceului "Ioan Slavici" Panciu si Liceul Emil Botta Adjud. Unirea a invins cu 5 "" 3 pe Panciu, iar in jocul al doilea a terminat la egalitate, 2 "" 2, cu Emil Botta. Acest meci ar fi trebuit programat la urma, pentru a nu lasa loc la interpretari. Numai ca programarea defectuoasa a permis ca inaintea meciului dintre Panciu si Adjud, cele doua echipe sa fie acuzate de un posibil aranjament, prin care echipa din Adjud sa cistige la trei goluri diferenta si sa se califice in finala. Directorul Directiei pentru Sport, Daniel Gongu, a cerut corectitudine din partea celor doua echipe, dar adjudenii conduceau deja cu 3 "" 0 dupa doar trei minute de joc. Desi echipa din Adjud a fost superioara din toate punctele de vedere celei din Panciu, regulamentul prost facut a dat nastere la multe speculatii. In cele din urma, Adjudul a batut cu 9 "" 2 si a ajuns in finala turneului. In aceste conditii, directorul Gongu a spus ca la intilnirea din aceasta saptamina de la Constanta, cu sefii de directii din sud-estul tarii, va propune modificarea regulamentului. "E normal ca la finalul jocului terminat la egalitate sa se execute penalty-uri pentru a se evita situatii de genul celei de simbata", a spus seful Directiei pentru Sport. In Grupa B, echipa Liceului cu Program Sportiv Focsani nu a avut probleme, in conditiile in care are in teren multi dintre jucatorii echipei de juniori republicani. Portarul Oprea si jucatorii de cimp Mindrescu, Ciornei, Sontu, Tilvar, Temelie sau Suvac, unii dintre ei titulari si la echipa mare de la CSM Focsani, au trecut cu 4 "" 0 de Colegiul Econnomic si cu 2 "" 0 de Liceul Agricol "Valeriu Cotea". Finala mica a opus echipele Unirea si Agricol. Cei de la Agricol au jucat mai bine si s-au impus in cele din urma cu 6 "" 3. Finala mare nu a avut istoric. Fotbalistii de la LPS Focsani au trecut cu 3 "" 0 de echipa de handbalisti de la Liceul "Emil Botta". Adjudenii au aratat ca nu au ajuns totusi intimplator in ultimul act, dar nu au putut face prea multe in fata echipei pregatite de Dan Banica si Alin Samoila. LPS Focsani va participa la faza de zona. Focsanenii incearca sa obtina organizarea acestui turneu. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.