Sport

Cu ce se ocupa primarul tinerilor

Ciprian Fânaru
2 mar 2010 808 vizualizări
Bacinschi junior , campion national la judo

Alexandru Munteanu, primarul tinerilor, este dublu campion national si se mindreste cu peste 30 de medalii cucerite u la nici 17 ani, el este deja o certitudine dar si speranta pentru judo-ul vrincean u focsaneanul este implicat in numeroase activitati extrascolare, fiind primar al tinerilor, presedintele Consiliului Judetean al tinerilor si realizator de emisiune pentru adolescenti

Este una dintre cele mai mari sperante, daca nu chiar certitudini, ale judo-ului vrincean. Vorbim de Alexandru Munteanu, campionul focsanean care se descurca la fel de bine si pe tatami si la scoala. Ca si in cazurile altor performeri, inceputurile au fost unele cu tenta interesanta. "Cind aveam 6 ani, parintii vroiau sa fac un sport. Prima oara m-au dus la o sala de karate, dar mie nu mi-a placut, incepusem sa pling. Bunicul meu m-a dus apoi la un prieten care era antrenor de judo si am fost cooptat in echipa. Am ramas pina la 9 ani, cind echipa respectiva s-a desfiintat, si de atunci sint legitimat la LPS "" CSM 2007 Focsani", isi aduce aminte focsaneanul.


Zeci de medalii si experienta internationala la 17 ani neimpliniti


Alex Munteanu se lauda cu peste 30 de medalii cucerite la numeroasele intreceri la care a luat parte. Pina in acest moment, cele mai bune rezultate din cariera de sportiv sint mai mult decit promitatoare. Vrinceanul este dublu campion national de cadeti, ambele titluri fiind cucerite la Baia Mare, dar se mai lauda si cu un loc III obtinut la Campionatul National de juniori de la Arad, precum si cu multe alte medalii la competitiile din tara si strainatate. Munteanu a luptat si la Cupa Petrom, considerat cel mai "tare" turneu international gazduit de Romania. Acesta spune ca nu are un idol si ca "de fiecare data i-am urmat pe cei mai mari ca mine, am invatat de la ei". Reteta succesului include o portie zilnica de doua antrenamente, uneori si in weekend. "Am fost chemat la lotul national si timp de patru luni am fost in Europa cu lotul, la concursuri, reusind sa ma calific in primii 10 sportivi europeni la categoria 60 kg", se mindreste cu ascensiunea sa focsaneanul. Performantele deosebite izbutite pina la doar 16 ani si jumatate il recomanda deja ca un viitor mare campion. Alex a reprezentat deja Romania peste hotare, concurind vara trecuta la Festivalul Olimpic al Tineretului European gazduit de Finlanda si s-a intors cu impresii puternice din tara scandinava. "Am ramas marcat de ce am vazut la Tampere. Competitia in sine a fost altceva, de rang inalt. Clima, mentalitatile sint diferite fata ceea ce stiam noi", rememoreaza Alex "aventura finlandeza". La capitolul amintiri, Alex are si o poveste hazlie de la concursuri. "La o competitie nationala, am fost strigat sa ma lupt cu un adversar. Dupa jumatate din timpul regulamentar de lupta, de doua minute, s-a anuntat la statie ca trebuie sa concurez impotriva altui adversar. Practic, pina atunci luptasem degeaba", isi aduce aminte performerul, care e singur la parinti. "Ei m-au sustinut foarte mult. Tata a mers cu mine la aproape toate competitiile. La judo sintem o familie, am numai cuvinte de lauda pentru antrenorii Grosu, Palade, Zisu si Surla, care m-au invatat multe", considera Alex Munteanu, care este exponentul generatiei sale in judo-ul vrincean.


Este primarul tinerilor focsaneni


Latura extra-sportiva a judokanului este cu adevarat impresionanta. Elev in clasa a X-a F la Colegiul "Al. I. Cuza", Alex Munteanu ar putea trece drept cyborg, tinind cont de numeroasele activitati in care este implicat si ar putea chiar alege o cariera de politician dupa ce o va incheia pe cea sportiva. Timpul liber pare la prima vedere o himera, juniorul schimbind des kimono-ul cu costumul sau costumatia de prezentator TV. Cu titlul de Mister Boboc acontat, cuzistul a iesit triumfator in campania pentru presedintia liceului, cea pentru primar in Consiliul Local al Tinerilor focsaneni si mai nou, a fost ales si presedintele Consiliului Judetean al tinerilor. In plus, "micul Bacinschi" apare si "pe sticla" la o televiziune locala. "Mi s-a propus si am acceptat sa fiu realizatorul emisiunii «Ora adolescentilor» de la TV Atlas. Sper sa reusesc sa-mi fac timp pentru toate, chiar si pentru viata personala. Multumesc profesorilor si doamnei diriginte pentru intelegere si sustinere, sper sa ma inteleaga si pe viitor", spune sportivul, care reuseste sa-si faca timp si pentru scoala. "La scoala, m-am axat pe toate obiectele si n-am lasat deoparte nici unul", suna asigurarile dezarmante ale focsaneanului.


Tinteste catre Top 3


Va vine sau nu sa credeti, Alex Munteanu are timp si pentru hobby-uri. "Imi place mult grafica, sa fac afise, sa editez, sa montez filmulete, imi plac de altfel toate activitatile extrascolare. Sint o fire care ajuta pe oricine daca poate, lasindu-se chiar pe el la o parte", marturiseste campionul care concureaza acum in limitele categoriei 73 kg. Planurile sale de viitor sint, cum altfel, decit ambitioase. "Anul acesta este primul la juniori I. As vrea sa ma clasez in topul primilor 5 sportivi, iar apoi sa reusesc chiar sa urc pe podium", isi expune Munteanu proiectele pentru perioada urmatoare. In 2010, cele mai importante prilejuri pentru a-si demonstra din nou valoarea sint Campionatul National de Juniori si cel al cluburilor sportive scolare. (Ciprian FANARU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.