Sport

Start bun in lupta pentru salvare

Alex Smeu
27 feb 2010 3525 vizualizări
CSM Focsani - FC 2 Vaslui 2 - 1 (0 - 1), ieri, in etapa a XVIII-a a Ligii a treia u focsanenii au marcat un euro-gol, prin Bira, dupa ce oaspetii au condus cu 1 - 0 si au invins dupa golul lui Craciun u pe linga cele trei puncte, focsanenii au cistigat si o inimoasa galerie

Echipa de liga a treia CSM Focsani a inceput cu dreptul returul de campionat, invingind la limita formatia secunda a lui FC Vaslui. Partida, inceputa cu 8 minute intirziere din cauza unei interventii a ambulantei, nu a debutat foarte bine pentru gazde. Vasluienii au deschis scorul in minutul 19. Akakpo a aruncat de la margine, iar Moraru a driblat defensiva vrinceana, plasind mingea aproape de "paianjen", cu un lob peste Bors. Curteanu a luftat din mijlocul careului in minutul 28, pentru ca un minut mai tirziu Bira sa reia peste centrarea lui Botezatu. Goalkeeper-ul oaspetilor a prins apoi fara probleme balonul trimis cu capul din careu de Toma in minutul 34. Eforturile focsanenilor au continuat, Ciornei izbutind in minutul 39 o cursa, dar finalizarea a lasat de dorit. In finalul primei parti, Toma a patruns in careu, dar mingea lobata de el a trecut putin peste transversala. O prima repriza slaba, care a fost compensata din plin de evolutia ulterioara.


Focsaniul s-a trezit in repriza a doua


Echipa fanion a aratat o alta fata in mitanul secund, cind vasluienii mai mult s-au aparat. Sutul lui Balaur din minutul 55 a fost blocat de defensiva focsaneana, iar peste un minut sutul expediat de Mindrescu s-a oprit in bratele lui Puia. Portarul vasluian a blocat si lovitura de cap a lui Milea din minutul 60, dar la faza urmatoare a venit si egalarea. Toma a intors un adversar, a centrat la semiinaltime, iar Bira a restabilit egalitatea cu o executie indrazneata, din voleu, din interiorul careului. Un euro-gol care a trezit o echipa care avea mare nevoie de o asemenea reusita. Cinci minute mai tirziu, acelasi Bira nu a fructificat centrarea lui Sararu, trimitind peste din apropiere. Vasluienii puteau da lovitura in minutul 67, cind Tiron l-a depasit in viteza pe Craciun, dar Bors s-a opus excelent. Descatusarea golului de 2 "" 1 a venit in minutul 74. Milea l-a intins pe Puia, pentru ca din cornerul rezultat Craciun sa inscrie cu un sut pe jos din 10 metri. Toader putea majora diferenta in ultimul minut, dar a fost ajuns de un adversar si nu a mai putut sa-l execute pe Puia. Victoria Focsaniului a fost urmarita din tribune si de golgeterul brazilian Wesley Lopes, exilat la echipa secunda de patronul vasluienilor, Adrian Porumboiu, dupa ce fotbalistul a cerut majorarea salariului. Spectatorii l-au putut vedea insa la la lucru pe Serge Akakpo, jucatorul togolez care in ianuarie a scapat cu viata dupa ce a fost impuscat in spate de rebelii angolezi, in timp ce se indrepta cu nationala sa catre Cupa Africii. Fundasul de culoare fost de altfel un adevarat stilp al putin experimentatei defensive vasluiene. CSM Focsani a jucat cu: Bors - Ciornei, Craciun, Besa, Sararu "" Suvac (55 Mindrescu), Bira (90 E. Stefan), Toader, Curteanu (55 Milea) "" Toma, Botezatu (76 Dumitriu). FC 2 Vaslui a replicat cu: Puia "" Popa, Akakpo, Brad, Mihaila (84 Raicu) - Balaur, Bolboceanu, Codreanu, G. Munteanu "" Moraru (60 Chiriac), Tiron. (Ciprian FANARU)


"Noi cintam pentru culori, nu pentru conducatori"

Galeria echipei de fotbal CSM Focsani se afla la un nou inceput. Mai multi tineri au creat o galerie care sa sustina echipa la partidele de pe teren propriu, dar si in deplasare. Cei 20 de tineri care s-au asezat ieri la una dintre peluzele stadionului au afisat un banner cu un mesaj cu dubla semnificatie. "Sustineti echipa locala" a stat scris pe gard pe parcursul meciului. Suporterii au vrut sa traga un semnal de alarma asupra situatiei in care se afla echipa si sa ceara ajutor din partea oficialitatilor. De asemenea, fanii au vrut sa arate ca dragostea pentru oras poate duce si la uitarea unor rivalitati istorice. Cei 20 de tineri din Focsani sint fani ai echipelor bucurestene Steaua si Dinamo, la meciurile carora merg de foarte multe ori. Cu toate acestea, in momentul in care ajung la Focsani, acestia uita de rivalitate si incurajeaza echipa locala, CSM Focsani. Marian Tiganu, fostul lider al galeriei focsanene, ne-a spus ieri ca este foarte incintat de initiativa acestor tineri si ca acestia vor avea tot sprijinul din partea celor care au format in trecut grupul "Ultraboys Focsani". "Noi am cintat, am condus galeria, dar acum este rindul celor tineri sa reformeze fenomenul ultras la Focsani. Vor avea toata sustinerea noastra si vom cinta alaturi de acestia cind vom fi linga ei, la peluza. Acolo este locul galeriei de fotbal", ne-a spus Marian. Noua galerie focsaneana a cintat pe tot parcursul meciului de ieri, melodii care nu sint auzite decit pe stadioanele din Liga intii de la noi. Fanii merita tot respectul, mai ales ca la final au refuzat sa primeasca ceva din partea conducerii clubului. "Noi cintam pentru culori, nu pentru conducatori", este refrenul preferat al ultrasilor, lucru de care au dat dovada si acesti fani care au readus galeria la peluza. De altfel, fanii au si un cintec cu care sa se delimiteze de spectatorii obisnuiti. "La noi in peluza, lumea se amuza, la oficiala este abureala", cinta fanii din peluzele stadioanelor romanesti. (Dan CHIRIAC)


Rezultatele etapei a XVIII-a:


Ceahlaul II "" Dunarea II Galati 1 "" 0

CSM Pascani - Rapid CFR Suceava 3 "" 2

Petrotub Roman - Aerostar Bacau 1 "" 2

CSM Focsani "" FC II Vaslui 2 "" 1

FC Panciu - Willy Bacau 2 "" 0

Otelul II - Politehnica II Iasi 1 "" 1

Pambac Bacau - CS Gura Humorului 3 "" 0

Cetatea Tirgu Neamt "" Politehnica Galati - azi, ora 14:00

CF Braila a stat deoarece CS Radauti s-a retras din campionat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.