Sport

Stagiu de pregatire in Grecia pentru campionul Adrian Dochioiu

Ciprian Fânaru
25 feb 2010 922 vizualizări
u sportivul sustine cooperarea cu alte cluburi pentru acumularea de experienta u in Grecia au descoperit o sportiva de numai patru ani

Complexul Sportiv "Christos Aggourakis" din Atena a gazduit la inceputul acestei saptamini un seminar de Taekwondo WTF, organizat de catre cadre tehnice renumite din Grecia si sustinut de coreeanul Kang Jong-Kil "" 9 Dan. La seminar au participat aproximativ 300 de sportivi din Grecia, Cipru si Romania, evenimentul constituind un schimb de experienta si un pas important in pregatirea instructorilor, antrenorilor si atletilor. Doi sportivi si instructori din Romania, Adrian Dochioiu - 2 Dan Taekwondo WTF, presedinte al CS Addras Focsani si Daniel Tibichi - 1 Dan Taekwondo WTF, instructor si presedinte al CS Taeback Iasi, au onorat invitatia Marelui Maestru Yannis Govas, antrenorul lotului national al Greciei, de a lua parte la acest stagiu. "A fost o experienta deosebita unde am avut surpriza sa constatam ca sportul nu are virsta si poate fi practicat indiferent de stadiul biologic al individului si aptitudinile acestuia", spune Adrian Dochioiu, care s-a pregatit alaturi de mari campioni dar si de novici. "Alaturi de campionul olimpic de la Sydney 2000, Michalis Moroutsos, am putut vedea sub aceeasi cupola o fetita de 4 ani si un domn, trecut bine de 50 de ani, cu fizic si tinuta nu tocmai asortata pentru practicarea acestui sport. Era echipat cu un "dobok" (uniforma de Taekwondo) produs de un binecunoscut brand in domeniu, iar in picioare purta o pereche de pantofi, ceea ce ne-a facut, initial, pe mine si pe colegul meu, sa schitam un zimbet. Ne-am remediat apoi atitudinea, dindu-ne seama ca am fi fost singurii care ar fi facut un asemenea gest necugetat, deoarece grecii, pastrind traditia Intrecerilor Olimpice, au un respect deosebit pentru sport. Cu atit mai mult cu cit, la o virsta venerabila, cind cei mai multi au preocupari care nu au nici o treaba cu educatia prin miscare, acel domn a avut curajul sa-si infrunte limitele si sa se antreneze alaturi de atleti mult mai tineri si cu mai mult potential pentru Taekwondo", povesteste campionul focsanean. Potrivit lui Adrian Dochioiu, au fost realizate cu aceasta ocazie legaturi cu alte cluburi, in ideea de a initia schimburi de experienta pe viitor, prin organizarea unor competitii si stagii de pregatire care sa constituie baza ascensiunii acestui sport in Vrancea. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.