Sport

Daniel Gongu a facut turism ¦ fotbalistic in Anglia

Dan Chiriac
24 feb 2010 1061 vizualizări
Opt vrinceni au mers la Liverpool pentru a urmari meciul dintre celebra echipa locala si Unirea Urziceni u acestia au ramas placut impresionati de ce inseamna fenomenul fotbalistic in Anglia si ce mult difera de cel din Romania, unde se arunca cu brichete sau bulgari de zapada in jucatori

Opt vrinceni au avut inspiratia sa aleaga sa urmareasca pe viu meciul de fotbal dintre Liverpool si Unirea Urziceni. Invitatia facuta de directorul sportiv al celor de la Urziceni, focsaneanul Narcis Raducan, nu a fost refuzata, focsanenii avind ocazia sa inteleaga ce inseamna un stadion adevarat de fotbal, dar si cum inteleg oamenii de ordine sau spectatorii sa se respecte reciproc. Daniel Gongu, seful Directiei pentru Sport, contabilul institutiei, Dan Dobre, managerii de la Deep Serv, Marian Spinu si Nicu Dragomir, seful de la UMO Serv, Marius Ulmeteanu, dar si politistul Marius Constantin au plecat cu doua zile inaintea partidei in Anglia. Au aterizat la Londra, unde au avut ocazia sa faca un tur al orasului. Au ajuns si in templul fotbalului, stadionul "Wembley", acolo unde se joaca partidele nationalei engleze, dar si finala Cupei Angliei si Cupa Ligii Engleze. "Turul stadionului se poate face cu 15 lire si dureaza doua ore si jumatate. Este ceva superb, de neimaginat. Au 2.680 de toalete si 98 de bucatarii, ca sa nu spun de sistemul artificial de crestere a ierbii. Cu ajutorul acestuia, iarba creste de patru ori mai repede decit in conditii normale. Acoperisul arenei este rabatabil si se inchide in maxim 17 minute. Am fost in vestiarul nationalei Angliei, dar si in sala de conferinte", ne-a spus seful Directiei pentru Sport.


Politistii fac poze cu fanii, spectatorii protesteaza goi-pusca


Vrincenii au vizitat si orasul Liverpool. Imediat cum au ajuns in preajma stadionului "Anfield", arena celor de la Liverpool, vrincenii au observat o alta atitudine a fortelor de ordine in relatia cu fanii. "Politistii faceau poze cu spectatorii. Am ramas impresionati cind am vazut o familie cu doi copii care a dorit sa aiba o amintire cu doi politisti locali. Acestia s-au asezat de o parte si de alta a familiei si le-au pus caschetele pe cap celor doi copii. Ma intreb daca in Romania ar fi fost posibil asa ceva", ne-a mai povestit Daniel Gongu. In Romania, la meciurile de fotbal, femei, copii sau persoane cu handicap au fost considerati "huligani" si au fost luati la bataie de jandarmi. Suporterii din Focsani au ramas impresionati si de curatenia de pe stadion, dar si de numarul foarte mare de femei si copii care au venit la meci. "Cel putin o treime, daca nu cumva spre 40%, erau copii sau femei. Acolo nu se injura, doar se cinta. Cind a inceput celebrul imn «You"â„¢ll never walk alone» ni s-au inmuiat genunchii. Toata lumea cinta, iar tu, ca adversar, nu poti decit sa stai sa asculti, iar la final sa aplauzi. E ceva unic, care doar pe acest stadion poate fi intilnit", ne-a mai relatat Gongu. "You"â„¢ll never walk alone" este considerat cel mai frumos imn al unei echipe de fotbal din lume si este ascultat in tacere chiar si de rivalii celor de la Liverpool. Numele mic al celor de la Urziceni a trezit interesul fanilor englezi dar si curiozitatea de a afla cum un oras de 18.000 de locuitori a ajuns sa insemne ceva in fotbalul european. Este de remarcat ca in urma cu cinci ani Liverpool cistiga Liga Campionilor, dupa ce intorcea o finala cu AC Milan, de la 0 - 3, iar Unirea Urziceni juca in Liga a doua din Romania. "Ne-au facut poze, ne-au aplaudat, iar la final ne-au intrebat daca sintem multumiti de rezultat. Ei erau suparati pentru ca se asteptau sa bata cu 3 sau 4 - 0 si au invins doar cu 1 - 0, dupa un gol marcat in minutul 81", ne-a mai spus Gongu. Spectatorii englezi nu injura echipa adversa, asa cum se intimpla in Romania, nu arunca cu bulgari de zapada sau cu brichete in spectatorii sau jucatorii echipei adverse. Acestia se limiteaza sa-si incurajeze favoritii, iar ca forme de protest gasesc metode inedite, asa cum s-a intimplat la sfirsitul saptaminii trecute, cind la o partida din Liga a doua un fan a defilat pe stadion complet dezbracat. Acesta a fost aplaudat la scena deschisa de spectatori, dar a fost luat pe sus de stewarzi.


Orice produs are insemnele favoritilor


Orice fan care intra in magazinul de prezentare al celor de la Liverpool are sansa sa observe cum se face marketing in Anglia. "Ginditi-va la orice si puteti sa gasiti in magazinul lui Liverpool. Incepind de la suzete, body-uri pentru copii, ciocolata sau mentosane si ajungind pina la produsele de mari dimensiuni, toate sint facute in culorile lui Liverpool. Desi preturile sint piperate, am reusit sa-mi achizitionez o halba de bere, la pretul de 9 lire", ne-a mai povestit Gongu, care a tinut sa ne lamureasca ca cine doreste sa bea o bere in Anglia trebuie sa mai scoata din buzunar 3,60 lire, adica 15-16 lei. Delegatia vrinceana a ramas placut impresionata de excursie si a spus ca niciodata nu se va putea face comparatie intre stadioanele, fortele de ordine sau spectatorii din Anglia cu cei din Romania. Pentru a se convinge ca acest lucru este adevarat, acestia vor merge si la returul de joi seara, care va avea loc la Bucuresti, pe stadionul "Steaua", cu incepere de la orele 20.00. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 47 minute, 7 secunde
Bravo lui! Acest director Gongu s-a dus si la Liverpool pentru a reprezenta sportul judetului Vrancea. Bravo lui! Chiar sunt curios, Plopeanu de cate ori a fost la Bucuresti in 9 ani de mandat sa vada citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 47 minute, 7 secunde
Cum reprezinti domle sportul vrancean urmarind un meci pe Anfield? Le povestesti la stewarzi cum o arzi la miuta pe tapsan? :)
, acum 739398 zile, 23 ore, 47 minute, 7 secunde
de ziaristi mai aveti? sau acum sunteti un ziar de scandal gen can-can si nu am stiut eu? ca daca e asa renunt sa mai citesc "portocala de vrancea".
, acum 739398 zile, 23 ore, 47 minute, 7 secunde
foarte interesant!!! dar e foarte important ca acei manageri sau directori sa aplice aici,in romanika,ce au vazut akolo...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.