Sport

Gimnastele se antreneaza sa puna mina pe si mai multe medalii

Ciprian Fânaru
4 feb 2010 973 vizualizări
Micile sportive trag din greu chiar si in vacanta pentru a atinge si mentine un nivel ridicat u CSS Focsani ar putea avea in 2010 si mai multe gimnaste la loturile nationale

Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani se pregateste si in acest an pentru marea performanta. Bilantul anului 2010 este unul demn de luat in seama, dar gimnastica vrinceana nu se multumeste cu atit si tinde la mai mult. Micile gimnaste se pregatesc asiduu, minimum 4 "" 5 ore zilnic, in aceste zile, cu scopul de a atinge virful de forma la prima competitie majora din acest sezon. Este vorba de Campionatul National al cluburilor sportive scolare, intrecere programata pentru finalul lunii martie, care se va desfasura la Buzau. La categoria "mica gimnasta", adica sportivele care sint prea mici pentru a concura la junioare, Focsaniul va trimite echipa si doua sportive la individual compus. La nivelul 3 de virsta vom avea aceeasi reprezentare, iar Maria Rauta, Andreea Rotaru si Giorgiana Ciubotaru vor concura la nivelul 2 de virsta (11 "" 12 ani). "Aceasta perioada este una de acumulari, in care punem la punct noi elemente. Pina la 1 martie, pregatim practic echipa pentru concurs, lucrind la aparate si perfectionind exercitiile nou-invatate. Fructificam timpul liber din vacanta scolara, ora de pregatire fizica este completata cu ora de coregrafie. Am schimbat nivelul la exercitiile la sol, am schimbat si exercitiile la birna", ne-a explicat Adriana Lescovar, directorul CSSG Focsani, care si-a exprimat speranta ca vor fi si alti copii la loturile nationale, mai ales ca unul dintre cei trei tehnicieni de la Onesti este Carmen Smeu, "detasata" de la clubul focsanean. In alta ordine de idei, centrul vrincean a primit de curind felicitari din partea federatiei de specialitate pentru organizarea Campionatului National de junioare de la Focsani din toamna trecuta si pentru rezultatele bune din 2009. In plus, antrenoarea Lescovar a fost cooptata in comisia de disciplina a Federatiei Romane de Gimnastica (FRG), iar fosta mare gimnasta Gina Gogean face parte din Biroul Executiv al forului.


Obiective si mai ambitioase pentru 2010


Finalele Campionatului National de copii vor fi gazduite de Constanta si se vor derula in perioada 14 "" 16 mai, in timp ce finalele CN de junioare gazduite anul trecut de Focsani vor avea loc in noiembrie 2010, la Bacau. La inceputul lunii iunie se va desfasura si Memorialul "Sergiu Popa", clubul focsanean urmind sa aiba invitati din Franta, Statele Unite (unde antreneaza fostii tehnicieni de la Focsani, sotii Lazar), dar si cluburi din Moldova, Constanta ori Ploiesti. Oaspeti pentru un stagiu de pregatire ar putea veni chiar si din Islanda. Cu Rauta si Rotaru deja selectionate la lotul de la Deva, strategia CSS Gimnastica Focsani se bazeaza mult in 2010 pe Diana Damian, cea care a cucerit anul trecut nu mai putin de opt medalii. Antrenorii vor profita de faptul ca sportiva are dreptul sa participe atit la "mica gimnasta" cit si la la junioare. Finala nationala pe echipe conteaza pentru calificarile pe echipe si pentru selectia la lotul national de junioare de la Onesti. Obiectivele pentru noul an competitional sint indraznete. Cele patru debutante la "mica gimnasta" au trasat ca obiectiv locurile 2 "" 6, sint vizate calificarea a doua sportive pentru CN din toamna de la Bacau si obtinerea a cel putin doua medalii la CN nationale de copii de la Constanta. Aici sperantele vin de la Diana Damian si Madalina Racos, care au o experienta superioara celor patru fete debutante. Ceea ce este mai putin cunoscut publicului larg sau chiar practicantilor celorlalte sporturi este faptul ca munca de la gimnastica este una titanica. Cu toate acestea, campionii nu se scot "pe banda rulanta". "La gimnastica sint necesari patru ani de munca, pina sa ne dam seama daca se poate continua pe drumul performantei. Nu sint satisfactii imediate, astfel ca multi copii renunta", spune antrenorul emerit Adriana Lescovar. "Initierea si selectia sint lucruri grele deoarece reprezinta baza pentru performanta, astfel ca truda tehnicienilor merita sa fie apreciata. La nivelurile mai mari de virsta s-au remarcat antrenorii Nicoleta Raducan, Carmen Smeu, Dana Marinescu, Florin Rosioru, Doina Vulcan", a completat directorul CSS Gimnastica Focsani. (Ciprian FANARU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.