Sport

Marius Nedelcu se intoarce din Congo la Politia Panciu

Dan Chiriac
9 ian 2010 2076 vizualizări
Trei ofiteri vrinceni se mai afla in misiuni in Kosovo si Macedonia

Comisarul sef Marius Nedelcu revine in functia de sef al Politiei orasului Panciu, dupa ce a revenit in tara la finalul unei noi misiuni de succes efectuata sub comandament ONU. Ofiterul a plecat in urma cu doi ani in Congo, cedind locul la comanda colegului Neculai Braileanu. Dupa retragerea acestuia, comisarul Constantin Belibou a fost imputernicit temporar in aceasta functie. "Odata cu revenirea comisarului sef Marius Nedelcu din misiunea externa, acesta isi va relua functia pe care o detinea inainte de a pleca in strainatate", ne-a precizat comisarul sef Victor Norocea, adjunctul sefului Politiei. Marius Nedelcu a avut doua mandate in fruntea Politiei din Panciu, dar de fiecare data acestea au fost intrerupte de mandatele incredintate de misiunea MONUC in Republica Congo, unde se afla cea mai mare misiune de mentinere a pacii sub egida ONU, la ea participind un numar de 56 de state, dintre care 15 din Europa. In acest moment, de la IPJ Vrancea mai sint plecati in misiuni externe trei ofiteri, de pe urma carora statul roman are si beneficii financiare in raport cu obligatiile asumate in plan extern, in calitate de contributor. Comisarul Viorel Postolache, de la Crima Organizata, si comisarul Cristinel Virna de la Departamentul Politiei pentru Interventie Rapida au de indeplinit misiuni de mentinere a pacii in Kosovo, in timp ce comisarul sef Adrian Apostol, de la Investigatii Criminale, se afla pentru un nou mandat in Macedonia. Marius Nedelcu vine pentru a treia oara la conducerea Politiei din Panciu. "Conform noilor reglementari, la intoarcerea dintr-o misiune externa iti preiei postul pe care-l ocupai in momentul plecarii, daca acesta nu este ocupat de altcineva. Daca functia nu este vacanta, atunci ti se ofera o alta corespunzatoare gradului profesional. M-am aflat la a treia misiune in Congo, cele din 2003-2005, 2006 - 5 luni si 2007-2009. Acum vreau ca sa eficientizez munca si sa ajungem la standardele politiei de afara", ne-a spus comisarul sef Marius Nedelcu, care a coordonat in Congo o echipa mult mai mare decit cea pe care o va avea in subordine la Panciu. Potrivit unei decizii a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Romania a participat cu 15 politisti la misiunea ONU din Congo, costurile prezentei acestora la operatiuni fiind suportate de Natiunile Unite. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.