Sport

Profesorii vrinceni se bat pentru sanatatea copiilor romani

Ciprian Fânaru
9 ian 2010 1019 vizualizări
Sapte dascali din judet sint pe ultima suta a campaniei de stringere de semnaturi u tabelele iscalite au inceput deja sa vina la sediul ISJ Vrancea u termenul limita pentru stringerea semnaturilor expira pe 20 ianuarie u daca numarul lor depaseste 200 de mii, initiativa se transforma in proiect de lege Un grup de sapte profesori de educatie fizica si sport din Vrancea au elaborat cu citeva luni in urma o pledoarie pentru modificarea deciziei de reducere a orelor de sport in scoala

Dupa cum ziarul nostru a prezentat la acea vreme, apelul se bazeaza pe argumente solide, care ar trebui sa dea de gindit oamenilor din politica si administratie, dar si cetatenilor de rind. Pina in acest moment, demersul pornit din judetul nostru a stirnit ecouri pozitive in numeroase zone din tara. Semnalele de acest tip sint incurajatoare, dar din pacate factorii de decizie nu au dat de inteles ca au receptat mesajul. Faptul ca profesorii au trecut de la vorbe la fapte este demn de lauda, si nu putem decit sa le uram succes in "fortarea miinii" guvernantilor. Incremenirea si lipsa de interes a fost poate neasteptat de descurajanta, mai ales ca oportunismul politic, cel putin, ar fi trebuit sa-i faca sa promoveze initiativa si sa o transforme in lege. Grupul de profesori spera ca demersul legislativ va fi cunoscut prin intermediul mass-media. Oricum, remarcabila este hotarirea cadrelor didactice de a iesi din letargie si de a trage un semnal de alarma cu privire la deciziile aberante luate de "decidentii" din Romania. "Orice persoana ne poate ajuta si poate sa ne sustina cu semnatura, luind legatura cu profesorul de educatie fizica si sport din localitatea lui, caci fiecare profesor de sport va avea tabelul fizic si va aduna semnaturi. Conteaza enorm orice ajutor. Trebuie sa adunam aceste semnaturi cit mai repede posibil, pina pe 20 ianuarie, deoarece la noi vor sosi tabelele din toata tara, pe care va trebui sa le centralizam", ne-a explicat profesorul Marius Zaharia, unul dintre initiatorii laudabilei intreprinderi. In acest moment, prevederile spun ca elevii au 1-2 ore de sport pe saptamina, dar in cele mai multe cazuri limita e situata la numai o ora.


Initiativa legislativa trebuie sa fie transformata in act normativ


Ceilalti sustinatori implicati in stringerea celor 200.000 de semnaturi necesare sint Vica Minca, Florin Eufrosie, Catalin Pirlea, Laurentiu Bosnea, Radu Bulancea si Catalin Pionescu. Un aspect care pune insa in pericol initiativa cadrelor didactice este contextul actual, in care Guvernul a pus pe tapet intentia de reducere a posturilor din invatamint. In plus, noul ministru Daniel Funeriu nu a dat pina acum semne ca ar fi si ministrul sportului sau ca acest domeniu ar reprezenta o prioritate pentru executivul condus de Emil Boc. Acestea fiind spuse, momentan pare greu de crezut ca parlamentarii se vor scutura de valul nepasarii si vor acorda educatiei fizice si sportului statutul pe care il merita si il are in celelalte tari ale Uniunii Europene. Toate persoanele cu virsta peste 18 ani care doresc sa sustina reintroducerea in scoala a celor trei ore de sport pe saptamina au doua optiuni la indemna. Puteti sa luati legatura cu profesorul de sport din oras sau comuna sau puteti accesa link-ul http://www.4shared.com/account/file/191349179/43e57b7c/Propunere_legislativa_si_tabel.html, unde gasiti propunerea legislativa si tabelul pentru semnaturi, pe care le puteti descarca. Fisele cu semnaturi se trimit prin posta sau curier pe adresa ISJ Vrancea, in atentia inspectorului Vica Minca. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.