Sport

Gimnastica focsaneana a incheiat un nou an la virf

Ciprian Fânaru
8 ian 2010 894 vizualizări
Performantele micilor sportive din Vrancea au ridicat stacheta la un nivel demn de toate laudele u munca enorma din numeroasele ore de antrenamente s-a transformat in medalii stralucitoare Anul 2009 a fost unul reusit pentru gimnastica vrinceana, care a dus numele judetului pe culmile performantei.

Cu datoriile la utilitati si problemele cu varicela planind asupra startului de an competitional, traseul a fost in cele din urma unul demn de lauda. Prima competitie majora la care a participat Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a fost finala campionatului national de gimnastica a cluburilor sportive scolare. Intrecerea gazduita de Buzau a adus primul succes major, CSSG Focsani a obtinut medalia de aur cu echipa, devansind cu 5 puncte echipele Deva si Dinamo, urmatoarele clasate la nivelul II, categoria 10 ani. CSSG Focsani a mai obtinut o medalie de argint la individual compus prin Diana Damian, sportiva cu cea mai mica virsta din competitie. Aceasta s-a clasat pe locul doi si la birna. La categoria a III-a, 11 ani, Maria Rauta s-a clasat a patra la individual compus si a obtinut medalia de aur la birna si bronz la sarituri. In mai, sala Clubului Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a gazduit a treia editie a Memorialului "Sergiu Popa", derulat in onoarea regretatului tehnician, unul dintre primii care s-au zbatut pentru dezvoltarea acestui sport in judet. Echipa focsaneana a cistigat intrecerea pe echipe rezervata copiilor, in timp ce Maria Rauta si-a confirmat valoarea si a luat medalie de aur.

Maria Rauta, tripla campioana nationala in orasul natal

Scazute si din cauza problemelor financiare care au redus numeric delegatia focsaneana, sansele la medalie s-au concretizat totusi la urmatorul concurs, de la Bacau, din iunie. Maria Rauta si Denisa Nastase la nivelul III si Andreea Rotaru la nivelul IV, au reusit sa obtina calificarea pentru "nationalele" din toamna de la Focsani. A urmat apoi un cantonament de mai bine de o saptamina, in cadrul caruia 22 de sportive de la CSSG Focsani s-au pregatit la Lepsa pina la jumatatea lunii august. Pentru micutele sportive perioada de dupa stagiul de pregatire a fost incarcata cu o serie de concursuri. Cel mai important s-a derulat la jumatatea lunii octombrie la Constanta. Vazut ca o verificare utila inaintea "nationalelor" de la Focsani, Memorialul "Mircea Frum" a prefatat rezultatele bune ce aveau sa vina. Cea mai buna gimnasta din delegatia focsaneana a fost Maria Rauta, care a ocupat primul loc in cadrul concursului rezervat nivelului III de virsta, 11 "" 12 ani. Finalul lunii octombrie a consemnat desfasurarea la Focsani a Campionatelor Nationale de junioare, care au scos la rampa o posibila viitoare mare campioana. Dupa ce in prima zi a celei mai importante competitii a anului Maria Rauta s-a impus in intrecerea rezervata nivelului III de virsta, ziua a doua a adus doua noi medalii de aur pentru sportiva din Focsani, atit in proba de sol cit si la birna. Cu ocazia acestui concurs de anvergura nationala, la Sala Polivalenta din Focsani au calcat nume grele din lumea sportului romanesc, precum Simona Aminar, Adrian Stoica sau Doina Melinte. Evolutia si eforturile titanice depuse de talentatele sportive si de catre antrenori nu au ramas fara ecou. Pe final de an, confirmarea valorii s-a transpus in selectionarea la lotul national de junioare de la Deva a Mariei Rauta si Andreei Rotaru. Felicitari pentru anul fructuos merita si antrenorii Nicoleta Raducan, Carmen Smeu, Doina Vulcan, Adriana Lescovar, Florin Rosioru, Dana Marinescu, Cezar Stoica, dar si parintii sportivelor. Speram ca si in acest an valoarea centrului de gimnastica de la Focsani sa fie confirmata de rezultate notabile. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 10 ore, 29 minute, 2 secunde
Felicitari celor care se incapataneaza sa faca si alte sporturi decat fotbal, mai putin mediatizate sau despre care la televizor nu se aude nimic , desi rezultatele interne si internationale sunt mult citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.