Sport

Decalogul intrebarilor sportului vrincean din 2010

Ciprian Fânaru
6 ian 2010 623 vizualizări
La trecerea in noul an exista obiceiul de a pune dorinte care sa capete forma.

Cu toate ca intr-un an care pare a fi lovit aspru de criza visele isi gasesc cu greu loc, sportul si aspiratiile din jurul acestuia nu pier. Tocmai de aceea, ziarul nostru va propune un exercitiu de imaginatie ori mai corect spus un pariu care scoata in fata principalele intrebari pentru anul nou inceput.


Iata cele 10 dileme pentru sportul vrincean in 2010:


1 . Ramine CSM Focsani in Liga a treia? 50%


Echipa-fanion a terminat turul de campionat pe locul al 14-lea, pozitie care duce in esalonul al patrulea. Cu doar 16 puncte acumulate in partidele din tur, vrincenii vor tremura serios pentru mentinerea in Liga a treia. Un mic ajutor a venit din partea codasei CS Gura Humorului, a carei retragere din motive financiare face ca din seria Focsaniului sa cada patru formatii. Cu intariri in pauza de iarna si fara puncte irosite la echipe mici, salvarea este plauzibila.


2 . Promoveaza FC Panciu in Liga a doua? 60% DA


Turul actualei editii de campionat a fost cel mai reusit al pancenilor, care ierneaza intr-o pozitie de invidiat. Elevii lui Ionica Serea sint in acest moment pe locul al patrulea al clasamentului, cu o zestre de 33 de puncte. Astfel, sperantele microbistilor vrinceni de a vedea din nou o echipa in Liga a doua nu mai par fanteziste, mai ales ca de locul doi, care duce la baraj, ii separa doar trei puncte. Desi nu au stabilit ca obiectiv primordial accederea in esalonul doi, conducatorii si jucatorii lui FC Panciu nu vor refuza o eventuala sansa de promovare.


3 . Ramine Stan Gheorghiu presedintele AJF Vrancea? 80% DA


Fostul, actualul si cel mai probabil viitorul presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal, in functie de 20 de ani, va ramine la sefie si dupa alegerile programate pentru 2010. Singura varianta in care scaunul sa fie ocupat de o alta persoana este eventuala retragere din cursa a actualui diriguitor al fotbalului din judet. In aceasta luna sint programate si alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal, la care este afiliata AJF Vrancea.


4 . Vom avea un transfer major catre cluburi din primele doua esaloane? 60% NU


Dupa ce ani la rind Vrancea a avut echipa si jucatori la alte formatii din Divizia B, dar si in prima liga, 2010 nu are semne care sa modifice starea de fapt de anul trecut. Atacantii lui FC Panciu, Catalin Costin si Madalin Predoiu, au fost in probe vara trecuta la prim-divizionara Astra Ploiesti, dar n-au fost pastrati. Vrancea are totusi un reprezentant in Liga a doua. Este vorba de fundasul Stelian Isac, om de baza la liderul si revelatia Victoria Branesti. Jucatorul Unirii Bolotesti Florin Ciobotaru se afla si el in vizorul gruparii ilfovene.


5 . Se salveaza echipa de volei? 60% NU


Voleibalistele, promovate in premiera in Divizia A1, primul esalon al tarii, au sanse sa joace si sezonul viitor impotriva cluburilor cu nume din tara. Fara vreun succes in tur, focsanencele incep anul in forta, cu jocul decisiv de acasa contra IOR Bucuresti. Un atu ar putea fi si programul returului, care presupune disputarea pe teren propriu a meciurilor considerate usoare.


6 . Se mai retrage o echipa din seria C1? 70% DA


La mijlocul turului, din seria celor doua formatii vrincene s-a retras echipa Scolii de Fotbal Radauti, iar toate rezultatele i-au fost anulate. In pauza competitionala, criza financiara a mai facut o victima, pe cei de la CS Gura Humorului. Avantajul este faptul ca in retur echipele din Focsani si Panciu vor cistiga la masa verde disputele cu sucevenii. Cele mai mari sanse de a spune adio Ligii a treia le are Pambac Bacau, cea mai recent vehiculata varianta fiind fuzionarea acesteia cu echipa de liga a patra din Onesti.


7 . Vom avea medalii de aur la campionate nationale? 90% DA


Maria Rauta - gimnastica, Albert Florea "" judo, Andreea Roman, Catalin Voicu "" atletism, Iulian Pitulac, Cosmin Isofache "" taekwondo sint citiva dintre cei care au urcat in 2009 pe prima treapta a campionatelor nationale. Sporturile mai sus enumerate, alaturi de celelalte discipline, vor da cu siguranta noi campioni nationali si in 2010.


8 . Vor obtine performante internationale rugbystii vrinceni? 70% DA


Cel putin prin antrenorul Viorel Ion, sansele la medalie europeana in intrecerea echipelor de tineret sint mai mult decit ridicate. Anul trecut, Alin Alexe, Andrei Gaita si Bratu Diaconu au ocupat un onorabil loc patru la Campionatul European U18 din Franta, alaturi de colegii lor din reprezentativa Romaniei de la aceasta categorie de virsta.


9 . Vom avea futsal de prima liga si sezonul viitor? 50%


Parcursul din toamna trecuta reusit de formatia vrinceana nu a fost unul care sa entuziasmeze. Sapte puncte in 13 partide nu reprezinta un bilant foarte incurajator, dar elevii antrenorilor Petrache Gurguiatu si Orlando Donciu sint obisnuiti sa lupte pentru mentinerea in prima liga. Anul trecut, acestia au izbutit sa se salveze dupa play-out, dar ramine de vazut daca modificarile aduse sistemului competitional vor face misiunea imposibila pentru echipa focsaneana. Ultimele doua pozitii, 11 si 12, duc in liga a doua, vrincenii ocupind momentan penultimul loc.


10 . Va veni un investitor surpriza in 2010? 70% DA


Iubitorii sportului-rege din Vrancea spera deja de ani buni la aparitia unui patron care sa asigure un buget consistent pentru echipa-fanion CSM Focsani, pentru a duce si mentine gruparea cel putin in liga a doua. Speranta e pe cale sa devina realitate inca de la startul acestui an, dar nu la Focsani ci la Panciu. Deja destul de stabila financiar si aflata la doar trei lungimi de un loc promovabil, formatia de liga a treia FC Panciu ar putea avea un nou investitor incepind cu aceasta luna, dar pe care oficialii clubului nu vor sa-l dezvaluie deocamdata. Indiciile duc catre un om de afaceri din Bucuresti, originar din zona, care a mai sprijinit si in trecut gruparea alb-rosie. Salariile la zi si bani pentru noi transferuri sint ingrediente indispensabile continuarii luptei pentru promovare.

(Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.