Sport

An cu performante la nivel inalt pentru rugby-ul vrincean

Ciprian Fânaru
30 dec 2009 790 vizualizări
LPS Focsani a cistigat medaliile de argint in campionatul U18 u rezultatele notabile au fost urmate de o evolutie modesta in toamna

Per ansamblu, anul 2009 a fost unul la nivel inalt pentru rugby-ul vrincean. Pe plan intern, cea mai mare realizare este cistigarea titlului de vicecampioana nationala. Performanta a fost izbutita de echipa de rugby U 18 LPS Focsani. Daca in anii trecuti sportivii de la LPS nu au putut atinge ultimul act, vara lui 2009 a adus o finala disputata in fata unei asistente de 1.000 de spectatori. Desi au deschis scorul si au controlat in unele momente ostilitatile pe terenul clubului Cleopatra din Constanta, juniorii focsaneni au parasit stadionul invinsi cu scorul de 3 "" 19. Acestia au ramas totusi cu medaliile de argint, tricourile de vicecampioni si performanta de a fi jucat cu trofeul pe masa finala campionatului national de juniori sub 18 ani. Antrenorul focsanean Viorel Ion, devenit intre timp si antrenorul nationalei de tineret a Romaniei, are cu ce se lauda in anul competitional care sta sa se incheie. Tehnicianul i-a condus pe "stejarei" la cea mai semnificativa reusita a sezonului trecut, titlul european la intrecerea reprezentativelor de tineret. Nationala U 21 a Romaniei a cistigat finala Campionatului European rezervat acestei categorii de virsta, dupa ce a trecut in sferturi de Suedia, cu 86 "" 10, in partida din semifinale disputata contra Portugaliei scorul a fost 31 "" 15, pentru ca in ultimul act formatia noastra sa fie victorioasa impotriva puternicei echipe a Georgiei. Romanii au invins cu 27 "" 20 dupa o revenire de senzatie. Lotul care a facut istorie la Madrid a avut in componenta cinci rugbysti din Focsani, care in prezent joaca la alte echipe din tara sau strainatate. Alexandru Braileanu - Steaua, Ionut Munteanu "" Cleopatra Mamaia, Ionut Zaharia "" Poli Iasi, Sergiu Ursache "" Parma, Danut Prescura - fara echipa in acel moment, s-au incoronat campioni europeni alaturi de antrenorul lor.

Sanse reduse la medalie pentru vicecampioni

In ceea ce priveste campionatele de juniori, formatia U19 care a jucat finala la U18 reprezinta dezamagirea sezonului de toamna. Traiectoria vicecampionilor nationali nu a fost asemanatoare cu cea care le-a adus argintul cu citeva luni in urma. Cu toate ca au reusit si victorii precum cele contra formatiior CSS Cluj sau CSS Unirea Iasi, rugbystii de la U19 au terminat anul la jumatatea clasamentului. Sansele de clasare in primele patru echipe si implicit de calificare in semifinale sint destul de reduse, una dintre cauze fiind si slaba implicare a jucatorilor in cadrul unor partide. Formatiile U18 si U17 s-au descurcat ceva mai bine in cadrul jocurilor din toamna lui 2009 si se vor lupta in continuare pentru o clasare cit mai buna in clasamentele campionatelor de la aceste categorii de virsta. Unul dintre evenimentele importante desfasurate la Focsani a fost conferinta asociatiilor si cluburilor de rugby din zona Moldovei, care a avut loc in luna martie. In afara de strategii si proiecte de viitor, intilnirea a consemnat anuntarea candidaturii la sefia Federatiei Romane de Rugby (FRR) a lui Alin Petrache, actualul presedinte avindu-l ca sustinator important pe vrinceanul Victor Istrate, vicepresedinte al FRR. In alta ordine de idei, cel mai bun antrenor de rugby din judet a fost desemnat, desigur, Ion Viorel, in timp ce jucatorii Alin Alexe, Vasilica Pascu, Teodor Bors, Andrei Gaita si Bratu Diaconu sint, in aceasta ordine, cei mai buni in 2009. De asemenea, Alexe, Gaita si Diaconu si-au mai trecut in cont si un important loc IV la Campionatul European U18 din Franta. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.