Sport

Spectacolul artelor martiale a incalzit Polivalenta

Ciprian Fânaru
14 dec 2009 927 vizualizări
Focsanenii Cosmin Isofache si Iulian Pitulac s-au calificat pentru finale

Focsaniul a gazduit la finalul saptaminii trecute cea de-a VII-a editie a "Dracula Open", cel mai important turneu de taekwondo din acest an si singurul din tara noastra care s-a bucurat de participare internationala. Peste 150 de sportivi provenind din sapte tari s-au intrecut timp de doua zile in Sala Polivalenta, oferind celor prezenti un adevarat spectacol, dind inca o data dovada de maiestrie, spirit de lupta si fair-play. Probele de lupta au luat startul simbata dimineata, prima zi a competitiei, continuind apoi cu deschiderea oficiala. Dupa ce presedintele federatiei de taekwondo WTF Cristian Apostol le-a urat bun-venit si succes tuturor participantilor, a urmat un moment de factura artistica oferit chiar de trei sportive de la clubul Dunarea Galati, care au incintat asistenta cu melodiile si dansul etalate, dovada ca sportul lasa loc si creativitatii si exprimarii celoralte talente. De departe cea mai exotica delegatie, cea a Kazahstanului, a respectat traditia asiatica si i-a oferit un cadou presedintelui federatiei romane, in timp ce sufletul organizarii acestui turneu, campionul focsanean Adrian Dochioiu, i-a inminat o distinctie Marelui Maestru Yannis Govas - 8 DAN Taekwondo WTF, antrenor al lotului national al Greciei. Nu putea lipsi bineinteles momentul solemn al intonarii imnului de stat al Romaniei, ascultat de "combatantii" din Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Cipru si Kazahstan. Majoritatea cu alura mongola, luptatorii veniti in Vrancea de la mii de kilometri departare au avut un mod special de a-si incuraja colegii, printr-un strigat specific cunoscut si de la partidele de fotbal ale reprezentativei kazahilor.


Doi vrinceni in finale


"A fost un inceput timid, sper ca in viitor sa avem parte de o participare mai numeroasa la competitia din orasul nostru", a spus Adrian Dochioiu, care le-a multumit colegilor din politia vrinceana pentru suport si intelegere. "Din rindurile voastre speram sa selectam cadre pentru politie, pentru ca avem nevoie de sportivi buni si disciplinati in munca de politie", le-a transmis celor prezenti Zorel Burlan, ofiter coordonator la Politia de proximitate si fost campion de judo. Taekwondo a fost si definit de Viorel Burlan, unul dintre pionerii artelor martiale, drept "cea mai nobila politica, ce va instruieste fizic si moral". Ieri s-au disputant semifinalele competitiei. Marian Dragnea de la Addras Focsani nu a reusit din pacate sa ajunga in fazele superioare, dar alti doi vrinceni s-au calificat pentru finalele categoriilor lor. Focsanenii Cosmin Isofache si Iulian Pitulac de la clubul Dragon au luptat aseara tirziu pentru primul loc pe podium. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 9 minute, 8 secunde
chiar veti selecta sportivi pt politie?? vedeti ca sunt sportivi vranceni care termina clasa a 12-a in vara asta si nu prea au variante in situatia actuala a tarii noastre. asa ca....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.