Sport

Incepe lupta la Dracula Open

Ciprian Fânaru
11 dec 2009 1865 vizualizări
Sala Polivalenta din Focsani gazduieste de miine un important turneu de taekwondo, cu participare internationala u 180 de sportivi din sapte tari se vor lupta pentru medalii u principalul obiectiv al competitiei este atragerea copiilor catre sport u toti vor rezultate rapide, aleg jocurile pe calculator, cola si hamburgerii, traiesc intr-o lume cu eroi imaginari si ajung sa nu mai incapa pe usa , spune campionul Adrian Dochioiu

Artele martiale intra pe final de an in lumina reflectoarelor. La finalul acestei saptamini, Focsaniul va deveni epicentrul spectaculoasei discipline taekwondo. Sala Polivalenta va gazdui in zilele de 12 si 13 decembrie una dintre cele mai importante manifestari sportive ale acestui an. Cea de-a 7-a editie a turneului international "Dracula Open" va porni astazi la drum cu inregistrarea oficiala, cintarul si cazarea delegatiilor participante. Competitia va fi onorata cu prezenta de circa 180 de sportivi din sapte tari: Kazahstan, Bulgaria, Republica Moldova, Grecia, Serbia, Cipru si Romania, fiind singura din tara noastra cu caracter international. Nu s-a bucurat de o participare mai numeroasa deoarece a fost aminata din cauze precum gripa porcina si alegerile prezidentiale, in aceeasi perioada fiind programate calificari pentru Jocurile Olimpice de tineret si o intrecere asemanatoare in capitala tarii vecine, "Belgrad Trophy". La eveniment vor lua parte ministrul Tineretului si Sportului Sorina Placinta, directorul Directiei Judetene de Sport Daniel Gongu, seful Politiei municipiului Focsani, Gicu Avasiloaiei, adjunctul sefului Politiei Focsani, comisarul Gheorghe Negoitescu si Zorel Burlan, ofiter coordonator la Politia de Proximitate. Ultimul, un pasionat al artelor martiale, avind la activ rezultate notabile la concursurile de judo, va ajuta la organizare. Oaspeti de seama vor fi presedintele Federatiei Romane de Taekwondo, maestrul international Cristian Constantin Apostol "" 6 Dan WTF si Marele Maestru Yannis Govas -8 DAN Taekwondo WTF, antrenor al lotului national al Greciei si instructor sportiv al trupelor speciale de interventie ale Politiei din Atena. La organizare va pune umarul si clubul sportiv Taeback Iasi. Intrecerea propriu-zisa va lua startul miine de la ora 13.00, fiind precedata de intonarea imnului national si de discursul de deschidere tinut de presedintele forului de specialiatate. Festivitatea de premiere e programata duminica, 13 decembrie, de la ora 16.00. Intrarea este libera. Vrancea va fi reprezentata de Iulian Pitulac si Cosmin Isofache de la clubul Dragon Focsani, iar de la CS Addras Focsani va lupta pentru medalie Marian Dragnea, categoria -68 kg.

"Copiii nu mai incap pe usa"

Campionul focsanean Adrian Dochioiu spune ca principalul obiectiv al evenimentului este promovarea sportului in rindul tinerilor. "Nu stiu inca daca voi lupta si eu pentru ca ma voi ocupa de chestiunile organizatorice. Astept sa aiba un caracter de promovare a sportului, sa directionam copiii catre salile de sport, care sint aproape goale. Lumea e acum pragmatica, toti vor rezultate rapide, aleg jocurile pe calculator, cola si hamburgerii. Traiesc intr-o lume cu eroi imaginari si ajung ca la virsta de 15 ani sa nu mai incapa pe usa. De aceea nu vine nimic din spate. Consider ca un program coerent la nivel national ar fi perfect", ne-a spus Adrian Dochioiu, care acuza totodata neimplicarea autoritatilor pentru sprijinirea miscarii sportive. Sportivul focsanean mai subliniaza ca in Romania s-a uitat faptul ca sportul e o componenta a procesului educational, iar taekwondo, ca disciplina olimpica, poate constitui o sursa de venit daca o persoana alege sa fie antrenor, instructor sau arbitru, nefiind de neglijat nici eventuala renta viagera in cazul unor rezultate la Olimpiada. Situatia alarmanta este ilustrata si de un exemplu din taekwondo. Daca Grecia, o tara cu 10 milioane de locuitori, are 700 de cluburi afiliate, in Romania "" 22 de milioane exista doar 50 de cluburi. "Dracula Open" este cea mai importanta manifestare sportiva din aceasta luna si pune inca o data Focsaniul pe harta competitiilor inter-tari. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.