Sport

Vrancea, locul patru pe tara la infractiuni electorale

Dan Chiriac
8 dec 2009 767 vizualizări
Asta inseamna ca am muncit , crede comisarul sef Victor Norocea, prim-adjunctul sefului politiei u alegerile au fost supravegheate de ofiteri de la Bucuresti, care au fost salutati duminica si de comisarul sef Sandel Doaga u cele mai multe infractiuni din campanie au vizat mita electorala

Politia Romana a prezentat ieri bilantul sesizarilor electorale care au fost facute in ziua celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale. Vrancea ocupa un loc fruntas intre cele 42 de judete din tara, cu 12 infractiuni constatate. "Am avut alaturi de noi mai multi reprezentanti de la Inspectoratul General al Politiei Romane care au venit de vineri si au stat pina luni. Nu au fost probleme deosebite si nu au fost semnalate incidente iesite din comun. Fata de campaniile anterioare, situatia a fost asemanatoare, fara incidente grave, fara batai sau alte conflicte. De altfel, ministerul ne-a felicitat pentru modul cum am gestionat aceasta perioada. Faptul ca sintem pe primele locuri la infractiunile sesizate inseamna ca am muncit si am reusit sa descoperim neregulile", ne-a spus Victor Norocea, prim-adjunctul sefului Politiei. Politistii vrinceni au trebuit sa suplineasca si absenta inspectorului sef, comisarul sef Sandel Doaga, care este de aproape doua luni in concediu medical, generat se pare de situatia de instabilitate politica. Totusi, surse din Politie spun ca Sandel Doaga a fost prezent la serviciu in duminica alegerilor citeva ore pentru a superviza activitatea subordonatilor si ca s-a intilnit periodic cu adjunctii sai si in timpul campaniei. Si in municipiul Focsani, campania electorala si ziua alegerilor au decurs fara incidente extreme, chiar daca au fost sesizate multe nereguli. "Este de remarcat ca nu am avut probleme deosebite, in nici un caz adunari care sa tulbure linistea publica. Lumea si-a vazut de treaba si totul a decurs in limite normale. Au fost mici sicane intre cele doua tabere, dar nu au degenerat", ne-a spus subcomisarul Gicu Avasiloaie, seful Politiei Focsani. Potrivit informatiilor furnizate de IPJ Vrancea, duminica au fost constatate sapte infractiuni electorale, constind in vot multiplu sau "pomeni electorale", dar si cinci infractiuni prevazute de Codul Penal, nu cele prevazute de legea electorala. "Dosarele au fost inaintate Parchetului pentru solutionare. De asemenea au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale la legea electorala, in valoare de 1.000 de lei si 58 de amenzi la regimul circulatiei in valoare de 5.860 de lei", ne-a spus Catalina Olteanu, ofiterul de presa al Politiei. Costica Chetreanu, barbatul din Panciu care a votat de doua ori si a incercat sa o faca si a treia oara, a fost audiat de politisti. "Acesta este cercetat in stare de libertate pentru savirsirea infractiunii de vot multiplu", ne-a spus Catalina Olteanu. Surse politice sustin ca este posibil ca barbatul sa fi primit bani pentru a vota un anumit candidat in mai multe localitati. Politistii au prezentat si situatia din campania electorala dintre cele doua tururi. "Au fost constatate noua infractiuni electorale, toate pentru oferirea de mita electorala. De asemnenea a fost aplicata o sanctiune contraventionala in valoare de 1.000 de lei", a mai mentionat Catalina Olteanu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.